To jest widok strony w wersji do druku
-
Wbrew pozorom można sporo się dowiedzieć za pomocą tego programu :IAW Scan 2 | SourceForge.net -można nim podejrzeć parametry pracy silnika , zidentyfikować błędnie działające elementy,skasować błędy, wykonać testy niektórych elementów np. wtryskiwaczy,cewek zapłonowych,pompy paliwa itp.
potrzebny będzie interfejs Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji i przejściówka Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji
-
Powiedźcie mi, czy mając niebieski kabel z przełącznikiem z boku (używam go na co dzień do włoszczyzny), połączę się z Passatem B4 który niby ma EOBD.
Jaki ewentualnie program poradzicie :?: Koledze padł ABS i może udało by się jakoś połączyć.
-
Powinieneś się połączyć. Poszukaj gdzieś programu "Vag" albo "Polski Vag" ,"VCDS"
-
Tak połączysz się bez problemu.
Mi się udało to i tobie powinno ;)
-
Witam wszystkich, mam ogromną prośbę. Im dłużej czytam ten temat, tym większe mam problemy z wyborem interfejsu oraz programu diagnostycznego (jestem laikiem w tej sprawie). Posiadam Fiata Doblo 2006r 1,9 MultiJet 120 koni typ(model) 223.
Proszę o podpowiedź, jaki interfejs kupić, oraz który program ściągnąć? żeby pasował pod mój samochód. Proszę o wyrozumiałość i z góry dziękuje za zainteresowanie.
-
a mnie się wydaje, że nie specjalnie się w temat zagłębiłeś ;) wybór interfajsu jest bardzo prosty. potrzebujesz:
a) interface ELM 327 v2:
Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji
dzięki temu interfajsowi połączysz się ze sterownikiami: silnika; poduszek; deską rozdzielczą; nadwoziem; wykonasz przegląd
b) opcjonalnie przejściówkę TYP1 do diagnozy ABS:
Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji
program jaki potrzebujesz to Multiecuscan, który znajdziesz w dziale Download
-
Cytat:
Napisał
boch
Super:) dziękuje bardzo. Jeszcze jedno pyt. z windows 7 64 bit. będzie kompatybilne?
-
raczej tak. pewności nie mam, bo używam poczciwego XP.
-
Cytat:
Napisał
maslan82
Super:) dziękuje bardzo. Jeszcze jedno pyt. z windows 7 64 bit. będzie kompatybilne?
ja używam na 7ce, u mnie wszystko działa
-
Potwierdzam u mnie tez na Win7 wszystko gra ;) z tym, ze na 32bitowej wersji ;)
-
Witam, Panowie jesteście chyba jedyną drogą która może mi pomóc, zakupiłem na aukcji ELM 327 OBD2 Bluetooth MICRO PL ELM327 BT +Wyl Box w celu usunięcia błędy poduszek ze swojej Cromy 2006 1,9 JTD 150KM, po podłączeniu interfejsu do samochodu i sparowaniu wyskakuje mi że nie nawiązano połączenia. Więc postanowiłem połączyć go z telefonem, a w zasadzie dwoma, jeden to Goclever Quantum 400 plus :) oraz Samsung SIII, na obu jest to samo, a mianowicie wyskakuje że wszystko jest połączone ale "brak połączenia z OBD". powiedzcie że wiecie co z tym fantem zrobić
-
z tymi urządzeniami bluetooth to już tak jest. działają albo nie. wiem, bo sam kupiłem coś takiego. przeczuwając problemy zdecydowałem się na zakup na aliexpress, więc nie zapłaciłem 90 tylko 20 zł. sprawdź czy urządzenie w ogóle działa, w tym celu zainstaluj apkę Torque. u mnie działa, natomiast AlfaOBD już niespecjalnie tzn. urządzenie jest wykrywane, ale nie można nawiązać połączenia. na szczęście mam alternatywny interface po kablu USB więc nie ma tragedii ;)
-
Cytat:
Napisał
boch
w tym celu zainstaluj apkę Torque.
w tej aplikacji jak są te 4 niebieskie ikonki to te 2 środkowe świecą się na niebiesko, lewa miga albo czasem się świeci, a to autko po prawej miga. wyskakuje brak połączenia z OBD
-
Cytat:
Napisał
egon
Tak połączysz się bez problemu.
Mi się udało to i tobie powinno ;)
Kurcze jakieś zamatane to oprogramowanie do vagów, ale z abs-em się połączyłem :dlon: Dzięki ;D
-
Witam! Panowie, mam potrzebę wykonania diagnostyki silnika Cromy 1.8 16V 06'. Wszyscy piszą o silnikach diesla, po za jednym przypadkiem silnika 2.2. Na temat 1.8 nic nie znalazłem. Dlatego proszę o poradę czy będę mógł sprawdzić silnik za pomocą ELM 327 OBD2. Ewentualnie doradźcie jakiś zestaw diagnostyczny. Z góry dziękuję.:dlon: