To jest widok strony w wersji do druku
-
Śmiechów hihófff ciąg dalszy:
Wieść o Fiatach i LPG Tartarini szybko się niesie. I serwisy które do tej pory nie obsługiwały Tartarini garną się tłumami aby obsługiwać samochody z "Homologowaną" (I jedyną słuszną instalacją LPG w tych autach).
Szybki telefon do Fiat Wejherowo - o przegląd Tartarini:
Przy okazji przeglądu instalacji LPG (co 15 tyś. km.) producent instalacji (Tartarini) wymaga wymiany świec zapłonowych (obowiązkowo). Koszt imprezy 400 PLN brutto (przegląd lpg + świece).
Inna sprawa, że patrzę na instrukcję Tartarini. Jak wół 15 tyś. km. Jak mi kumpel dziś powiedział to myślałem, że beknę ze śmiechu:D
Tanie auto dla ludu.
-
No popatrzcie a ja w mito przejechałem 60 tysi na lpg na jednym komplecie świec . Później kupiłem iskry do lpg (nawet jakoś dedykowane do tego silnika oficjalny zamiennik czy coś) i dupa-wypadały zapłony, więc wsadziłem stare i dobił chyba do 80 tys. Później były jakieś tanie denso TT tez ok siedziały tam do przebiegu 155 tys. silnik OK i pewnie kolejny właściciel nadal na nich jeździ.
A tak właściwie czym skutkuje niewymiana świec na czas wg tartarini? Bo jakoś w kruszenie ceramiki nie bardzo wierzę przy przebiegach 15 tys. a nieprawidłowe działanie to chyba idzie wychwycić zamiast na ślepo wymieniać.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
koczis
Jaka czarna maź? U mnie jest taki, że z trudem go widać na miarce.
Z tego co wiem to każdy producent dodaje jakieś tajne markery chemiczne, które pozwalają zidentyfikować produkt.
Nawet markerów nie trzeba a pakiet dodatków a te różnię się między olejami. Jest taki jeden spec na alfaholikach który wie jakie da się odróżnić a jakich się nie da.
-
Cytat:
Napisał
marx30
A tak właściwie czym skutkuje niewymiana świec na czas wg tartarini?
Zapewne niewystarczająco wydymanym klientem.
-
1 załącznik(i)
1.4 95 - pierwszy przegląd, przebieg nieco ponad 11k km - aso katowice ganinex
240 zl
do tego 4l oleju za 135 zl
nieco ponad godzine. obsluga bdb, progi cale. polecam :)
cena rewelacja. do tego wymienili laczniki i znowu nic sie nie tlucze :)
Załącznik 35693
-
super cenę to mieliśmy z kartonikiem w B-b ;-). coś w granicach 50-75 zł. No ale bez wymiany oleum
-
Witam,
Podobno skończyła się promocja na 1-szy przegląd za 135zł.
Ma ktoś również taką informację?
-
Niestety zbliżam się do przeglądu na 30k km, więc zrobiłem szybkie rozeznanie w 2 ASO w Warszawie.
Euromobil Krasnobrodzka: 1007zł części ASO (3 filtry, świece) + olej własny
Carserwis Połczyńska: ponad 1500 zł wszystko z ASO. Robocizna 650 zł. Tutaj jeszcze chcą wymienić płyn hamulcowy.
Strasznie drogo.
-
W tjet trzeba swiece co 30k km wymieniac? Kup wszystko swoje i zaoszczedz min 30%...
Robocizna 650zl? Cały dzien auto bedzie stalo?
-
Według instrukcji co 30k km trzeba wymienić świece (NGK IKR9J8).
Odnośnie robocizny to sam się zdziwiłem. Może policzyli rbh dla jeepa lub innej alfy.
Mogli na mnie zarobić, ale dali zaporowe ceny. Tak pojadę ze swoimi częściami.
Olej oraz świece znajdę bez problemu. Gorzej będzie z filtrami.
-
A co t-jet to bialy kruk jakis ze filtrow nie ma w sprzedazy?
-
Przegląd przy 30k km.
1.4 T jet z fab LPG
Cena: 1144 zł.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
rafal.benitez
Przegląd przy 30k km.
1.4 T jet z fab LPG
Cena: 1144 zł.
Cena rozumiem w aso w Płońsku?
Graty z aso? Co konkretnie robili? Bo mi wstępnie zaśpiewali 1600... napisz proszę, bo chyba skuszę się na wyjazd na przegląd do plonska...
-
Ogólnie to wszystko co w instrukcji czyli świece, filtr lpg, filtr kabinowy, filtr powietrza, filtr oleju i olej. Wszystkie graty ASO. Z małym rabatem tyle wyszło. Moim skromnym zdaniem, uważam ze w porównaniu z zachodem jest i tak drogo. Za Skodę 1.6 diesel płaciłem w ASO: mały serwis 110 euro za duży serwis 240 euro.
-
Drogo ale sporo taniej niż u mnie. Dzięki za info. Płynu hamulcowego nie zmieniali?
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
Drogo ale sporo taniej niż u mnie. Dzięki za info. Płynu hamulcowego nie zmieniali?
Płynu hamulcowego nie zmieniali. I dobrze.
-
Zarejestrowałem się na myfiat aby sprawdzić co tam się dzieje i nawet dobre ceny na przeglądy mają. Jak ktoś robi 15k rocznie przebiegu to może mieć 2 lata za 1030 a 3 za 1190 zł. Jak czytam jak Wy płacicie po 1k za przegląd to może warto pomyśleć o takim czymś.. Ja się zastanawiam właśnie na ile czasu to wziąć. Myślę też o maximum care jako gwarancji ale nie wiem jak to się ma do modyfikacji (garett 1446) etc które chce poczynić za jakiś czas.. Czy tracę gwarancję tylko na elementy wymienione plus silnik czy jeszcze inaczej?
Wysłane z mojego EVR-L29 przy użyciu Tapatalka
-
-
dzisiaj byłem w Euromocie w Żorach i za wymiane wszystkiego 400zl + własny olej
-
O ile mogę przekroczyć 15 000km przy pierwszym przeglądzie?
-
Przy kazdym przegladzie o 1000km