wszyscy rzucili się jak głodny na kiełbasę :)
To jest widok strony w wersji do druku
Przejeżdżając widziałem w Zawierciu na placu dealera chyba ze 20 tipkow. Na drogach mało, czasem trafi się pojedyncza sztuka.
Nie znalazłem więc zapytam: ile kluczyków dostaliście przy odbiorze auta 1 czy 2?
Muszą być dwa.
Jeden składany drugi zwykły.
Drugi standardowo jest w takiej papierowej kopercie wraz z kodami do radia itp.
Wysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka
ok dzięki za szybką i rzeczową odpowiedź:smile:
Dziś odebrałem firmowy egzemplarz który będę użytkował na wyłączność. Nie żałuję że wybrałem wersję Lounge, bo naprawdę całość fajnie wykonana i sporo udogodnień. Pakiet Business Lounge również na plus. Same wrażenia z jazdy lepiej niż podczas jazdy próbnej, aż chce się jezdzic choc trzeba się przyzwyczaic. Oby tak dalej :D
Gratulacje!
Gratulacje. W takim razie, brylancik13 masz teraz prawdopodobnie najszybszego Tipo na forum ;)
Najszybsze, a i po gruzie da rade
Panowie, auto ogladaliście, sprawdzaliście przed zapłaceniem czy po zarejestrowaniu, przy odbiorze?
Ja zostałem zaproszony do oglądania auta i sprawdzałem wszystko z listą czy jest wyposażenie, które zamawiałem i dopiero po dokładnym oglądaniu a trwało to może z 10 minut była wstawiana faktura na samochód i opłaciłem przelewem z domu i dostałem też papiery do zarejestrowania auta itp. Kolejny raz oglądałem tak samo dokładnie w dniu odbioru auta, czy czasem jakaś rysa nie przybyła i sprawdziłem czy to jest dokładnie moje auto - zrobiłem foto numeru VIN i sprawdzałem, bo to różnie bywa. To nie jest bułka, która jak Ci nie będzie smakować to nie zjesz i sprzedający przyznam, że był bardzo cierpliwy i nie stał mi nad głową jak sprawdzałem każdą pierdołę.
Nigdy nie kupowałem nowego auta.. to co tu piszecie.. tak się na prawdę robi? Rozumiem, że to nie są tanie rzeczy itp. ale tak w czystej uczciwości salon nie odpowiada za to co wydaje? Nie można zaufać, że jest wszystko jak trzeba? Trochę to dziwne, bo jak np. kupuję sprzęt komputerowy za kilkanaście(dziesiąt) tysięcy to nie sprawdzam, czy w każdym zakupionym komputerze napęd wysuwa się prawidłowo, czy są wszędzie kable do monitorów etc. Pomijam już takie rzeczy, jak sprawdzanie pod maską czy śruby nie były odkręcane.
Zeby nie było OT: w sobotę jadę oglądać democar w jednym z salonów i być może już wtedy stanę się jego właścicelem(Tipek 1,4 T-JET, SW, Lounge)
To co tu ludzie piszą nie jest przesadą. Poczytaj sobie forum astry 5, tam ludzie specjalnie na odbiór kupują czujniki lakieru - było parę sytuacji gdzie próbowano im wcisnąć/wciśnięto auto po malowaniu nie w fabryce. Więc dokładne sprawdzenie fiata nie jest czymś nienormalnym...
Ja przy odbiorze auta wypożyczyłem miernik lakieru. Koleś bierze 20pln za dobre. Ale byłem mocno zdziwiony kiedy sprzedawca przyniósł dam miernik z zapytaniem czy będę mierzył. Miałem kartkę z siatka samochodu i każdy element został zmierzony. U mnie grubość lakieru od 80 do 110 mikronów :)
Zapytam tutaj:
Po co są takie wypustki na zderzaku koło tylnych nadkoli?