A mogłeś brać T-Jet ;) - fajnie to jeździ :)
Sent from my iPhone using Tapatalk
To jest widok strony w wersji do druku
Ale jest jednak różnica czy nie ma filcu pod nogami pasażera czy maska podczas jazdy poleci w siną dal, klapa bagażnika spadnie komuś na głowę a wycieraczki staną w czasie wyprzedzania w deszczu. I tylko dlatego to robią że to zagraża bezpieczeństwu i mogliby mieć kłopoty.
A mu tu sie przypierdalamy że guziki od szyb są za daleko i nie ma ekspresu do kawy w opcji.
Wszędzie dobrze tam gdzie nas nie ma :)
Muszę troszkę pomarudzić. FCA zmieniło parametry lepkościowe oleju na rynek europejski i inne - do MA jest teraz 0W30 C2, na początku był 5W40 (2010 rok) - nie wiem co rzeczywiście w fabryce wtedy lali, więc niczego nie neguję. W USA maja lać do MA nadal 5W40.
Stąd na nasz rynek do MA nie jest zalecana Selenia 5W40 C3, a Selenia (Digitek) 0W30 C2.
Nie wiem na jak stare posty alfaholika się powołujesz :wink:
O zmianie parametrow wiem pisalem o tym tutaj ale z kontekstu wynikalo ze dla julki w ktorej to mierzyl zalany powinien byc 5w40 a byl inny. Dat niestety nie pamietam.
Wiecie co ja - jak czytam info z forum o tych ASO to powiem szczerze ze szczeciński Gezet to perełka. Z niczym żadnych problemów co może Kot potwierdzić a i kawka dobra z ekspresów ciśnieniowych i nawet na kawałek ciasta drożdzowego się załapałem i inne słodkości
Wolnossak ma te zalete ze z tym olejem mozna isc na pewne ustepstwa przy turbo juz sie boje. Przy turbo dochodzi pare innych pierdol np. typu rozpadajacy sie filtr w śrubie na turbinie. W multiair kolejne zabiegi z czyszczeniem filtów modułu i czegoś tam jeszcze i tu juz absolutnie olej musi być porządny (a roznica w osiagach juz raczej symboliczna). No ale cos za cos, trzeba popróbować różnych rzeczy. Wydupcyć modelkę żeby się przekonać że na codzień żyć się z taką nie da, pojeździć alfą żeby stwierdzić że fiat jest wygodniejszy czy pocisnąć turbo benzynę na czerwone pole żeby się przekonać że spokój jazdy wolnossakiem bez obrzędów z chłodzeniem turbiny też ma swoją wartość ;-).
Trzycylindrowym silnikom mowimy nie(dopóki możemy bo fiat już takiego fire fly szykuje ;-). Kiedys cenilem citroeny dzis na nowe cactusy patrzec nie moge choć to kwestia gustu. Ogladalem w salonie przy okazji przymiarek do c elysee i mi regulacja fotela została w ręku, pozniej jechalem(mozna powiedziec sluzbowo)i wrazenie tandety pozostało.Pomysł na pasek zamiast klamki na drzwiach podebrany projektantom żuka. Zresztą przetłoczenia karoserii/nakładki też.
Wkurza mnie, to że podczas deszczu, albo po umyciu auta, gdy otwieram tylne drzwi to woda kapie z dachu na fotel, kurde fiat powinien zapobiegać takim babolom :mad:
Fakt. Górna uszczelka drzwi nie trzyma. Już smarowałem silikonem do uszczelek ale pupa. Może w lato od ciepła się lepiej ułożą.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...0bbe10e70e.jpg
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
U mnie uszczelka trzyma dobrze, tylko po otwarciu drzwi woda kapie bezpośrednio z dachu na krawędź fotela mówie tu o tylnych drzwiach, bo z przodu ten problem nie występuje, modele SW maja trochę inaczej wyprofilowany dach może to jest przyczyną, ale kiedyś w starych autach były takie rynienki przy krawędzi dachu, nie wiem jak to jest rozwiązywane w nowszych modelach samochodów , bo nigdy nie miałem potrzeby sie tym interesować i nigdy nie spotkałem się z takim problemem, tak czy siak nie powinno tak być. Miałem przez rok seata leona SW 2016 i tam nie miałem takiego problemu.
Z "przymrużeniem oka" - i już żałuje, że nie kupiłem Tipka tak we wrześniu lub październiku - to odwiedzając (jak co roku) rodzinę w Słupsku, Stargardzie i w Szczecinie przy okazji zrobiłbym przegląd.
Oczywiście nie mam nic przeciwko AutomobileTorino w Lublinie (gdzie jak ostatnio pytałem I przegląd z wymianą oleju Selenia - to niecałe 600,oo zł)
I ten klakson OMFG...
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
A mnie się nie podoba,że sedan nie ma uszczelki na drzwiach przednich od spodu.W hatchu i SW jest.Trza będzie pomodzić.Nie będzie wiało od spodu ☺
a mi nic nie wieje pomimo braku uszczelki. Może mój jest dobrze spasowany tak, że szczelin nie ma :)
Wiec to moze byc powod ze niektorym glosno od drzwi
W Tipo Tipo są różnicę w uszczelkach drzwi, wygłuszenia grodzi. Wystarczy postawić słynne Tipo Tipo obok HB/SW pop.