To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak byłem w Krośnie w ASO z moim GP to pytałem o przegląd Tipo. Cena to 600-650zl. Dzwoniłem do Rzeszowa Auto Res cena 630 zł.
-
krosno mi powiedziało 800zł.
i mówił, że konieczny jest serwis klimy itp?
skoro mieści się mniej niż 3 l oleju to resztę mają mi zostawić?
-
800? fajna cena.. W książce gwarancyjnej nic nie ma o klimie - jak pamiętam. Przejrzyj ten temat bo najtańsze przeglądy były chyba w Bielsku. Jak masz czas, chęci to może sporo taniej będzie zrobić tam + własne oleje i filtry (niejaki kolega pympek tym handluje).
-
Ta cena 800 zł to razem z przeglądem klimy?
-
Cytat:
Napisał
baranek88
krosno mi powiedziało 800zł.
i mówił, że konieczny jest serwis klimy itp?
skoro mieści się mniej niż 3 l oleju to resztę mają mi zostawić?
Niekoniecznie, po prostu wleją tyle ile trzeba ok 3 litry. Ja dokupilem potem dodatkową butelke na dolewki a wlewali z beczki chyba. Drugim razem dałem butle 5 litrow to zostawili 2 litry w butelce
-
dzwoniłem do Rzeszowa i się umówiłem na przegląd. wycenili go na 550zł.
-
Baranek88 jakiego masz Tipka?
-
ładnego :cool:
pisałem 2 posty wcześniej.
benzyna, 1.4 , 95km.
-
Witajcie . Czy ktos serwisował auto juz przy 60 tyś.km
Mam problem z wszytkimi serwisami na slasku . Cenny maja z kosmosmu przeglad z swiecami od 1200-1700zl
Ba 3 serwisy powiedziały mi jasno maja zakaz lania oleju innego niż selena . W ganinex Pszczyna lali shella . Teraz ten sam serwis twierdzi że zabronio im lania innego oleju
Tłumacza sie że jak bedzie awaria silnika ( ja mam na gwarancji ) to pierwsze co sprawdzja jaki olej jest w lany jak niema seleni gwarancji nie zunają.
Fiat odpisał mi że niema aprobacji olej Shell w Fiacie.
Ja mam akurat 500x z 1.6 benzyna ale w tipo też wystepuje ten sam silnik
-
-
Masz samochód z 2015r. To po co przegląd w aso- przedłużona gwarancja?
-
Cytat:
Napisał
DamianoZaw
Masz samochód z 2015r. To po co przegląd w aso- przedłużona gwarancja?
No właśnie ???? :roll: i po co w ASO ? chyba że lubisz ten" skrót "hehe ? bo mnie on np. tylko odpycha :mad:
-
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
Mam problem z wszytkimi serwisami na slasku . Cenny maja z kosmosmu przeglad z swiecami od 1200-1700zl
Ba 3 serwisy powiedziały mi jasno maja zakaz lania oleju innego niż selena . W ganinex Pszczyna lali shella . Teraz ten sam serwis twierdzi że zabronio im lania innego oleju
Tłumacza sie że jak bedzie awaria silnika ( ja mam na gwarancji ) to pierwsze co sprawdzja jaki olej jest w lany jak niema seleni gwarancji nie zunają.
Frajera na kajak szukają. Olej możesz wlać jaki chcesz byle by spełniał normy fiata. Kup wszystkie graty sam, nawet selenia 5l 150 zl kosztuje w zwyklym sklepie a nie aso. I z 1200 zl zrobi ci sie 600 zl, zaplacisz za robocizne tylko a aso pocaluje cie w 4 litery.
-
Cytat:
Napisał
lukasz.zst
W najbliższą sobotę mam wymianę oleju i kupiłem właśnie shella. Jestem ciekaw czy coś mi powiedzą w serwisie. Na stronie i na opakowaniu shell twierdzi że spełnia normę fiata.
-
Cytat:
Napisał
dejf5241
W najbliższą sobotę mam wymianę oleju i kupiłem właśnie shella. Jestem ciekaw czy coś mi powiedzą w serwisie. Na stronie i na opakowaniu shell twierdzi że spełnia normę fiata.
Tak ale jak sami napisałe na oleju jest napisane że ma dopuszczenie przez Fiata
Ale Fiat nie dpuszcza tego oleju tak twierdza w wszytkich ASO na slasku
Że jak padnie silnik to pierwsze co sprawdzają jako olej był zastsowany
-
W instrukcji jest napisane, że smarowidło w pierwszej kolejności ma spełniać specyfikację i zalecają Selenię. Jeżeli spełnia spec. To nie mają prawa anulować gwarancji. Mogliby i mieli prawo doczepić się w przepadku spełnienia tylko parametrów, bez spec.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Już to widzę jak sprawdzają w laboratorium olej ( a właściwie czarną maź) po przebiegu 15 czy 20 tyś km. Jedyne co pewnie ustalą, to czy był olej mineralny czy syntetyk.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Już to widzę jak sprawdzają w laboratorium olej ( a właściwie czarną maź) po przebiegu 15 czy 20 tyś km. Jedyne co pewnie ustalą, to czy był olej mineralny czy syntetyk.
Olej jak i jego parametry wpisują przecież podczas przeglądu do książki. Jeżeli olej jest zgodny z tym co chce producent, to nie ma żadnego problemu.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Jaka czarna maź? U mnie jest taki, że z trudem go widać na miarce.
Z tego co wiem to każdy producent dodaje jakieś tajne markery chemiczne, które pozwalają zidentyfikować produkt.
-
Cytat:
Napisał
krowka1978
Olej jak i jego parametry wpisują przecież podczas przeglądu do książki. Jeżeli olej jest zgodny z tym co chce producent, to nie ma żadnego problemu.
Ja miałem na myśli wymianę oleju poza ASO. Ja tak właśnie zrobiłem. Na I przeglądzie przy 10 tyś km miałem z robiony w ASO tylko przegląd bez wymiany oleju. A że ja wymieniam olej co roku, to zrobiłem to we własnym zakresie, wymieniając na inny olej spełniający specyfikacje fiatowską.