słuchajcie. temat jest o LPG. dałem dwa zdjęcia odnośnie co to jest za komputer. może ktoś rozszyfruje, posiada taki. wy się skupiliście na maluchach, mocy itp. Ktoś posiada taki komputer staga?
To jest widok strony w wersji do druku
słuchajcie. temat jest o LPG. dałem dwa zdjęcia odnośnie co to jest za komputer. może ktoś rozszyfruje, posiada taki. wy się skupiliście na maluchach, mocy itp. Ktoś posiada taki komputer staga?
Stag 4 Qbox basic.
Nie dziękuj [emoji23][emoji23]
A tak serio to podstawowy sterownik STAGa
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
podstawowy czyli przyzwoity? każdy serwis obsłuży to czy tylko ten co montował mógł założyć jakieś swoje zabezpieczenia?
Każdy serwis LPG powinien obsłużyć ten sterownik (oczywiście musi posiadać odpowiedni kabel i soft).
Według mnie przyzwoity, sam miałem w poprzednim samochodzie stag 4 plus, teściu w swoim mial stag 4 i ani ja ani on złego słowa nie powiemy, ale jest jedna ważna rzecz, dobre wystrojenie, nie adaptacja na postoju, tylko z korektami w drodze, wtedy będzie działać jak należy. Ja zrobiłem poprzednim samochodem 80k bez problemów, teściu 90k.
Sam osobiście po gwarancji mam zamiar założyć instalacje ze stagiem do mojego tipo.
Miałem w Sienie 1,6 sterownik STAG 200-4 i nie jeździłem nawet na przeglądy.Dokupiłem sobie na alle kabelek,a oprogramowanie można ściągnąć ze strony producenta.Sam wymieniałem filtry,kasowałem przegląd jak sterownik pikał i zmieniałem inne ustawienia np.temp. przełączania na LPG.Zabezpieczeń żadnych być nie powinno.
https://www.ac.com.pl/pl-centrum-pobran-oprogramowanie
Z tego co wiem jak jak pojawia się druga kreska to jest już 50 stopni.
Rozmawiałem ostatnio przy dystrybutorze z posiadaczem Tipo 1.4 95 km z instalacją Tartarini i okazało się, że do niedawna miał 2 takie auta równolegle w eksploatacji - jeden nie powodował żadnych problemów w eksploatacji, drugi miał już dwa razy remont silnika (w ciągu 100.000 km) i pije litr oleju na 1000 kilometrów. Dodatkowe info - nie jest to ten użytkownik grupy na FB, który miał już dwa razy remont robiony, wedle jego słów pozostaje anonimowy.
Edycja - dodałem przebieg.
Witam koledzy. Rozgladam sie za tipo sw 95 km ktore bym chcial zagazowac. Do 50 tys raczej nie wychacze t jeta. Wiec sie zapytam przeswietlilem temat i maslo maslane.... Ten silnik nadaje sie pod log czy temat odpuscic? Pomocy
Raczej wybór należy do ciebie. Ile użytkowników, tyle opinii. Przekalkuluj kiedy zwróci ci się zamontowana instalacja lpg. Chyba że kupisz "gotowca" z już zamontowaną.
Wole zamontowac we wlasnym zakresie a auto uzytkowac kolo 8 lat wiec lpg sie zwroci i zarobi na siebie
Silnik 1.4 16v w Tipo ma zbyt delikatną głowicę żeby go polecić do LPG. Na Taxi wytrzymywała czasami 50 tys. km. Dołóż 3-4 tysie i weź T-Jeta.
Wysłane z iPhone za pomocą Tapatalk
Ciekawe co zmieniło w silniku 95km w tipo. Mam Doblo z 2011r., instalacja montowana u dilera fiata po przejechaniu 22000 sterownik ag compact zenit, aktualnie 102000 i nic się nie dzieje, jedynie wymiana filtrów. Olej kupuję motula, między wymianami dolewam tyle, że mam już 3opakowania w każdej po litrze więc tragedii nie ma. Aktualnie rozglądam się za zmianą na tjeta ale tylko i wyłącznie ze względu na lepsze osiągi.
Czy ma za delikatną głowicę to nie wiadomo. Nie wiadomo też czy jest wykonany z gorszych materiałów. Wiadomo tylko tyle że nie ma wariatora i że spełnia Euro 6. a jak ktoś tu pisał powołując się na firmę tuningową w t jecie jest istotna zmiana w sterowaniu (np. szybko przechodzi w OL), eko ustawieniach. tak samo może być w wolnossaku co sprawia że wyżyłowana do bólu na ubogo mieszanka na benzynie jeszcze jakoś ujdzie ale na byle jak ustawionym gazie już nie.
Podpinam się pod pytanie Kolegi powyżej czyli zdecydowanie lepszy T-Jeta do gazu ? Mam zamiar własnie w ciągu paru miesięcy kupić Tipo . Jeżdżę nie wiele bo gdzieś po około 1000-1200 km miesięcznie .
A czy ktoś wie dokładnie co z remontem brylancik13