Boczki na drzwiach były :?:
To jest widok strony w wersji do druku
Może nikt nie wpadł na to, że mogli boczki zdjąć i założyć, co by nie brudziły się, czy nie uszkodziły? Nie wiem i nie było mnie przy tym, ale pewnie nikt nie wie tego poza osobami zajmującymi się tą czynnością i takie gdybanie nie zaprowadzi nas nigdzie póki, ktoś nie sprawdzi, a sprawdzanie najbezpieczniej byłoby zacząć od zdjęcia boczków by zobaczyć od środka jak wygląda mocowanie lub trzeba by zobaczyć całą klamkę i na tej podstawie sprawdzić, gdzie trzeba zgiąć, czy podważyć (oczywiście narzędziem do zdejmowania tapicerki).
Jakoś sobie nie mogę wyobrazić, żeby klamkę można było zdemontować od zewnątrz. Po co wtedy potrzebny jest zamek, skoro każdy może odkręcić klamkę, bębenek i otworzyć legalnie drzwi? Nie spotkałem się w żadnym aucie z czymś takim. We wszystkich mi znanych dostęp do demontażu klamek jest od wewnętrznej części drzwi. Boczki to mogli co najwyżej podwiesić, nie jest takie proste ich ściąganie, mogą strzelać zatrzaski, albo w ostateczności uchwyty w boczkach.
Na eperze można sobie sprawdzić, i wygląda tak, że można by zdjąć tylko te nakładki do malowania, natomiast cały mechanizm jest nadal w drzwiach.
Ale to tylko moje gdybanie po rysunku z ePera :
FIAT KEYePER
Z rysunku już widzę, że trzeba demontować zamek od wewnętrznej strony. "Nakładka" składa się z części ruchomej, za którą się ciągnie, i stałej z zamkiem. Żeby to ściągnąć nie ma bata, trzeba odkręcać od drugiej strony. Mocowania są od wewnątrz, od wewnątrz też jest możliwe odpięcie mechanizmu klamki.
A właśnie - moje autko już jest na placu u dilera - prawdopodobnie uwalone masakrycznie :) kolega widział jak ściągali je z lawety
Zapytałem się elektryka w ASO ile kosztuje zamontowanie kamerki Mio, pociągnięcie kabli podsufitką, słupkiem, zamontowanie SmartBoxa Mio do elektryki auta: wiecie ile mi zaśpiewał???
555pln brutto !!!!!!!!!!!!!!!
Tedy, na zlocie to zrobię za piwo jeśli chcesz, a zawodowo zajmuję się elektryką ;) 555zł za takie coś, powaliło... Choć w sumie mi za montaż czujników parkowania na moich częściach proponowali 700zł...
Spoko też tego nie dam im zrobić nie za taką kasę.
Ridi co powiesz na temat tego smartboxa do kamerki mio. Dobre to? Warto to mieć? Aku się nie popsuje?
Sam Smartboxa nie mam, ale czytałem o nim pozytywne opinie, z aku nic złego się nie stanie. Jeśli napięcie spadnie poniżej zadanej wartości to on si wyłącza aż do odpalenia auta. Zależy gdzie parkujesz auto, może to mieć sens. Za 100zł można spróbować. Tym bardziej, że podłączenie banalnie proste.
Parkować będę różnie ale auto albo parking strzeżony albo garaż zależy co uda mi się załatwić. Poza tym to w domu a tak parkowanie będzie różnie. Smartbox kosztuje 150 około czy nawet 199
W media 150zł, nie jest źle
Moi Drodzy Państwo - tak wygląda moje autko. Jestem już po przywitaniu z moim autkiem. Przypadliśmy sobie do gustu.
Załącznik 26542Załącznik 26543Załącznik 26544Załącznik 26545