To jest widok strony w wersji do druku
-
Obdzwoniłem kilku dealerów na Śląsku, nawet Pol-Car spod Poznania, ale efekt był ten sam. Zależy na kogo trafisz, najczęściej "idź na stronę tomtom" , albo nie mamy tego w ofercie, albo "U nas za ok 900pln" albo wyżej. Zacząłem się zastanawiać nad tym
https://youtu.be/tC2owmuSdGg
Sent from my H8324 using Tapatalk
-
Cytat:
Napisał
StrusPedziwiatr
Obdzwoniłem kilku dealerów na Śląsku, nawet Pol-Car spod Poznania, ale efekt był ten sam. Zależy na kogo trafisz, najczęściej "idź na stronę tomtom" , albo nie mamy tego w ofercie, albo "U nas za ok 900pln" albo wyżej. Zacząłem się zastanawiać nad tym
tyle że tomtom nie obsługuje tipo.
Czyżby o tym nie wiedzieli ?
-
Cytat:
Napisał
StrusPedziwiatr
Używam tego radyjka od 1,5 roku a w nim google-map (free) i automapa za 99pln a nie za 900!
-
Istnieje w ogóle jakąś "szara strefa" (albo fora/społeczności), gdzie można by było dostać aktualizacje map w niższej albo "darmowej" cenie niż oficjalna czy raczej nikt się tym nie zajmuje? O ile w ogóle można pytać o takie rzeczy :)
-
Cytat:
Napisał
StrusPedziwiatr
Jak masz AA to wykup TomTom go na komórke ... roczny koszt to 93zł masz aktualizacje map i info o ruchu online i działa na dużym ekranie w AA.
-
A ten tomtom go za 93 to Polska czy całe eu?
-
Prośba podesle ktoś dwie różne licencję do aktualnych map z tego roku
-
Cytat:
Napisał
Qvadrat
A ten tomtom go za 93 to Polska czy całe eu?
Cały świat :-) pobierasz kraje które potrzebujesz i masz je w aplikacji, nie ma piepszenia sie z pendrive i wgrywaniem aktualizacji do samochodu, jak jesteś w kraju gdzie jest drogi internet to korzystasz offline, możesz zaplanowac trasę na kompie na stronie TomTom, zapisać ją w swoich trasach i widzisz ją w aplikacji co jest bardzo wygodne przy planowaniu długiej trasy z wieloma postojami czy tankowaniami. Na parkingu odłączasz telefon od usb idziesz zatankować, zjeść a po powrocie podłączasz usb klikasz AA i nawigacja do celu jest kontynuowana. Ale fakt że aplikacja na AA jest troche ograniczona funkcjonalnie, nie można zgłaszać suszarek, obciete są listy ostatnio wybieranych lokalizacji ale nie jest to jakiś duży problem.
Polecam spróbować jest 7dni na darmowe testy.
-
100 za rok to nie majątek. Sprawdzę, bo Google mnie strasznie wkurza za granicą.
-
Cytat:
Napisał
Maniek_wroc
Polecam spróbować jest 7dni na darmowe testy.
Z niemieckiej dystrybucji tomtoma miesiąc temu zakupiłem w cenie promocyjnej za free na rok. Być może promocja jest jeszcze aktualna. A tomtom czy naviexpert z którego również korzystam może wspomagać się yanosikiem działającym w tle i mamy kompletny zestaw.
-
Ja polecę WAZE. Jeszcze nigdy mnie nie zawiódł i jest darmowy. Ma asystenta pasa ruchu, można zgłaszac kontrole itp, pokazuje ograniczenia prędkości i nie ma tylu fałszywych zgłoszeń jak Yanosik. Kolejny plus - osobiście dla mnie najlepszy interfejs i najładniejsza szata graficzna. Na minus - brak możliwości dodawania punktów pośrednich/przystanków na trasie (chyba, że nie umiem tego ogarnąć), ale da się bez tego żyć :)
Na AA/CP w tipo działa bez zarzutu.
-
Mam waze i niestety mnie nie urzeka (lata z naviexpertem odcisnęły swoje piętno i wyrobiły nawyki oraz przyzwyczajenia) i gdyby nie to, ze cb (ostrzeganie) od ponad roku w ne strasznie kuleje to bym dalej z tego korzystał a skoro i tak musze używać janosika to mogę przesiąść się na inna nawigację już nie tylko Polski ale UE.
W Janosiku można odnieść wrażenie, ze jest dużo fałszywych zgłoszeń ale to tylko złudzenie. Odwołujcie je i już. To są w większości prawdziwe zgłoszenia ale patrole bardzo często się przemieszczają i za chwile już ich tam nie ma a są na drodze obok albo zjeżdżają do lasu na 15 minut i za chwile trochę dalej wyjeżdżają. Nie lubiłem kiedyś janosika ale się bardzo rozwinął i nie ma teraz platformy szybciej ostrzegające o wszystkim co czyha na drodze.
Mam zamiar jeszcze trochę pojeździć i potestować aplowe mapy, piszą wszędzie ze mogą śmiało z goglem konkurować. Trzeba obadac i jak nie to kupić wspomnianego wcześniej tomtoma na fona :-)
-
Ooo widzisz, to przetestuj te od APPLE i daj znać za jakiś czas co uważasz :)
Duże zmiany tam zrobili, może być to faktycznie jakaś alternatywa to waze i google map.
-
Dzień dobry podpowie ktoś czy jak wykupie ten pakiet tom tom live https://www.tomtom.com/pl_pl/drive/m...services/fiat/
to będzie to dalej działać w Fiat tipo 2017 radio uconnect 7
-
1 załącznik(i)
Dla zainteresowanych są dostępne nowe mapy wersja : 1120 dla Uconnect 5 i 7 cali. :
Załącznik 43331
-
Witam, czy ktoś z szanownego grona mógłby udostępnić na nowo licencje do v1055 lub 1055.2 czy może to to samo??
-
Witam . Poszukuje licencje do map 1055 , ktoś jest w posiadaniu pliku ?
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Dla zainteresowanych są dostępne nowe mapy wersja : 1120 dla Uconnect 5 i 7 cali. :
Załącznik 43331
Czy jest jeszcze sens bawić się w przedłużanie licencji Tom Toma i babrać się z aktualizowaniem map skoro nie działa Uconnect live? Po co komu nawigacja bez np. informacji o korkach?
-
Właśnie z tego powodu nie zamawiałem nawigacji. Car play załatwia sprawę :-)
-
Witam
mógłby ktoś udostępnić licencję jakbyś miał do wersji 1055?
Byłbym bardzo wdzięczny.