To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
corneliusryan
Przegląd po 1 roku Gdańsk i okolice z własnym olejem i filtrem luty.2019. Tipo 1.4 95KM
Podane ceny w rozmowach telefonicznych w których podałem wszystkie dane pojazdu.
Schewe od 250 zł do 400 zł (nie chcieli podać konkretnej ceny)
Autoplus 399 zł
Auto-mobil Wejherowo cenę telefonicznie ustalono na 320 zł z filtrem kabinowym. Wybrałem ten salon na miejscu zapłaciłem 250 zł
Olej selenia i filtr mann w sklepie internetowym 138 zł.
w ktorym sklepie internetowym zamawiales? tez powoli sie przymierzam do pierwszego przegladu. wg info z jednego aso przeglad z olejem, filtrem oleju, powietrza i kabinkwym 620, bez materialow 210.
ten powietrza to chyba jakas pomylka ale i tak raczej zdecyduje sie na materialy (olej i filtr) we wlasnym zakresie
-
Hej, a czy ktoś był na pierwszym przeglądzie w katowicach, gliwicach lub bytomiu? Jakie ceny?
-
Cytat:
Napisał
marwil73
Ja już też po pierwszym przeglądzie w Fiat Partner Bytom,przejechane 8100 km,wymiana oleju,filtra oleju + powietrza,do tego gratisowe mycie auta-koszt 215 zł,czas około 2 godziny.
Z poczekalni na piętrze piękny widok na halę serwisową,widać co robią,nie mają nic do ukrycia.
Materiały własne od Pympka,Progi całe nie uszkodzone,na serwisie mają podnośniki płytowe.Filtr kabinowy wymieniłem sobie sam,można śmigać dalej.
Pozdrawiam
Cytat:
Napisał
marwil73
W Ganinex Gliwice wołali 650 zł za przegląd z ich materiałami a z własnymi 370 zł,więc wybrałem Bytom
Ceny z początku września 2018 r.
-
po ile mniej wiecej liczy sobie aso za 3 litry seleni 5w40 kpe do 1.4 95? robil ktos w miare niedawno przegad?
-
Zalezy jakie aso, zawsze mozesz zadzwonic i zapytac chyba ze sie wstydzisz. W bydgoszczy 57zl za litr.
-
Panowie ile można jeszcze przejechać kilometrów po przekroczeniu magicznej granicy 15 tys, żeby jeszcze załapać się na przegląd i utrzymać gwarancję
-
Jak w instrukcji napisane, 1000km
-
Cytat:
Napisał
kastomat
Panowie ile można jeszcze przejechać kilometrów po przekroczeniu magicznej granicy 15 tys, żeby jeszcze załapać się na przegląd i utrzymać gwarancję
do 1tys przebiegu albo do 30dni powyżej roku
-
Cytat:
Napisał
Redzio
do 1tys przebiegu albo do 30dni powyżej roku
Dzięki, przyznam się, że instrukcji nie czytałem...
-
Kraków Auto Krak
Przegląd praktycznie od ręki bez długich terminów
Poza brudnymi śladami łap na karoserii i przekłamaniu na roboczogodzinach raczej jestem zadowolony.
Auto z zegarkiem w ręku było na warsztacie 70 min. Z roboczogodzin wynika 1,5h
Bez wymiany płynu chłodniczego zmieściłbym się w 225 zł za przegląd ze swoimi materiałami tzn olej, filtr oleju i powietrza. Kabinowy też miałem ale ostatecznie nie było sensu po takim przebiegu (15600km) wymieniać.
Bez mycia bo auto było czyste do momentu wjazdu na serwis, później to już nie...
Spieszyłem się z dzieckiem które ze mną czekało do przedszkola i nie miałem czasu ani ochoty robić dymu o 30 zł za roboczogodziny i pobrudzone auto.https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...fb0cb78f5b.jpg
-
Jaki olej i filtry miałeś swoje?
-
Cytat:
Napisał
kastomat
Auto z zegarkiem w ręku było na warsztacie 70 min. Z roboczogodzin wynika 1,5h
Chyba doliczają jeszcze czas przyjęcia auta do serwisu i czas wystawienia zlecenia.
-
Zawsze mogą powiedzieć, że jednocześnie pracowało 2 pracowników: mechanik i elektronik, który operował Witechem ;-)
-
Cytat:
Napisał
koczis
Chyba doliczają jeszcze czas przyjęcia auta do serwisu i czas wystawienia zlecenia.
Też by się nie zgadzało bo od momentu przekroczenia drzwi do mojego wyjścia z firmy minęło dokładnie 1h 20 min także raczej mogą uprzeć się, że robiło 2 mechaników. Tak czy siak do zobaczenia za rok i później żegnam ASO
-
Cytat:
Napisał
koczis
Też by się nie zgadzało bo od momentu przekroczenia drzwi do mojego wyjścia z firmy minęło dokładnie 1h 20 min także raczej mogą uprzeć się, że robiło 2 mechaników. Tak czy siak do zobaczenia za rok i później żegnam ASO
Cytat:
Napisał
PUNTO1.4
Jaki olej i filtry miałeś swoje?
Selenie KPE 5l i filtry mopara - kupione poprzez forum. Dostałem z powrotem na oko 2l oleju i pół 1L flaszki płynu chłodniczego za który, zresztą zapłaciłem
-
Cytat:
Napisał
kastomat
2 mechaników też się nie zgadza. Zostaje więc tylko bardzo twórczy sufit :D
-
a gdzie są ujęte te roboczogodziny bo nigdy nie zwracałem na to uwagi
-
Na fakturze ktora dostsjesz rb jest napisane
-
ile kosztuje 1 przegląd w ASO Rzeszów lub Krosno?
1.4 benzyna, sedan. przebieg 14000.
jak z tym olejem?ile max wchodzi?
-
2,95 litra to pojmnosc układu z filtrem, pojemnośc samej miski olejowej to 2,8 litra. Silnik 1.4 wolnossący