To jest widok strony w wersji do druku
-
Tipek to mój 5 samochód ,jeszcze nie leciał autostradą ale co pamiętam żaden poprzednik nie radził sobie przy 140 kilometrach ,a tak przy normalnych jazdach gdzie prędkości ok 100 to Tipek najlepiej pokrywa szybę płynem ,ale oby innych problemów nie było niż spryskiwacze szyby
-
Cytat:
Napisał
maro1500
No sory, ale gorszych spryskiwaczy niz oryginalne w 156 to chyba nikt nie wymyslil! Wiem, bo mam taki pojazd. Nie sposób tego dobrze ustawic, albo leje na dach albo w wycieraczke. Jedyne ktore mi sie sprawdziły w wersji plug&play to byly z fiata uno. Trzy osobne dysze, metalowe regulujesz jak Ci sie podoba, a że dysza metalowa nic jej nie dzedzie. Jedyny moim zdaniem minus tego rozwiazania to to że 5l plynu mozna w tydzien wylac przy obecnej pogodzie. Po malych modach podszybia wchodza dysze mglowe z octavii, no i to jest to co powinno tam siedziec od poczatku. Plynu zużywa to ilosci mikroskopijne, a efekt jest super
Mialem je w bravo te ze 156 i nie tylko ja . Nikt nie narzekal. Regulacja w 5 minut i nic nie pryskalo na dach tylko idealnie na szybe.
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
Mialem je w bravo te ze 156 i nie tylko ja . Nikt nie narzekal. Regulacja w 5 minut i nic nie pryskalo na dach tylko idealnie na szybe.
Musi na dach lecieć. Jak leci idealnie na szybę, to na autostradzie będzie źle. Dlatego mało gdzie teraz strumieniowe zakładają. Inna sprawa, że taki Fiat potrafi widać mgłę spartolić [emoji14]
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Musi na dach lecieć. Jak leci idealnie na szybę, to na autostradzie będzie źle. Dlatego mało gdzie teraz strumieniowe zakładają. Inna sprawa, że taki Fiat potrafi widać mgłę spartolić [emoji14]
Temat znany od 13 lat chociażby z Grande Punto - do tej pory nie poprawili, więc w Tipo nic się nie zmieni. Mgłę FIAT też potrafi zrobić, w 500X działa, w przeciwieństwie do GP.
-
Mój pierwszy Fiat od lat więc przepraszam [emoji14]
-
A odnośnie powrotu do tematu wątku to nie podoba mi się niegasnące ostrzeżenia oblodzenia drogi po wzrośnięciu temperatury powyżej ostrzegawczej.
-
A to unijny wymysł. Tak samo jak tpms.
-
Cytat:
Napisał
Remo
A odnośnie powrotu do tematu wątku to nie podoba mi się niegasnące ostrzeżenia oblodzenia drogi po wzrośnięciu temperatury powyżej ostrzegawczej.
To fakt,też tak mam i zastanawiałem się czy to tylko u mnie jest coś nie tak
-
Cytat:
Napisał
Remo
Wzroście powyżej? Czy raczej spadku poniżej?
-
mi tak gaśnie ta informacja - zresztą wczoraj miałem tak, że temperatura wahała się pomiędzy 3 a 4 więc zapalało mi się i gasło ostrzeżenie.
Zatem u mnie: temperatura 3 stopnie zapala się żółta lampka z ostrzeżeniem plus info na wyświetlaczu
temperatura +4 i więcej i wszystko gaśnie.
-
U mnie działa wszystko tak jak opisał to tedybear w poście wyżej
-
Cytat:
Napisał
marx30
Wzroście powyżej? Czy raczej spadku poniżej?
Zapala się jeśli temperatura jest 3 lub mniej stC. Następnie jeśli wzrośnie powyżej tej granicy (ostatnio nawet +7stC) a śnieżynka zostaje zaświecona. Znika po ponownym włączeniu zapłonu o ile temp. jest większa niż 3.
-
Cytat:
Napisał
Remo
Witaj. Możesz rozwinąć temat odnośnie "modów podszybia"? Bo w Tipo same spryskiwacze są niezamienne, znaczy jest lewy i prawy i nie da się ich po prosu zamienić.
Trzeba lekko, o kilka mm powiekszyc otwor pod spryskiwacz z octavii. Ale to tyczy alfy, bo spryskiwacz jest w plastikowym podszybiu.
No to nie wiem z kad na forum alfaholikow tyle postow o preblemach ze spryskiwaczem 8-)
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
bahamut24
Byc moze w bravo sie sprawdzaja
-
Cytat:
Napisał
maro1500
Trzeba lekko, o kilka mm powiekszyc otwor pod spryskiwacz z octavii. Ale to tyczy alfy, bo spryskiwacz jest w plastikowym podszybiu.
Słabo, w Tipo dysze są w blasze na pokrywie silnika. O ile wymiarowo nie spasują to nie sądzę żeby ktoś fanatycznie piłował blachę ;)
-
No cóż:P Polska kraj możliwości.
Cytat:
Napisał
maro1500
A numer tego spryskiwacza?