Nie żebym sie czepiał ale...Spoko ważne że jesteś zadowolony, zamki klap tez nasmarowali ?
To jest widok strony w wersji do druku
Też. Zostawili mi prezent w aucie. Spray do konserwacji uszczelek. Oddałem:)
Mi się klima uciszyła jak się zrobiło poniżej 10-15*C. Nie syczy teraz wcale. Na wiosnę i w lato pewnie znów będę ją słyszał codziennie. Byłem jakiś czas temu z tym to mnie z kwitkiem odesłali, że nie będą teraz wymieniać po kolei a chłodzi dobrze. Może u mnie to właśnie ten zawór bo jakby z kratek wentylacyjnych dźwięk. W maju przegląd na 15kkm wypadnie gdzieś to pojadę i od razu z tym tez, ale już gdzie indziej.
tomekbud dobrze pamiętasz bo rzeczywiście mam przedłużoną gwarancję. Tylko przedłużona gwarancja działa na zasadzie ubezpieczenia zatem więcej formalności i o tym czy owa część zostanie wymieniona czy nie decyduje ubezpieczyciel a nie ASO. ASO pisze do ubezpieczyciela, że uszkodzony jest kompresor, wysyła wszelką dokumentację, info o przeglądach ect. i ubezpieczyciel mówi TAK lub mówi NIE.
Słuchaj bahamut, rozmawiałem z ludkiem od serwisu, mówił że bardzo często jest tak że owe wyceny przyjmuje ubezpieczyciel. Umówmy się ze zapewne jest tak ze jak po 2 letniej gwarancji nadal robisz przeglądy w ASO i naprawiasz auto w ASO to ubezpieczyciel patrzy na Ciebie przychylniej. Ale ja jestem dobrej myśli, jakby co będę walczył :)
Ja to rozwazalem, to przedluzenie gwarancji, takiej do 5 lat to koszt ok 1600-2000 zl w zaleznosci ile km. Z tego co pamietam to chyba wiecej placiles i to sporo. Teraz troche to przekalkulowalem i jesli mialoby sie sypac strasznie auto to moze warto ale chyba az tak zle nie bedzie. Wg nie wiem czy chcieliby to przedluzyc w aucie z LPG z ASO. Druga sprawa to dodatkowe 3 przeglady w ASO ktore beda dosc obszerne, jakies klocki moze tarcze i wyjdzie sporo w ASO. Dodatkowo udręki z ubezpieczycielem to nie to co z panem z serwisu Fiata wiec ogolnie to chyba troche lipa jest i nie ma co sie rownac z normalna dluzsza gwarancja jak w innych markach.
brylancik u mnie wyglądało tak iż dostałem rabat 6000pln bo auto zostało wyprodukowane w 2016roku. Zatem nastawiłęm się na cenę standartową a dostałem -6000pln. zatem nie dokłądałem 2500pln za max care
Pytanka mam odnosnie przegladu
1. Najechalem juz kolejne 15k km i musze zrobic przeglad, czytalem w instrukcji ze 1000 km moge jeszcze zrobic aby nie stracic gwarancji. Pokazuje sie ten dystans 1000 gdzies? U mnie jest przeglad 0km i 76 dni. Mam ten lepszy wyswietlacz i tylko klucz pomaranczowy sie wyswietla.
2. Czy jak w tym roku w marcu mialem przegladana karoserie auta to musza znowu ogladac czy w przyszlym roku jechac po ten wpis aby zachowac gwarancje na perforacje? Auto mam z czerwca 2017 a ogladali karoserie w marcu 2018.
Nie pokazuje. Zauważyłem, że odliczał u mnie z kluczem już od 13k, a po przekroczeniu 15k miałem tak jak u Ciebie, że 0 km do przeglądu. Trochę to ma się nijak, bo każdy kolejny przegląd powyżej 15k to jak nie zapamiętasz wartości przebiegu i go przekroczysz to jiestety nie wiadomo kiedy minie ten dodatkowy tysiąc.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Zaloguj się do My FIAT na stronie. Tam powinno być [emoji4]
W my fiat samemu wpisuje sie przebieg
U mnie przebieg wysyłany jest automatycznie przez uconnect live który łączy się poprzez mój telefon.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Bahamut24 masz uconnect live? Tam sa wszystkie dane, kiedy vyl serwis, kiedy nastepny, ostatnie bledy