Przyznaję, rzeczywiście nie domyśliłbym się, że to nie oryginał.
Proste: cena +4kzł
Kolega to na pewno tipo kupił? Może na jakieś maserati przypadkiem podmienili? ;-)
To jest widok strony w wersji do druku
Za 1000 zł więcej mam klamki i lusterka pomalowane jak w fabryce oraz kierownicę i gałkę zmiany biegów obszyte lepiej niż w fabryce + listwy na progach. Plastik na desce dla mnie jest fajniejszy w TIPO TIPO i bardziej mi się podoba! Poszycie drzwi wcale tragiczne nie jest, można przeżyć. Regulacja wysokości fotela nie jest mi do niczego potrzebna a przycisk do otwierania w klapie tym bardziej :) Uchwytu do zamykania klapy też nie mam i również nie potrzebuję go ;) Zaoszczędziłem 3 tyś które wydałem na LPG które działa nienagannie. Od momentu kiedy do golasa dołożyli poduszki i składaną kanapę według mnie nie opłaca się brać POPa!
Uważam tak: albo TIPO albo LOUNGE :) Ale to jest moje subiektywne zdanie i nikogo nie namawiam! Ja wybrałem TIPO bo miałem do dyspozycji 50 tysi na wszystko :)
Najważniejsze że ty jesteś zadowolony z wybranej wersji wyposażenia. Jeszcze raz gratulację:smile:
Krowka dokładnie.Mało jest dobrych lakierników do plastików.Ten co mi malował klamki w grande to takich ze świecą szukać.Ale nie straszmy kolegi.Zawsze ma (chyba) gwarancję na usługę.
Na przykład dam,że jak chciałem pomalować w grande klamki to w ASO powiedzieli,że są dwa rodzaje klamek.Jedne się nadają do malowania a drugie nie."Znafcy" sie wykazali jak zwykle wiedzą.
Robs, z gwarancją na usługę lakierniczą aż nadto zapoznałem się osobiście, co też opisywałem na fiatpunto.com.pl (Torital) i na tym forum o tym przypomniałem (wątek z wgniecionym progiem w Tipo). Po dwóch latach legalnie mogą się wypiąć, pomimo łuszczącego się lakieru...
ZAFFERANO to nie do końca tak jak mówisz, zapomniałeś też o podgrzewanych lusterkach i elektrycznie sterowanych i pewnie czymś jeszcze. Ja obojętnie czy HB czy sedana to brałbym minimum popa. Każdy bierze to co potrzebuje. Mi sterowanie elektryczne np przydatne i potrzebne gdyż auto używam razem z żoną, która najwyższa nie jest i podnoszenie fotela było wymagane. do tego inne sprawy, które jak policzyłem dobranie w opcjach a w standardzie w popie to bardziej opłacało się brać popa ;-) Każdy ma inne potrzeby, wymagania i oczekiwania. Po Twojej wypowiedzi myślałem, że coś strasznego w tym jest, a to tylko Twój punkt widzenia i tyle :-) SZEROKOŚCI ;]
Zarówno na malowanie klamek jak i lusterek mam dwa lata gwarancji a potem jak by się coś działo to po prostu zmienię klamki na chromowane a pokrywki w lusterkach wymienię na czarne i już :) W czym problem ? Klamki można samemu wymienić bez rozbierania drzwi :)
Ja widzę że tu we wszystkim każdy zawsze znajdzie problem!
Pozdrawiam chłopaki :) Właśnie jadę sobię zaraz na wycieczkę do Rabki Zdrój! Wieczorkiem zaglądnę ponownie :)
Ile masz Km do Rabki Zdrój? i jaka benzynkę zalałeś? 95 czy 98
Z Krakowa 75 km Zakopianką a więc warunki drogi ekspresowej :) Droga powrotna przez "góry" Mszana Dolna - Dobczyce - Wieliczka - Kraków. Trzeba wpaść do teściowej furę pokazać :P
Wczoraj jeździłem na benzynie. Zatankowałem 95 na Shellu. Jako że była dostawa i nie sprzedawali LPG to dopiero wieczorem wróciłem i zatankowałem LPG również na Shell. Śmiga zajebiście i na Pb i na LPG :) Nie widać różnicy żadnej poza tym że za 33 litry zapłaciłem ...69 zł haha
Ja od początku leję tylko 95. Miłej wycieczki do teściowej ZAFFERANO
W moim przypadku padło na prawy przedni błotnik, więc skala trochę inna.
Co do klamek, przynajmniej w GP i Viagrze trzeba rozebrać tapicerkę drzwi, żeby je wykręcić. Czyli każdy je może w Tipo zdjąć? Powiedzenie "klamka zostająca w ręku" w TIpo nabiera nowego znaczenia? Moim zdaniem trzeba rozebrać tapicerkę drzwi.
Nie trzeba skoro nie były rozbierane :D
Widziałeś auto ze zdjętymi klamkami :?: Czy dopiero po fakcie lakierowania :?: Bo jeśli jest tak, jak piszę, to lakierowali je na aucie. Chyba, że na klamkach są przykręcane plastikowe nakładki, zamiast chromowanych (w 500X mam przykręcone). Ale wtedy nie mówimy o całej klamce :!: Nadal podtrzymuję, że do demontażu kompletnej klamki trzeba rozebrać boczek :!: