Droga robocizna - 150 zł. W serwisie przy centrum sprzedaży w Bielsku robocizna to 105 zł/h i to chyba brutto. No chyba, że kupiłeś Jeepa a nie Fiata, jak widać dwukrotnie trudniej odkręca się w nim śruby i godzina kosztuje już 205 zł. :)
To jest widok strony w wersji do druku
Droga robocizna - 150 zł. W serwisie przy centrum sprzedaży w Bielsku robocizna to 105 zł/h i to chyba brutto. No chyba, że kupiłeś Jeepa a nie Fiata, jak widać dwukrotnie trudniej odkręca się w nim śruby i godzina kosztuje już 205 zł. :)
No cóż, nie mam nic do dodania oprócz tego, ze nie spodziewałem się niezrozumienia sygnaturki w postach... brak mi słów a z drugiej strony jestem ciekaw jak z tego wpisu wybrniesz?
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
U mnie za fiata 180 brutto za godzinę...
Coś drogie macie te serwisy. Ja za przegląd po 15kkm (auto bez gazu) płaciłem 0,50 rbg x stawka 85,38 netto.
Za wymianę oleju kasują 0,25 rbg czyli robota wyszła w sumie 0,75 rbg.
Widzę, ze trzeba serwisować auto będąc na wczasach... wyjdzie taniej...
A ja miałem właśnie w Białym serwisować. Wysoko się cenią w stosunku do innych ASO - ciekawe dlaczego.
Brak jakiejkolwiek konkurencji w promieniu 100km
Połaniec woj świętokrzyskie koszt pierwszego przeglądu 430zł olej selenia +filtry oleju, powietrza, kabinowy Boscha.
Byłem dzisiaj na przeglądzie po przejechaniu 15 000 km. Zapłaciłem za niego 471,11 zł. W cenę wliczony był koszt przeglądu ( 0,50 rbg ), wymiana oleju ( 0,25 rbg ) wraz z filtrem oraz wymianą filtru kabinowego. Materiały dał serwis POL-CAR w Poznaniu. Dodatkowo wykonano czyszczenie klimatyzacji w cenie 129 zł. Wszystko przebiegło sprawnie i w miłej atmosferze. Nie mam żadnych uwag.
Przegląd gazu po roku Kraków:
Załącznik 35103
Sam gaz bo przegląd gwarancyjny mam przesuniety o pół roku.
o japrdl......
fajnie się liczą za przegląd samego gazu :roll:
Inter Auto
Na otarcie łez dostałem małą buteleczkę letniego ! płynu do spryskiwaczy i mycie auta gratis.
Jasnogórska, ale Andersa ma tek samo.
Zre mi jakieś 0.2l/1000
Podobno w normie.
Tak, bo tak sobie wymyślili że przy gazie trzeba, no i gwarancja.
Nie wiem z czego to wynika bo moi znajomi mając LPG świece wymieniają co 60 tys.
Tak sobie wymyslili aby duzo zarobic.
w fabrycznym lpg jest wymóg co 2 przegląd wymiany świec
Przegląd po 1 roku Gdańsk i okolice z własnym olejem i filtrem luty.2019. Tipo 1.4 95KM
Podane ceny w rozmowach telefonicznych w których podałem wszystkie dane pojazdu.
Schewe od 250 zł do 400 zł (nie chcieli podać konkretnej ceny)
Autoplus 399 zł
Auto-mobil Wejherowo cenę telefonicznie ustalono na 320 zł z filtrem kabinowym. Wybrałem ten salon na miejscu zapłaciłem 250 zł
Olej selenia i filtr mann w sklepie internetowym 138 zł.