To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
I jeszcze lusterka podgrzewane mi nie grzeją :P Tylna szyba grzeje. Boki zimne jak moje serce:P
Czasami wydaje mi że jeździmy innymi samochodami... (kwestie SW czy HB pomijam)
-
Sądziłem, że to może opcja. Ale nie. Mam w specyfikacji. Zgłoszę do serwisu, niech rzeźbią :P
-
A ja tam jestem podejrzanie zadowolony ;-). I nadal po świątecznie sylwestrowym jeżdżeniu niw wiem o co chodzi z tą stabilnością prowadzenia. U mnie wszystko OK. Imho auto lubi najbardziwj prędkość 110-120 kmh ale przy 140 nadal peowadzenie nie wymaga jakiejś szczególnej koncentracji jak ktoś pisał.
-
Bo nie trafiłeś na konkretny podmuch boczny, bez wiatru prowadzi się normalnie
-
Cytat:
Napisał
dam9an
Nie kompromisy tylko dziś jest taka jakość masowych produktów. W octavii II jest strasznie tandetna tapicerka i plastiki wewnątrz pokryte Ala guma która się wybiera. Ogólnie kokpit niezłe wygląda ale się masakryczbie zużywa. W nowej fabii znajomy miał już wymieniana skrzynie. W grupie vw były problemy z silnikami 2.0tdi i 1.4 tsi. Ople mają problem z tlokami w silnikach 1.4t i wibracjami kierownicy (insignia). Ford ma pękające bloki w focusie rs 2.3 ecoboost. Dziś praktycznie każda marka ma jakieś bolączki i nawet kupując auto Premium nie można być pewnym ze mamy dobry produkt pozbawiony wad. Więc powtarzanie o tych kompromisach no cóż. Każde auto to jakiś kompromis.
Akurat w pracy jeżdżę OII z 2008 przebieg 290 tyś km i chciałbym, żeby tapicerka w Tipo tak wyglądała po takim przebiegu i latach.
W rzeczonej Ovtavi jazda 160 km/h w wietrzną pogodę nie robi na niej żadnego wrażenia, prowadzi się jak po sznurku. Tak że nie ma co gloryfikować jedną markę, krytykując jednocześnie inne.
-
Cytat:
Napisał
marx30
A ja tam jestem podejrzanie zadowolony ;-). I nadal po świątecznie sylwestrowym jeżdżeniu niw wiem o co chodzi z tą stabilnością prowadzenia. U mnie wszystko OK. Imho auto lubi najbardziwj prędkość 110-120 kmh ale przy 140 nadal peowadzenie nie wymaga jakiejś szczególnej koncentracji jak ktoś pisał.
Kwestia perspektywy. Na początku po Cromie Tipo mnie irytowało miękkością zawieszenia - zwłaszcza przy większych prędkościach.
Z drugiej strony jest tak przyjemnie miękko i cicho, że można z tym żyć.
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Akurat w pracy jeżdżę OII z 2008 przebieg 290 tyś km i chciałbym, żeby tapicerka w Tipo tak wyglądała po takim przebiegu i latach.
W rzeczonej Ovtavi jazda 160 km/h w wietrzną pogodę nie robi na niej żadnego wrażenia, prowadzi się jak po sznurku. Tak że nie ma co gloryfikować jedną markę, krytykując jednocześnie inne.
Ja tam jakoś nie krytykuje lecz pokazuje, że każda marka ma wady.
Co do Octavii (jak już zaczeliśmy temat:)) to mam w rodzinie auto salonowe z 2004 roku i przy przebiegu ok 140 000 (dokładnie nie pamiętam) fotel kierowcy jest mocno podarty. Wygląda to bardzo słabo. Już nie będę pisął o plastikach
Nie wiem może później poprawili jakość materiałów. Mówię tylko co widzę u mnie.
Skoda jest też bardzo podatna na boczne podmuchy, co sprawia, że w wietrzne dni podróże z większymi prędkościami do super przyjemnych nie należą ( pod tym względem zawsze podobał mi się Opel, gdyz był dosyć sztywno zestrojony Astra G, Vectra C, nowe modele też ponoć takie są)
Zawieszenie standardowe, koła 15, HB, 1.9TDI
-
Cytat:
Napisał
marx30
A ja tam jestem podejrzanie zadowolony . I nadal po świątecznie sylwestrowym jeżdżeniu niw wiem o co chodzi z tą stabilnością prowadzenia. U mnie wszystko OK. Imho auto lubi najbardziwj prędkość 110-120 kmh ale przy 140 nadal peowadzenie nie wymaga jakiejś szczególnej koncentracji jak ktoś pisał.
Zalezy do czego porównywać, mi przy 140km\h się przyjemnie i stabilnie jezdzi (wolę jak jest miękko na dziurach) ale Audi A4 B5 taty jest duzo nizsze od Tipo i na pewno lepiej się przez to trzyma drogi przy podmuchach. Dodatkowo Audi sporo twardsze, czuć najmniejsze nierówności, więc od tego tez mniej buja i z pewnością lepiej przy duzych prędkościach w zakręty wchodzi ( w tipo bujania od wiatru jeszcze nie doświadczyłem ale przy tej wysokości i komforcie zawieszenia sedanem moze bujać - to nie auto sportowe tylko raczej rodzinne, komfortowe, max moc to 120km mówi wszystko;)
-
Na bolaczke spryskiwaczy polecam z alfy 156 droge bo kolo100 zl ale jest regulacja kata z boku a nie jakimis dziadowskimi podkladkami. Kazdy pryska po 3 strumienie. W bravo 2 sprawdzaly sie super
https://i.imged.pl/spryskiwacz-szyby...3475073336.jpg
-
Ale te spryskiwacze dają strumień wody czy mgiełkę jak jest teraz?
-
Cytat:
Napisał
tedybear
Ale te spryskiwacze dają strumień wody czy mgiełkę jak jest teraz?
Cytat:
Napisał
bahamut24
. Kazdy pryska po 3 strumienie
-
Cytat:
Napisał
bahamut24
No sory, ale gorszych spryskiwaczy niz oryginalne w 156 to chyba nikt nie wymyslil! Wiem, bo mam taki pojazd. Nie sposób tego dobrze ustawic, albo leje na dach albo w wycieraczke. Jedyne ktore mi sie sprawdziły w wersji plug&play to byly z fiata uno. Trzy osobne dysze, metalowe regulujesz jak Ci sie podoba, a że dysza metalowa nic jej nie dzedzie. Jedyny moim zdaniem minus tego rozwiazania to to że 5l plynu mozna w tydzien wylac przy obecnej pogodzie. Po malych modach podszybia wchodza dysze mglowe z octavii, no i to jest to co powinno tam siedziec od poczatku. Plynu zużywa to ilosci mikroskopijne, a efekt jest super
-
Cytat:
Napisał
maro1500
No sory, ale gorszych spryskiwaczy niz oryginalne w 156 to chyba nikt nie wymyslil! Wiem, bo mam taki pojazd. Nie sposób tego dobrze ustawic, albo leje na dach albo w wycieraczke. Jedyne ktore mi sie sprawdziły w wersji plug&play to byly z fiata uno. Trzy osobne dysze, metalowe regulujesz jak Ci sie podoba, a że dysza metalowa nic jej nie dzedzie. Jedyny moim zdaniem minus tego rozwiazania to to że 5l plynu mozna w tydzien wylac przy obecnej pogodzie. Po malych modach podszybia wchodza dysze mglowe z octavii, no i to jest to co powinno tam siedziec od poczatku. Plynu zużywa to ilosci mikroskopijne, a efekt jest super
Coś nam więcej na ten temat zapodasz? Fotkę czy coś?
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
maro1500
Witaj. Możesz rozwinąć temat odnośnie "modów podszybia"? Bo w Tipo same spryskiwacze są niezamienne, znaczy jest lewy i prawy i nie da się ich po prosu zamienić.
-
W tipo spryski są w klapie w blasze nie na podszybiu wiec chyba nie ma co tu modzic