Może wystarczy przeczyścić przepustnice .
To jest widok strony w wersji do druku
Może wystarczy przeczyścić przepustnice .
Nic nie wnoszący komentarz w typie starych użytkowników popularnego forum dla elektroników. Pozdrawiam Block4r. :redface:
A teraz sedno wpisu:
Korzystał lub zakupił ktoś STN2120 ELM327 v4 po Bluetooth i ma jakieś doświadczenia z nową wersją? :)
Różnica cenowa pomiędzy wersją v3 a v4 jest niewielka i zastanawiam się nad wyborem, a opinie na portalu aukcyjnym nie wiele mówią. :confused:
O ile pamiętam, kiedyś używałem niebieskiej przejściówki, żeby połączyć się z radiem (Viaken STN1170, AlfaOBD). Teraz program nadal żąda przejściówki, ale się nie łączy. Za to łączy się bez przejściówki. Taka ciekawostka... Ciekawe, jak teraz z osiowaniem (nie próbowałem, kiedyś trzeba było przepinać przejściówkę).
Osiowalem ostatnio alfą po zmianie aku i normalnie szybciutko bez przepinania żadnych przejściówek. Jakieś 10x szybciej niż mesem...
Witam wszystkich
od niedawna jestem użytkownikiem Tipo 1.4 i szukam jakiegoś urządzenia typu ELM do bezprzewodowej diagnostyki auta(smartfon) czy polecicie jakieś urządzenie, żeby było kompatybilne z autkiem lub jakiegoś sprzedawce u którego można je nabyć ??
Pozdrawiam
Dawid
Viaken STN1170
Wysłane z mojego Mi Note 10 Lite przy użyciu Tapatalka
Dlaczego po skasowanu inspekcji serwisowej (operacja wykonana MES) dni pozostałe do przeglądu nie zmniejszają się. Przegląd wykonany 08/03/2021 nadal na wyświetlaczu jest 365 dni. Kilometry ubywają.
Szcześliwi czasu nie liczą ... ;)
Hej. Mam pełną wersję Alfaobd, elm oraz tipo biedaedyszyn bez uconect. Potrzebuje wyłączyć światła dzienne w trakcie postoju i zapłonu oraz sprzęgło niezbędne do uruchomienia silnika. Ktoś wie które opcje za to odpowiadają?
Pytanko mam, dziś wykonany kompletny serwis, na zegarach wyświetla mi 12 dni do przeglądu. Jakie opcje w alfaobd trzeba zmienić aby ustawić sobie nowe dane do następnego przeglądu czyli za 365 dni/ za 15kkm? Robie się to w TABLICA ROZDZIELCZA? Jeśli tak to jest tam kilka pozycji, które się zmienia? Czy trzeba robić osiowanie po tych zmianach? Trzeba kilka zmian czy jak?
Załącznik 40147
Wymazanie informacji obsługi.:cool:
Tak faktycznie, to wystarczy, nie trzeba osiowac, zostaje interwał 365)15kkm. Thx
Do dniagnostyki lpg kupiłem dziś kabel
https://allegro.pl/oferta/interfejs-...nie-7149865966
Ma służyć do staga qnext plus we fiacie oraz do starej astry g z instalacją lovato. Ma ktoś kable z tej firmy CCY?
Witam,
Czy ktoś z okolic Gliwic ma interfejs OBD 2 do fiata 2015 dizelek?
Rozładował mi się akku, próbowałem 2 razy zapalić .... nie zapalił.
Wyciągnąłem akku, naładowałem i zapaliłem.
I pojawił się check :(
Zamówiłem już interfejs, ale przyjdzie jutro.
Może ktoś pomoże?
Proszę... :D