To jest widok strony w wersji do druku
To jest widok strony w wersji do druku
Przejdź do pełnego widoku tematu
Odbiór autka -
Cytat:
Napisał
tedybear
UWAGA UWAGA PANOWIE I PANIE - wiadomość z pierwszej ręki od znajomego, który kiedyś miał ASO i podpowiedział mi na co szczególnie zwrócić uwagę przy odbiorze auta.
Dokładnie na co trzeba zwrócić uwagę i co jest często uszkodzone/porysowane to te elementy jakie zaznaczyłem na zdjęciu poniżej
Kolor żółty (uszkodzenia dolnej części zderzaków przód / tył)- zderzaki przód i tył a dokładnie ich spód - samochód jak wjeżdża i zjeżdża z lawety szczególnie pod dużym kątem bardzo często rysuje właśnie zderzaki. Wjazd i zjazd z lawety bardzo często jest pod dużym kątem a to powoduje że spód naszych plastikowych zderzaków z konfrontacją z metalem lawety przegrywa co objawia sie porysowaniem ich dolnych części a także wyrwaniem ich z zaczepów/
Kolor czerwony (uszkodzenie powłoki lakierniczej nadkoli i felg) - musicie i ja też muszę obejrzeć dokładnie nadkola i felgi. Samochód jest na lohrze mocowany jest do niej jak na zdjeciu poniżej. Jak sami widzicie pasy mają częsci metalowe ale też specjalne obciążniki na górze opony. Kierowcy lohry mocując takie auto niedbale wrzuca owy pas pomiedzy oponę a nadkole i zdarza sie że nie wceluje i owy komplecik ląduje na lakierze naszego autka i powstaja rysy (de facto jak proponowano mi zakup auta ktory stal jako prezentacja to po oględzinach zauwazylem rysy z przodu). Dokladnie tak samo powstaja rysy na feldze więc warto ja obejrzec.
Kolor zielony (uszkodzenie powłoki lakierniczej na całej długości auta)- jak Pan Kazio - kierowca lohry - przeciska sie pomiedzy autem a lohrą aby dostać sie do aut zamocowanych głębiej swoim brzuszkiem powoduje iz bród auta (piasek, błodo ect) ktory jest pomiedzy brzuszkiem Pana Kazia a lakierem naszego auta rysuje powłoke lakierniczą po całej długości przeciskania sie pana Kazia.
Załącznik 26497 Załącznik 26496
Teraz wszyscy pójdą oglądać chociaż niczego nie udowodnią jak odbierali dawno temu :)
-
I jeszcze bardzo ważna rzecz. Aby przy odbiorze zrobić jazdę testowa z Panem sprzedawca. Każde wady odnotować i walczyć o swoje.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Lub żądać stosownych upustów
-
Cytat:
Napisał
tedybear
I jeszcze bardzo ważna rzecz. Aby przy odbiorze zrobić jazdę testowa z Panem sprzedawca. Każde wady odnotować i walczyć o swoje.
Tylko podczas odbioru auta, będziesz pod takim wrażeniem, tak podekscytowany, że zbyt wiele się nie zauważy. To dopiero później jak już człowiek ochłonie, to wtedy dostrzega coś co wcześniej umknęło jego uwadze :)
-
A się zdziwisz i oni także . W tych sprawach jestem full profeska serio serio. Mam bzika na punkcie 3 rzeczy i one muszą idealnie działać. Auto rower i komputer.
-
Tomek kiedy odbierasz autko???:smile:
-
Cytat:
Napisał
tedybear
A się zdziwisz i oni także . W tych sprawach jestem full profeska serio serio. Mam bzika na punkcie 3 rzeczy i one muszą idealnie działać. Auto rower i komputer.
:) Taaa ja też tak sądziłem
Jak zobaczysz auto to się od razu w nim zakochasz. A wiesz, miłość jest ślepa :)
-
JackTheNight zauważyłem zmianę koloru na zielony przy twoim profilu. :smile::smile::smile:
-
Tak, czas trochę posprzątać na forum. ;)
-
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
:) Taaa ja też tak sądziłem
Jak zobaczysz auto to się od razu w nim zakochasz. A wiesz, miłość jest ślepa :)
może i tak - nie mówię NIE nie mówię TAK
p.s. gratuluję awansu
-
6 załącznik(i)
Fura odebrana! Wrażenie niesamowite! Po tym wszystkim co naczytałem się na forum stwierdzam że pewne opinie są chyba trochę na wyrost. Jedna rzecz do której mógłbym mieć zastrzeżenia to szeroko omawiana "dziura w gazie" na 1 i 2 biegu. Natomiast zauważyłem jedną zależność. Gdy rusza się dynamicznie i zmienia bieg zdecydowanie i puści sprzęgło płynnie i szybko to zjawisko to nie występuje. Bardzo zadowolony jestem z obszycia kierownicy oraz gałki zmiany biegów. Kierownica obszyta jak w fabryce a skóra na 100% prawdziwa i wysokiej jakości gałka zmiany biegów zrobiona po mistrzowsku z jednym szwem w przeciwieństwie do fabrycznej która ma 3 szwy i regularnie gniecie mnie w dłoń. Nakładki na progi robią fajne wrażenie a wnętrze w wersji TIPO TIPO jest dla mnie zupełnie wystarczające :) Bogu dziękuję na kolanach że nie zdecydowałem się na wersję POP. Klamki i lusterka profesjonalnie pomalowane i dodają autku klasy i prestiżu. Instalacja gazowa idealnie zestrojona! Ogólnie zarówno producent jak i Inter Auto Zakopianka w Krakowie stanęli na wysokości zadania! Na koniec Pan Tomek sprzedawca który wzorowo i z oddaniem zajmował się moim zakupem od 10.11.2016 sprawił niezwykłą niespodziankę mojemu synowi dając mu zdalnie sterowany model Fiata 500. Ja dostałem breloczek i kubek na kawę ;)
Przejechane dziś 110 km i z każdym kolejnym kilometrem auto sprawia mi coraz więcej frajdy oraz wrażenie że silnik nabiera dynamiki i mocy ;) Oczywiście jeżeli można tu mówić o dynamice i mocy haha... Tragedii nie ma! Przesiadłem się po 2 miesiącach jazdy Cinquecento Young a więc teraz to dla mnie jest mega limuzyna :)
Na koniec dnia z żoną wznieśliśmy toast we włoskim aucie włoskim trunkiem :D
Załącznik 26508Załącznik 26509Załącznik 26510Załącznik 26511Załącznik 26512Załącznik 26513
-
-
Gratulacje białe jest piękne :smile:
-
Gratuluje!!!! Czekam na jakieś zdjęcia karoserii twojego bolidu. Życzę bezawaryjnej jazdy bez żadnych niespodzianek.:smile:
-
Cytat:
Napisał
ZAFFERANO
Bogu dziękuję na kolanach że nie zdecydowałem się na wersję POP
Nie potrafię tego zrozumieć. Można prosić o wyjaśnienie? ;-) Ja przy wyborze HB nie mogłem zejść niżej niż wersja POP, co w niej jest takiego złego? Nie pytam złośliwie, tylko z ciekawości.