To jest widok strony w wersji do druku
-
Rezystor bym wykluczył bo problem z połączeniem byłby tylko po CAN-ie .
Myślę że twój problem to niezarejestrowana wersja programu .
Twój samochód obsługiwany jest tylko w wersji zarejestrowanej.
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Cytat:
Napisał
paciek89
Trzeba naprawić to co nie można skasować.
1.To znaczy wydaje mi się że masz zrobione obejście centralki CODE.
2. Pochłaniacz oparów paliwa może być uszkodzony temu wywala błąd 05
-
Witam
Panowie posiadam ELM 327 v 1.4 jaki program muszę jeszcze ściągnąć bo potrzebuje wykasować inspekcję serwisową w Cromie. Mam ściągnięty fiatecuscan 2,6 ale łącze się tylko z silnikiem. Pomóżcie bo jestem nowicjuszem w tych sprawach :smile:
Pzdr
-
-
Ja nadal nie mogę ustanowić połączenia, pobrałem jakiegoś loadera do FESa i niby mam wersję zarejestrowaną a i tak nic nie ruszyło. Dla przypomnienia Fiat Albea 1.2 16v 2003r. Ktoś ma jakiś pomysł? Pzdr.
-
Rozumiem, ze ustawienia interfejsu w programie masz tak jak jest napisane w pierwszym poście.
-
Tak i wyrzuca przy próbie połączenia 'elm327-> ecu connection failed. Sprawdż kabel i ustawienia portu COM'. Na innych ustawieniach 'upłynął limit czsu operacji. Sprawdż kabel i ustawienia portu COM'.
-
Cytat:
Napisał
michal0401
Tak i wyrzuca przy próbie połączenia 'elm327-> ecu connection failed. Sprawdż kabel i ustawienia portu COM'. Na innych ustawieniach 'upłynął limit czsu operacji. Sprawdż kabel i ustawienia portu COM'.
Nikt nie ma zadnego pomyslu?
-
Cytat:
Napisał
michal0401
niby mam wersję zarejestrowaną
tu może leżeć przyczyna
-
Witam,
Zakupiłem interfejs ODB2 viaken vagkkl + fiatecuscan - ten niebieski z suwakiem.
Sterowniki zainstalowałem według zaleceń, numer portu zmieniłem na COM2 (domyśnie instalował się na COM5)
Niestety fiatecuscan nie jest w stanie się podłaczyć do ECU dostaje timeouty.
Próbowałem na kilku wersjach programu łącznie z darmowym.
(oczywiście wybralem w ustawieniach odpowieni port COM)
Auto: Fiat Bravo II 1.4 T-JET 120KM
Czy ustawienie suwaka ma jakieś znaczenie ? (próbowałem już wszystkiego)
http://viaken.pl/allegro/images/imag...cznikifiat.jpg
Pozdrawiam
-
a robiłeś scan dostępnych modułów?
robisz skanowanie z przetrąconym kluczykiem ?
-
Tak, robiłem skanowanie z tym że nie mam pojęcia co to powinno pokazać u mnie wygląda to tak:
"Scanning ...
DONE!"
i mogę sobie tylko kliknąc OK, nic się więcej nie pojawia, skanowałem na wszystkie możliwe sposoby, bez kluczyka, z kluczykiem w ON i z zapalonym silnikiem - zawsze efekt jest ten sam.
Dodatkowe pytanie: jeżeli w tabelce "System" nie mam widocznego slinika/engine w moim modelu auta, cz to znaczy, że nie będę mógł sprawdzić co spowodowało "check engine"?
-
witam serdecznie mam problem z moim fiacikiem brava po podpieciu pod kompa wyskoczyl mi błąd P0654 oznacza to= obwód wyjściowy prędkości obrotowej silnika-usterka. nie mam pojęcia co mam wymienić żeby go naprawić jest ktoś w stenie mi pomóc ?
-
A silnik pracuje ok? Najpierw sprawdzić połączenie czujnika położenia wału (tzw. CPW), potem należy sprawdzić sam czujnik.
-
silnik pracuje ok. odczepiałem czujnik patrzyłem czy nie zaśniedział było ok odkręciłem czujnik czysty. Powiedz mi czy przy słabym sygnale z czujnika jest Możliwe żeby obrotomierz przestał działać
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
silnik pracuje ok. odczepiałem czujnik patrzyłem czy nie zaśniedział było ok odkręciłem czujnik czysty. Powiedz mi czy przy słabym sygnale z czujnika jest Możliwe żeby obrotomierz przestał działać
-
Rozumiemy, że po wykasowaniu błąd powrócił? Może chwilowy problem był.