Byrrt mam pomył na twoje rysy na boku, naklej takie naklejki jak ja mam. :)
To jest widok strony w wersji do druku
Byrrt mam pomył na twoje rysy na boku, naklej takie naklejki jak ja mam. :)
Jest to jakiś pomysł ;)) Nie mam kiedy zabrać się za to paskudztwo - z resztą ideału z tym też nie zrobię :(
Z pozytywnych rzeczy to odebrałem wczoraj z ASO kapsel do felgi (brakowało jednego):
Załącznik 8877
koszt 19zł
Oraz jak już byłem przy okazji to po zniżkach kupiłem uszczelkę pokrywy zaworów wraz z uszczelniaczami na świece:
Załącznik 8878
koszt 4*9,5zł+50zł=88zł
W wolnej chwili muszę ją wymienić bo już mi cały silnik zażygało po ostatniej wymianie :/ Tym razem uszczelka z ASO + sylikon czerwony (choć zastanawiam się nad masami uszczelniającymi victor reinz lub dirco - ma ktoś na ten temat zdanie?).
już kilka razy o tym pisałem i mogę szczerze poleci masę victor reinz. należy wszystko dobrze oczyścić i odtłuścić, nałożyć masę i odczekać najlepiej z 10-15 min żeby troszkę przyskło i wtedy złożyć. później z godzinkę odczekać z uruchamianiem silnika żeby wszystko wyschło. Sam stosuję tylko tą masę i w pracy i w domu i jest oki. nigdy żadnych silikonów. a najbardziej mnie skręca jak na silniku z każdej dziury wyłazi ten czerwony.
hehe - czerwony silikon - silnik krwawi !! ;)
A ta masa nie jest przypadkiem również masą sylikonową? ;) Może zrobić tak jak niektórzy mówią że najpierw skręcić, poczekać aż masa/sylikon stwardnieje i potem dokręcić?
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
Byrrt przeszukaj z sezonu 3 zdaje sie te odcinki wszystkie odnosnie co na tvn turbo idzie . Samochod marzen kup i zrob. Tam zdaje sie wymienial uszczelke i bral na jakis silikon. Moze bedziesz wiedzial co nie co.
Ja jak skladalismy maszyny do gotowania asfaltu to miedzy sruby uzywalismy tego silikonu czerwonego na wysoko termperature.
Jest to masa silikonowa jednak jak tym pracujesz to widać różnice. Ma inna konsystencję niż zwykły silikon i później już przy ponownym demontażu też jest inna niż silikon. tu macie foto ulotki może coś da się rozczytać.
Załącznik 8929Załącznik 8930Załącznik 8931
polecam również ten środek o którym mowa w ulotce, służący do usuwania silikonu. Naprawdę spełnia swoje zadanie i pomaga w usuwaniu starych silikonów a szczególnie przydaję się do usuwania tej masy.
Zamówiłem uszczelniacz z allegro (w hurtowniach moto w Bdg chcą 40zł i nie mają tego tylko dirco..). Z tego co widzę tu nic nie ma o dociskaniu późniejszym. Co ciekawe że już 5min i ta pasta twardnieje - trzeba się będzie streszczać bo pokrywa taka mała nie jest. Uszczelkę smarować po obydwu stronach? Jak myślicie?
Możesz, nie za grubą warstwą wtedy.
Możesz poczekać te 5 minut i wtedy dokręcić mocno.
Samochód Marzeń Kup I Zrób Opel Astra Cabrio / S03E09 / - YouTube niema czegos takiego jak mocno. nie w tym przypadku i w tym miejscu panowie.
Troche pomocy od ok. 15.30 :)
Mocno-odpowiednim momentem.
Taplniete w notatniku drugiej generacji
Widzę, że bardzo interesująca seria - muszę sobie obejrzeć ;) Dzięki kamilo62! ;)
lukq - Rozwin swoja wypowiedz zawsze przed moim :P.... bo pozniej znowu bedzie czytanie kolejna uszczelka po mi cieknie..
Moze sie czepiam...ale jak juz doradzasz przyjacielowi to nie popelniajmy takich bledow...szczegolnie w swerze silnikow :)..dziekuje..
Byrrt - akurat ten gosc na yt ma dosc kompletna cala serie - Jest tam zawsze cos.
40 zł to trochę dużo, u mojego szefa w sklepie ta tubka kosztuje 25 zł. po 5 min na pewno ci nie stwardnieje. jak wklejam miski olejowe które idą na samą masę to nakładam masę i czekam z 15-20 min żeby lekko zaczęła wiązać i dopiero montuje.
a co do filmu i pokazanej tam wymiany uszczelki to jest tam uszczelka korkowa i z tym g... to trzeba uważać, nienawidzę ich szczególnie pod miską oleju.
Kupowałem uszczelniacz ze zdjęcia u mnie na wsi za 29zl.Tak jak powiedział marcin.b2508 nie stygnie tak szybko. Niestety u mnie uszczelka dalej puszcza, ale problem jest inny. Śruby są do wymiany, ranty do spiłowania i następnym razem kupie uszczelkę gumową...
Ja też w krótki m czasie wymieniłem uszczelkę pod deklem firmy Elring i dałem ostatecznie silkon czarny i na razie trzymie :)
[COLOR="gray"](Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.[/COLOR]
Tylko że w tym odcinku o astrze cabrio Adam Klimek dawał uszczelkę korkową i bez żadnego silikonu... U nas są gumowe uszczeli
Wczoraj przyszła w końcu do mnie ta masa uszczelniająca - w sobotę biorę się za wymianę i może lekkie mycie silnika chociaż u taty nie mam karchera..
Obejrzyj sobie wcześniejsze serie. :)