To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
kartonik
@lanki. Jaki olej lałeś?
Załącznik 34220
-
Czyli to samo co ja :smile:
-
Cytat:
Napisał
kartonik
Czyli to samo co ja :smile:
:) przylaczam sie do uzywajacych ten olej :) wymieniony na 1-szym przegladzie przy 11tkm. :)zalany do max na bagnecie...zrobione na nim do dzis 7 tkm i jakos wszystko dziala :) jazda dynamiczna ale bez ADHD...czy ubywa ??...a nie wiem... :) ale patrzalem na bagnet gdy zmienialem kola na zimowe w ub.tyg... i bylo max na bagnecie :)...cuda...??..:)
-
Ja na Motulu jeżdżę od dwóch wymian i też nie dolewam między wymianami.
-
Za pierwszy przegląd w ASO Automobile Torino Lublin (przebieg 14,020 km) zapłaciłem 455 zł. Olej (Selenia KPE 5 W 40 - 3,5 litra) i filtr był ASO. Poziom oleju po wymianie minimalnie ponad połowę przetłoczenia bagnetu.
-
Ja wlali 3,5l to powinno być ponad max. Coś w ASO kręcą z tą ilością wlanego oleju.
-
Poszukaj na allegro, może ten litr już tam jest :D
-
Cytat:
Napisał
Kot66
:) przylaczam sie do uzywajacych ten olej :) wymieniony na 1-szym przegladzie przy 11tkm. :)zalany do max na bagnecie...zrobione na nim do dzis 7 tkm i jakos wszystko dziala :) jazda dynamiczna ale bez ADHD...czy ubywa ??...a nie wiem... :) ale patrzalem na bagnet gdy zmienialem kola na zimowe w ub.tyg... i bylo max na bagnecie :)...cuda...??..:)
A czy wcześniej jeździłeś na innym oleju i czy ubywało? Ja przy przeglądzie wymieniałem w ASO na Selenię i pali mi tak ok. 0.25 l/1000 km.
-
Cytat:
Napisał
MariuszLu
Za pierwszy przegląd w ASO Automobile Torino Lublin (przebieg 14,020 km) zapłaciłem 455 zł. Olej (Selenia KPE 5 W 40 - 3,5 litra) i filtr był ASO. Poziom oleju po wymianie minimalnie ponad połowę przetłoczenia bagnetu.
Ja na przegląd dostarczyłem 4-ry litrowe buteleczki. Po wymianie oleju oddali jedna z zawartością 650ml (jest podziałka boczna na butelce i łatwo to ocenić).
Weszło więc 3,35L. Poziom mam okolice max.
Wiec myślę że 3,3-3,5L to wartość którą wlewa się na wymianie oleju.
-
Pierwszy rok miałem Selenie zalaną jak wszyscy i dolałem przez 10 kkm 0,4 l .
na Motulu łącznie zrobiłem 15 kkm i nie dolałem nic.
-
-
Ja tez sie zastanawiam ale ostatni raz zaleje selenie i zobacze ile i czy mi bierze, pozniej motula wleje.
-
Cytat:
Napisał
Robs
Pierwszy rok miałem Selenie zalaną jak wszyscy i dolałem przez 10 kkm 0,4 l .
na Motulu łącznie zrobiłem 15 kkm i nie dolałem nic.
Przypuszczam, że w drugim roku Selenii też byś nie dolewał. Tak było u mnie. Po dotarciu przestał pić.
-
Cytat:
Napisał
koczis
A czy wcześniej jeździłeś na innym oleju i czy ubywało?
... :) jak wszyscy zalany mialem Selenie...chyba... :) i do 1-szego przegladu po roku przy 11tkm. na skali bagnetu bylo okolo 60% stanu tak wiec ani wczesniej ani teraz nic nie dolewalem :)
-
Cytat:
Napisał
Kot66
... :) jak wszyscy zalany mialem Selenie...chyba... :) i do 1-szego przegladu po roku przy 11tkm. na skali bagnetu bylo okolo 60% stanu tak wiec ani wczesniej ani teraz nic nie dolewalem :)
To zmiesciles sie w normie ja bym sie nie martwil