To bzdur ci nagadali. Większość z nas od zawsze sama
aktualizuje mapy. Wykupujesz tylko subskrypcję i samemu
ze strony pobierasz mapy i licencje i samemu wgrywasz :)
To jest widok strony w wersji do druku
To bzdur ci nagadali. Większość z nas od zawsze sama
aktualizuje mapy. Wykupujesz tylko subskrypcję i samemu
ze strony pobierasz mapy i licencje i samemu wgrywasz :)
No właśnie to podejrzewałem - bo to nie pierwsza taka akcja ASO Białystok w którą mnie chcieli wrobić. Dzięki za informację.
Do tej pory sam też pobierałem mapy i instalowałem - to żaden problem.
To tez samodzielnie się robi.
Aso w Białymstoku słynne na caly kraj, ceny wieksze niż w stolicy. Żeby za tym jeszcze jakość szłaâŚ
Od 2003 korzystałem z ich usług, odkąd mam tipo już nie dam rady. I nie chodzi o ceny, jakość leży, wciskanie kitu na każdym kroku.
Jak mus do aso tonpolecam Ełk. Daleko ale z dojazdem wyjdzie taniej niż w Białymstoku i przynajmniej kitu nie wcisną.
To też są bajeczki. Ja kupowałem z miesiąc temu subskrypcję i nikt w ASO mi nie wciskał kitu o firmware :) Ale w tym ASO mnie znają także wiedzą, że jestem dobrze zorientowany w temacie.
Po za tym firmware radia też wgrywałem sobie samemu, bez pomocy ASO :)
Tu na forum nawet wrzuciłem najnowszy firmware do radia 5 i 7 cali , wersja firmware : 23.02.01.15
Pobierasz, wrzucasz rozpakowane pliki na pendriva, wpinasz do auta i się aktualizuje :)
Rzecz działa się w Białymstoku, mi wciskali kit, ze sprawdzenie geometrii jest w ramach pierwszego przegladu żeby uzasadnić ponad 400zl za wymianę oleju i pieczątkę w książce, a co do czego geometrii oczywiście nie sprawdzali⌠bajki i wyciąganie kasy⌠takie już chamskie wyciąganie kasyâŚ
Ale w mojej sytuacji kuriozalne jest to że ja u nich byłem bo miałem problem z radiem - a dokładnie napisami które zniknęły w multimediach i mi aktualizowali soft do najnowszego. A później mi wciskali ze muszę jeszcze raz przyjechać i jeszcze raz niby to będą robić zanim wgrają mapy. Od razu mi to śmierdziało ściemą.
Cześć
Do ściągnięcia nowa mapa ver. 1085
Zainstalowana 1085 :)
Reasumując, wykupując subskrypcje mam aktualizacje map dla swojego auta na kolejne 3 lata? Mam drugie Tipo w rodzinie z U7 Tom tom to nie ogarnę 2 aut na jednej subskrypcji? Ja praktycznie nie korzystam z Tomtom, ale ostrzeżenia o fotoradarach w tle wygrywają swoją bezobslugowoscia. Za dzisiejszy mandat z fotoradaru miałbym pewnie już 3/4 subskrypcji wykupionej.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
To mi wystarczy. Ale doczytałem że fotoradar na DTS jest chyba jeszcze w fazie testów, lub już nie[emoji1787] Się okaże czy przyjdzie pamiątka.
Wysłane z mojego Redmi Note 9 Pro przy użyciu Tapatalka
Dla posiadających licencję - jest nowa mapa 1090
I have the map 1055. License expired.
Is there a way to upgrade the map (paying of course) without going to the dealer?
The mopar site said:
MoparÂŽ Map Care Expired on 28-04-2020
Your MoparÂŽ Map Care subscription has expired. If you want to renew it, visit your local dealer, or find an authorised dealer near you using the following button.
Tak To prawda jest licencja jest i nowa mapahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/202...0666ec9ed5.jpg
Pozdrawiam Lysy13 [emoji106][emoji106][emoji602][emoji602]
Miałem 3 podejścia
1 .To logowanie na stronie i Ściągnięte dwa pliki
Wgrane na USB
Pliki musza być rozpakowane
Ale nie poszło
2 . USB musi być formatowane do jakiegoś danego formatu
Coś było tam na stronie jaki format
Po tym wszystkim poszło 40 minut i ok
Jaki format nie pamietam pomagał mi sprzedawca salonu
Ale 2 godziny cały zabieg żeby zgrać ok
Samo wgranie 40 minut wracając do domu