Jako klub mamy zniżkę, info w pierwszym poście, dodatkowo można negocjować cenę.
To jest widok strony w wersji do druku
Jako klub mamy zniżkę, info w pierwszym poście, dodatkowo można negocjować cenę.
Wiem o zniżce czytalem na forum. Sprobuje negocjacji :]
Cześć,
Pożyczyłem od kumpla interfejs ELM 327 z myślą o podłączeniu się do mojego Fiata Bravo.
Zdjęcie interfejsu (nie wiem dokładnie jaki to typ i gdzie kumpel kupował):
Załącznik 24941
Niestety utknąłem już na instalacji sterowników. Po instalacji sterowników załączonych do tego wątku Windows w Managerze Urządzeń pokazuje błąd "This device cannot start. (Code 10)":
Załącznik 24942
Hardware Ids urządzenia:
USB\VID_1A86&PID_7523&REV_0254
USB\VID_1A86&PID_7523
Próbowałem również innych sterowników z działu Downloads do interfejsu ELM 327 ale cały czas mam ten sam problem...
Już czwartą godzinę grzebię po necie ale nie znalazłem rozwiązania.
Gdyby ktoś spotkał się z podobnym problemem to proszę o radę.
Mój system operacyjny to Windows 7 Pro x64
Pozdr
Mam pytanie, Do Bravo 1.9 JTD 16V 2008r wystarczy taki kabel? http://viaken.pl/pl/interfejs-fiat-e...tyku-obd2.html
Jestem na etapie kupna samochodu i zależy mi, żeby łączył się z większością modułów ( koniecznie silnik, poduchy, ABS itp. ).
Chyba, że taki od oficjalnego dystrybutora? http://allegro.pl/elm-327-adaptery-f...946769979.html
Będzie to działać z wersją Multi Ecu Scan 3.1 full z forum? :roll:
Nie. Potrzebujesz ELM327 z trzema przejściówkami. mam taki zestaw od Viaken i działa bez zarzutu.
Witam.
Mam pytanie, mianowicie mam nowego LMa od Viakena i w Stilo wszystko śmiga bez zastrzeżeń. Ostatnio wpadł kolega Grande Punto z 1.4 i nie mogłem się w ogóle z niczym połączyć. Tylko z silnikiem poszło, ale to chyba poszło nie po CANie. Dodatkowo podczas prób połączenia zaświeciła się kontrolka poduszek i nie udało się jej zgasić. Dopiero w warsztacie się udało.
Chodziło o połączenie się z body, bo jest problem z oświetleniem wnętrza.
Ktoś coś wie co jest grane :?:
konieczna przejściówka nr 3 żółta
Możesz podrzucić link? Akurat żółtej u Viakena nie mogę znaleźć...... A które są jeszcze dość pospolite to może bym kupił przy okazji...
KOBRA dzięki Ci śliczne za pomoc.
Czy mógłbyś mi wyjaśnić dlaczego akurat ten adapter jest mi potrzebny :?:
Sprawdziłem na stronie MESa i jedyne przejściówki do Punto jakie są potrzebne to tylko do połączenia się z układem ABS.
Dodam że u mnie w Stilo potrzeba ich troszkę więcej a mimo ich braku, łącze się ze wszystkim co mam w aucie. O co tu chodzi :?:
Czy aby połączyć się z Fiatem Cromą 1.9 16v również będzie mi potrzebna jakaś przejściówka :?:
Kurcze trochę to zamatane....
Grande Punto ma szyne CAN na innych pinach złacza OBD niż pozostałe fiaty.Tak samo PUNTO EVO, 500, Doblo (152), Doblo (263), ALFA MITO, GIULIETTA, YPSILON 2011. Tu trzeba uważać i wymagana jest przejśćiówka zmieniająca szynę CAN z pinów 6 i 14 na piny 1 i 9 iknterfejsu
do połączenia się ze wszystkimi modułami w Cromie potrzebna jest przejściówka Typ1, np taki
Viaken.pl: Viaken - elektronika dla motoryzacji
MES z częścią modułów (silnik), łączy się bezpośrednio kablem ELM. jeśli mes wymaga przejściówki do połączenia z jakimś modułem to przed nawiązaniem połączenia powie, do tego moduły należy łączyć się przez przejściówkę.
niestety komunikat wyświetla się zawsze przy próbie połączenia z danym modułem, niezależnie czy masz już wpiętą przejściówkę czy też nie. system nie sprawdza czy ją podłączyłeś.
ELM 327 + adaptery FIAT ALFA LANCIA MultiECUscan (5946769979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Mam ten zestaw. Łączyłem się za pomocą tego ostatnio z Bravo II. Obecnie próbowałem z Lancią Delta III, i nie daję rady.
Wyskakuje ciągle komunikat : sprawdź kabel, niewłaściwy port com.
-Kabel dobrze wetknięty.
-W ustawieniach mam wybraną opcję: ELM 327 1.3.
- port com wybierałem po kolei, nie pomogło
Próbowałem z dwoma laptopami. Na pierwszym mam MES 2.1 Free i WINDOWS 7.
Na drugim MES 2.3R2 Free i WIDOWS 10
Poprzednio z Fiatem Stilo 2006r i Fiat Bravo 2008 nie było takiego problemu.
Co może być nie tak?
To post wpisany i "witamy się ale tam pewnie nikt nie czyta wiec kopiuje (przepraszam admina za bałagan i za razem proszę o pomoc z założeniem tematu/przeniesienie postu) ten post wydawał mi się najodpowiedniejszy jako miejsce dla mojego pomysłu na temat.
Witam wszystkich i jako nowy i niedoświadczony użytkownik jakichkolwiek forów proszę kogoś o pomoc z założeniem nowego tematu który jak myślę byłby bardzo pomocny dla wielu użytkowników fiatów jak i innych marek. Temat miał by dotyczyć różnych interfejsów do poszczególnych marek i programów które z nimi współpracują. Przykładowo posiadam op-com, fo-com, elm327. Elm327 wiadomo zabawka dwa pozostałe mają ciekawsze wnętrza i więcej potrafią chciał bym ich użyć do fiata. Tu pytanie jakim programem mogę coś zdziałać? Przykładowo kolega kilka dni temu połączył się z subaru interfejsem VAG-a i programem pod Subaru. Temat miał by dotyczyć takich właśnie współpracujących zestawień.
Siema. Ja mam proble z połączeniem sie z kompem w moim aucie a mianowicie w lanci delcie pokrewne fiat tipo.
i zaden znany mi program nie chce sie połączyć w tym aucie jest komputer Magneti marelli IAW 4Q5
A tym próbowałeś ?
https://sourceforge.net/projects/iaw-scan2/
W związku z faktem, że wątek zaczął się dość dawno, poradźcie proszę który interface i który soft, żeby we Fiorino 1.3 kasować inspekcję olejową i ewentualnie odczytywać błędy? Dość małe doświadczenie mam z fiacikami, bo do tej pory to trochę inne auta były.
Mimo tego, iż wątek zaczął się dawno, to nic się nie zmieniło. Przeczytaj-dowiesz się.
Wysłane z mojego SM-G903F przy użyciu Tapatalka
Witam
Czy taki interface będzie działał z Fiatem?
Interfejs ELM 327 Bluetooth mini BT OBD2 z Polski (6251070805) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Posiadam ELM 327 po kablu do laptopa i wszystko chodzi ładnie ale chciał bym też taką zabaweczkę jak wyżej do telefonu z androidem.
Nie wiem czy akurat ten, ale do mojej Bravki działa bezproblemowo Yanosik Connect. Znajdziesz go między innymi tutaj: https://alcatras.pl/yanosik-connect-...ce-pojazdy-b46