To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Cytat:
Napisał
mirku1985
No chyba jednak nie. Powinno być na części płaskiej bagnetu powyżej tej chropowatej.
Masz chyba jakiś inny bagnet.
Załącznik 35188
Przy okazji co do mitu, że zużycie oleju z czasem w nowym silniku powinno się zmniejszyć to faktycznie to nie mit. Mi się uspokoiło, choć dalej wciąga jakieś 50-100ml /1000 zależy od stylu jazdy, temperatury.
-
Zapoznam się z bagnetem dokładnie i się odezwę bo nie pamiętam.
-
1 załącznik(i)
Załącznik 35189
Takie coś jest w naszych gruzach.
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Kliknij w obrazek, aby zobaczyć większą wersję Nazwa: IMG_20190319_112259__01.jpg Wyświetleń: 8 Rozmiar: 2.45 MB ID: 35189
Takie coś jest w naszych gruzach.
No sam bym tak ładnie i obrazowo tego nie przedstawił.
Ale w ASO osobiście o to pytałem, i po sprawdzeniu kilku aut w salonie wszędzie olej był w granicach max na pokazanym wyżej obrazku. Więc najwyraźniej jest to skala odniesienia poziomu ilo.ści oleju w silniku.....
THE END
-
Nie on pierwszy, nie ostatni. ASO namiętnie w tych silnikach wlewają 3L przy przeglądach. I jest ponad tym "chropowatym":D
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Sprawdzaj co 500km. Zawsze powyżej połowy. Naucz się z tym żyć:) Docierany na benzynie czy na LPG?
Ja docierałem na benzynie do 1400 km delikatnie i wpierdala oleju tyle ze hej.
-
-
Cytat:
Napisał
mirku1985
Tzn ile na ile
Obecnie pół bagnetubna 600km
-
Cytat:
Napisał
mirku1985
No chyba jednak nie. Powinno być na części płaskiej bagnetu powyżej tej chropowatej.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Docieram tylko i wyłącznie na benzynie żadnego gazu.
Zrób fotę i wrzuć ją tutaj to obaczymy bo chyba coś ściemniasz ? ,bo powyżej części "chropowatej" to już nadmiar !!! No chyba żeby coś Fiat znowu na modził ????:roll::roll::roll:
-
Cytat:
Napisał
FiatPrime
Nie on pierwszy, nie ostatni. ASO namiętnie w tych silnikach wlewają 3L przy przeglądach. I jest ponad tym "chropowatym":D
Dokładnie mi tak zrobili. Patałachy.
-
Do tjeta też wlali tylko 3 litry jak byłem na pierwszym przeglądzie [emoji16]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Cytat:
Napisał
Szary83
Do tjeta też wlali tylko 3 litry jak byłem na pierwszym przeglądzie [emoji16]
A ile wchodzi to 1.4tjeta? Planuje przy 20kkm wymienić olej.
-
Cytat:
Napisał
steyr
A ile wchodzi to 1.4tjeta? Planuje przy 20kkm wymienić olej.
3,4 litra
-
3,4 to pojemność pustego układu z filtrem pustym. Po spuszczeniu jak wleją więcej niż 3,1 to raczej już przekroczą max. Mi po odessaniu wlali 3,4 i było sporo ponad max... zawsze zostaje coś w silniku...
-
Mi jak wlali 3 flaszki i auto oddali to było ledwo nad minimum