To jest widok strony w wersji do druku
-
1 załącznik(i)
Celnik wczoraj wykupiłem subskrypcje na kolejne 3 lata - koszt 550zł.
Zakup zrobiłem w Łodzi na Strykowskiej w Torino - pozdrawiam miłych Panów :) Jeden
co mnie obsługiwał, trochę nie wiedział jak to zrobić, ale inny kolega mu wytłumaczył i jakoś poszło :)
Powiem, że w ASO tam w komputerze poklikał i w między czasie patrzyłem na smartfonie czy pojawią
się aktualizacje i faktycznie po kilku sekundach już mogłem pobrać ze strony najnowszą mapę,
także przyszło mi na myśl, uciekaj i nie płać ;) W sumie, można by zrobić tak, że pobierasz szybko licencje
i mówisz w ASO, że w sumie to się rozmyśliłeś :) Pewnie by anulowali, ale już licencję bym miał do najnowszej mapy 1080 :) bo wiadomo mapy można pobrać zawsze nawet bez subskrypcji, wszystko rozchodzi się tylko o plik licencji
pod twój VIN auta.
Ale zapłaciłem jako uczciwy człowiek :)
I już zainstalowałem najnowszą wersje 1080 :)
Załącznik 41419
I jeszcze jedna ważna informacja:
Nawet jak zmienimy radio, czyli kupimy na allegro jakieś inne, to i tak można aktualizować mapy,
gdyż nawigacja sprawdza VIN auta, a nie jak wcześniej sądziłem VIN jaki zapisany jest w radiu.
Ja mam inne radio 5 cali, w którym VIN jest inny niż VIN mojego auta i aktualizacja weszła, także
to dobra wiadomość, bo nawet jakby radio komuś padło i kupuje inne to nadal może wgrywać
najnowsze mapy :)
-
A ja pobrałem mapy 1080 i licencję bo tak mi pokazało na stronie, ale jak chciałem je zaktualizować to po chwili wyskakiwał mi komunikat, że mam niewłaściwe. Spotkał się ktoś z takim czymś?
-
witam mam pytanie w związku z kończeniem się bezpłatnych aktualizacji map związanych z zakupem nowego auta z salonu.
Pytanie do tych którzy są już po zakupie subskrypcji na kolejne 3 lata czy robiliście to w ramach przedłużenia już istniejącej kończącej sie licencji na aktualizacje bez przerwy czy jest tu ktoś kto np. przez jakiś czas nie miał wykupionej po czym to zrobił?. Kiedyś miałem ofertę z upustem 15 proc i wychodziło 466 zł z vat-em wtedy nie mogłem z tego skorzystać bo auto miało jeszcze kilka miesięcy do końca tej darmowej subskrypcji teraz za to samo chcą 550 zł i zastanawiam się czy mogę czekać na jakiś kolejny rabat czy muszę mieć ciągłość ?
W skrócie chodzi mi o to czy musi być ciągłość w subskrypcji czy może być przerwa?.
Mam w Aucie android Auto oraz usługi live do końca roku i teraz pytanie czy ta nawigacja u7 ma sens bez usług Live?
-
https://www.tomtom.com/pl_pl/in-dash...t-radio-nav-7/
Według tej strony to usługi live są w pakiecie z aktualizacjami 3 letnimi. Czy osoby które przedłużyły licencję na kolejne lata mogą potwierdzić że w aplikacji uconnect po rozwinięciu menu w lewym górnym rogu w zakładce UCONNECT LIVE STATUS data usług live się adekwatnie zmieniła? Kurcze żeby szło licencję ogarnąć samemu przez neta, bez jeżdżenia po serwisach 😔
Ważna uwaga: niestandardowe głosy TomTom nie są zgodne z systemem Uconnect.
W systemie Uconnect™ 7” Radio Nav nie można korzystać jednocześnie z usług Uconnect LIVE i TomTom LIVE w tym samym regionie.
Wychodzi że będzie live ale nie uconnect tylko tom tom live. To co innego? 🤔
-
Cytat:
Napisał
misiaczek88on czy jest tu ktoś kto np. przez jakiś czas nie miał wykupionej po czym to zrobił?
Ja miałem przerwę z rok czasu, także nie musi być ciągłości, możesz poczekać na jakiś rabat i dopiero wtedy wykupić subskrypcje na kolejne 3 lata.
-
Dzięki za odpowiedź w ASO Fiata baba próbowała mi wcisnąć gadkę ze najlepiej zrobić przedłużenie porównała to do gwarancji na auto. Zobaczę co w tej sprawie zrobi infolinia Fiata pytali jak sprawa była rozwiązana po tym jak poinfowalem ich o podejściu aso do sprawy aktualizacji kiedy zostałem zbyty przez telefon tekstem ze się nie zna ze mam dzwonić w inny dzień i ze ma dużo teraz klientów. Z własnego doświadczenia wiem ze postawa aso zmienia się diametrialnie po tym jak kontaktuje się z nimi ktoś z Centrali w sprawie niezadowolonego klienta
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly Czy osoby które przedłużyły licencję na kolejne lata mogą potwierdzić że w aplikacji uconnect po rozwinięciu menu w lewym górnym rogu w zakładce UCONNECT LIVE STATUS data usług live się adekwatnie zmieniła?
Uconnect Live nie będzie działał po okresie ważności z apki. Nie jest związany z mapami, a sama usługa jest zaorana po wygaśnięciu okresu, który w apce widać. Nie można tego przedłużyć. Od pół roku u mnie nie działa.
-
Rozmawiałem wczoraj na czacie z fiatem i dowiedziałem się, iż istotnie po wygaśnięciu usług uconnect live nie ma możliwości ich dalszego przedłużenia. Pa licho z tą aplikacją uconnect, pytanie czy subskrypcja 3 letnia map tom tom oznacza dostęp do trafficu w mapach czy bez apki uconnect to niemożliwe? Zrozumiałem konsultanta że bez uconnect już traffic w nawigacji nie będzie działać. Jak to jest? Działa traffic w mapach bez aktywnych usług uconnect live? (Nie mylić z tom tom Traffic)
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly pytanie czy subskrypcja 3 letnia map tom tom oznacza dostęp do trafficu w mapach czy bez apki uconnect to niemożliwe? Zrozumiałem konsultanta że bez uconnect już traffic w nawigacji nie będzie działać. Jak to jest? Działa traffic w mapach bez aktywnych usług uconnect live? (Nie mylić z tom tom Traffic)
Nie działa traffic z Uconnect Live po jego wygaśnięciu. Apkę z telefonu można wywalić, po wygaśnięciu jest bezużyteczna. W navi będziesz miał tylko dane, które są razem z mapami, nic więcej, informacji o ruchu 0.
-
Bardzo dziękuję za wyjaśnienie. W takim razie nie pcham się już w aktualizacje tom tom. Android auto wystarczy bo tam można też odpalić nawigację tom toma, identyczną z tą fabryczną i łatwiej o subskrypcje, zniżki, cheaty itp. Dziękuję i pozdrawiam.
-
Nie mam Uconnect Live. Na TomTom widzę ruch przez TMC... to dość słaba usługa...
-
A ja po wygaśnięciu live wypróbuje aplikację TomTom Go Navigation bo z tego co czytam to działa z AA wiec będzie na dużym ekranie i jest 30 dniowy darmowy okres próbny :
https://www.tomtom.com/pl_pl/navigat...#productLineup
-
1 załącznik(i)
Czy ktoś wie o co może chodzić?
Aktualnie mam wgrane mapy 1075, chciałem je zaktualizować do 1080 i pokazuje się taki komunikat. Próbowałem instalować z pendriva 16 i 32GB formatując je wcześniej i za każdym razem mam tak samo. Załącznik 41456
-
Mechanizator 9 ten błąd oznacza błędny plik licencji.
Ściągasz oby na pewno plik licencji dla swojego VINu.?
Do kiedy masz aktywna subskrypcję?
-
Licencję i mapy pobrałem jednocześnie ze strony https://maps.mopar.eu
Logując się na https://www.driveuconnect.eu/pl pokazuje, że mogę pobrać mapy i przekierowuje mnie do https://maps.mopar.eu skąd pobrałem pliki.
Jack orientujesz się czy jeśli skończyła by mi się subskrypcja map to pozwoliło by mi na ich pobranie i jednocześnie pokazywało by się w driveuconnect, że jest aktualizacja?
-
2 załącznik(i)
mechanizator9 na stronie https://maps.mopar.eu masz napisane do kiedy masz ważną subskrypcję :
zaznaczyłem strzałką :)
Załącznik 41465
Ale spróbuj zrobić tak skasuj swój pojazd, kliknij na ikonke kosza,
jest po prawej stronie, zaznaczyłem kółeczkiem na powyższym zdjęciu .
A następnie dodaj swój pojazd :
Załącznik 41466
Wpisujesz VIN swojego auta i klikasz OK.
Pojawi się twoje auto i wtedy pobierz licencję ponownie.
-
Dzięki, spróbuję zrobić tak jak napisałeś.
Subskrypcje mam do końca czerwca 2022 i to mnie dziwi bo zawsze się udawało wgrać a teraz kiszka.
-
mam pytanie do kolegów, którzy przedłużali subskrypcję map. Czy poza tymi 550 zł za mapy ASO chciało od Was jakąkolwiek dodatkową kasę za wgranie tego. Mi ASO w Białymstoku zaproponowało 550 zł + 220 zł za wgranie aktualizacji. Jak znam życie i to konkretne ASO to chcieli mnie walnąć na kasę, ale chciałbym się upewnić jak to było u Was.
-
Cytat:
Napisał
nightingale79 Mi ASO w Białymstoku zaproponowało 550 zł + 220 zł za wgranie aktualizacji. Jak znam życie i to konkretne ASO to chcieli mnie walnąć na kasę, ale chciałbym się upewnić jak to było u Was.
Mapę możesz sam kupić i wrzucić. Jeżeli ASO ma robić to słusznie wyskoczyli z cennikiem. Ktoś musi mapę pobrać, wybrać się do samochodu, włożyć pendrive'a i uruchomić procedurę :crazy: Roboczogodzin za darmo nie mają.
-
Właśnie podobno nie mogę sam, bo procedura jest taka, że trzeba pojechać do ASO, i oni muszą wgrać tą pierwszą aktualizację. Kolejne już można będzie pobrać na stronie i samemu wgrać.