Nie - wersja bez ale obudowy i tak przekładam stare żeby ich nie lakierować.. ;)
Wysyłane z mojego GT-S5830 za pomocą Tapatalk 2
To jest widok strony w wersji do druku
Dziś udało się nowe lusterka założyć - przełożyłem tylko plastikowe obudowy co by ich nie lakierować a tak to wszystko nowe ;)
Odłażący lakier który widać na starych lusterkach ma już - nie pamiętam ale - albo rok albo półtora gdzieś i jest to lakier proszkowy.. heh beznadzieja.
Stare lusterko:
Załącznik 8522 Załącznik 8523
Nowe już na aucie (sorki bo samochód usyfiony ale czeka na mycie, polerowanie i woskowanie jak założę alusy - może w poniedziałek :D):
Załącznik 8525 Załącznik 8526
Oczywiście wymienione obydwa. Oba bardzo ładnie chodzą i grzeją - no jak nowe no :D
Porównanie szkła zwykłego ze szkłem sferycznym:
Załącznik 8524
Jaki TY brzydki jesteś :P już dawno Cie nie widziałem.
P.s
Dobra robota. Mam tylko nadzieję, że te śruby wymieniłeś na nowe ;P
Śruby były nowe w nowych lusterkach ;) Co ciekawe te co widać na starym lusterku miały półtora roku a były porządne nowe i cynkowane..
W nowych lusterkach (data produkcji 2001) są już czernione na torx ;)
Za felgi? Pisałem chyba już gdzieś - 300 plnów za 14 calówki fiata wraz przesyłką. Renowacja kosztowała mnie pewnie ze 150zł (lakiery, papier ścierny, szpachlówka, jeden kapsel). Opis renowacji felg jest na forum (http://fiatklubpolska.pl/akcesoria-i...3/4#post133087)
czyli razem ze szpilkami 500 zł. Hmmm, ja poczekam z zakupem, bo na razie mam inne wydatki, ale ładna fela TO JEST TO! Gratuluję
No to teraz będziesz widział więcej :D tak w ogóle to nie wiedziałem, ze jest aż taka różnic miedzy tymi lusterkami ;)
Egon jest kolosalna różnica.. Ja się przyzwyczaiłem ale jak młoda czasem prowadziła fiata to nie mogła tego ścierpieć.. ;)
Ja mam odwrotnie, czasami jeżdżę autem z oddalającymi... i mam problem z oszacowaniem odległości, dlatego zwykle patrzę przez prawe ramię:)
Każde auto powinno mieć oddalające sferyczne a wszystkie nowe auta mają wręcz asferyczne..
Elegancko to teraz wygląda,ale te stare to rzeczywiście była masakra i to w tak krótkim czasie żeby poleciało.
Graty i oby tak dalej 8-)
Dziś przyszły szpilki do felg ale że mam masę zajęć w domu więc na wymianę poczekam do jutra :)
Załącznik 8643
Poza tym kropi - gdzie ja będę sprzątał i mył samochód w takich warunkach..
Myślałem też o lekkiej polerce/nabłyszczaniu pastą tempo..
No więc Panie i panowie - dopiąłem swego i auto stoi już na alusach :) Wczoraj dodatkowo było dokładne mycie, suszenie, polerowanie i woskowanie pastą tempo, ponowne mycie i wycieranie, sprzątanie w środku i odkurzanie. Dziś umyje jeszcze szyby i wyplakuje wszystko (wczoraj zdążyłem tylko na mokro wszystko przetrzeć).
Kilka fotek z prac:
- tempo + polerowanie
Załącznik 8672 Załącznik 8674
Załącznik 8675 Załącznik 8676
- ponowne mycie (fajnie woda ścieka po lakierze)
Załącznik 8677 Załącznik 8678
Załącznik 8679 Załącznik 8680
- nowe pióra wycieraczek motgum
Załącznik 8681
- odkurzanie środka
Załącznik 8682
- no i felgi z bliska, oczywiście się pomyliłem i założyłem tylne koła odwrotnie
(poukładałem sobie dobrze tylko nie pomyślałem, że jak wjadę na podjazd tyłem to przecież obracam auto ;) ) - musiałem potem przekładać ;)
Pierwsza fotka jeszcze bez czernidła, druga już tak na fest ;)
Załącznik 8673 Załącznik 8683
No i więcej fotek wrzucę w następnym poście :)
No i mała sesyjka :)
Załącznik 8684 Załącznik 8685 Załącznik 8686
Załącznik 8687 Załącznik 8688 Załącznik 8689
Załącznik 8690 Załącznik 8692 Załącznik 8691
Na ostatniej fotce widać że po naklejeniu odważników przez gumiarzy nie zostało zbyt wiele miejsca przy zacisku ;)
Do lakierowania mam też zaciski i bębny bo widać je jednak przez te felgi mocno a są w nie za ciekawym stanie..
Do auta oczywiście zawitały welurowe letnie dywaniki i nowy zapach :D
no cudo.. ;)
Wreszcie się udało skończyć projekt felg. Gratuluję :) Wyszło zacnie :)
nie no, ewidentnie to auto stworzene jest do soczewek. gdybym miał nowsze i bezawaryjne autko z mniejszym przebiegiem, zaraz bym zajrzał na allegro w poszukiwaniu szkiełek Valeo ;) co do felg, odświeżone wzorowo. gratulacje. ta rysa to przypadkiem, czy masz w okolicy wandali?
Tak jak mówieł płace i biore :P
Nie odkleja Ci sie odwaznik.
Bardzo ładny efekt. Gratuluje Piotrze.
No no ładnie się narobiłeś,ale efekt jest piorunujący :palacz: Autko prezentuje się rewelacyjnie :!: Oby tak dalej.
Ale oponiarzy za te napisy po bokach opon powinni wsadzać do paki :!: