Żeby w razie czego mieć i np wpiąć zasilanie dla kamery z lampki wstecznego (przynajmniej będzie hermetyczne) Wtedy zawsze miałbym możliwość wypięcia gdyby coś.
To jest widok strony w wersji do druku
Żeby w razie czego mieć i np wpiąć zasilanie dla kamery z lampki wstecznego (przynajmniej będzie hermetyczne) Wtedy zawsze miałbym możliwość wypięcia gdyby coś.
Ja kupiłem kabel od Viaken na USB świetnie działa. Do tego program MultiEcuScan i bez problemu pójdzie.
Jakby coś jest na to osobny temat nawet przypięty. Tam sporo dowiesz się jaki kabel wybrać itp. :)
Kolejna rzecz wyszła w tym radiu.
Czy Wam też zniknęła możliwość zmiany godziny w zegarach tipo? Zostało mi tylko Speed, Dimmer, a Hour zniknęło. Jak teraz zmienić godzinę?
Niektóre z tych funkcji nie są dostępne podczas jazdy, tylko na postoju. Tak mi się coś wydaje, ale pewny nie jestem które.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Poczytaj dobrze ten temat w całości. O migającym liczniku też było i nie robi się tego osiowaniem tylko w radiu ustawienia fabryczne musisz znaleźć.
Godzina nie może zniknąć, znika jedynie jak pojazd się porusza :)
https://fiatklubpolska.pl/instalacja...pytan-43163/11
A to w temacie migającego licznika #165.
Rzeczywiście zmiana godziny dostępna jest tylko na postoju :) Dobrze, że Fiat dba o bezpieczeństwo
EDIT: co macie ustawione w CAN Setting = Canbus type ? Bo u mnie jest 0x75_Chrysler_SP to odpowiednik Tipo? Bo nie ma tam do wyboru Egea ani Tipo.
Trochę czasu minęło, ale kamerka już zamontowana, radio zostaje na pokładzie ;-)
Brawo Ty :-)
Udało się i git!
Po zamontowaniu radia wszystko śmigało a od tygodnia nie mogę się połączyć z radiem przez bluetooth. Nie jest problem tylko jednego telefonu ale sprawdzałem to na kilku. Tel widzi radio ale przy próbie połączenia wyskakuje na tel że nie można połączyć z urządzeniem. Na pewno nie zmieniłem nic w ustawieniach radia. Miał ktoś taki przypadek?
Jeśli nic nie zmieniałeś to może po prostu moduł BT padł, osobiście spróbowałbym zrestartować radio (lewą gałkę trzeba przytrzymać chyba 10-15s i puścić jak zacznie mrugać) lub przywrócenia fabrycznych ustawień radia.
Podobne problemy mogą być spowodowane:
- upgradem androida, nie wszystkie moduły są wspierane przez nowsze wersje andka
- zmianami w factory settings(tam jest sekcja do wyboru modułu BT)
Daj też w telefonie opcję - "zapomnij". Nie pamiętam, czy tak w naszych radiach jest. Ale może to też coś pomoże.
Pomogło zresetowanie radia przyciskiem pod zaślepką. Dzięki.
Teraz ja mam problem, też Wam co jakiś czas resetują się wszystkie stacje radiowe? Wszystko zostaje ok w całym radiu. Ale fale radiowe np jak mam ustawione radiozet rmffm eska itp to znikają i zastępują się domyślnie złapane na wszystkich zakresach.