A ja dla swojego kupiłem discmana :-). Mimo wszystko ciężko mi się obyć bez paru płyt ;-)
To jest widok strony w wersji do druku
A ja dla swojego kupiłem discmana :-). Mimo wszystko ciężko mi się obyć bez paru płyt ;-)
Chinskie radio ma napęd dvd
I dalej pozostanie chińskim radiem (pewnie oryginalne też okaże się, że jest chińskie). Mimo wszystko cieszę się z posiadania oryginalnego ze względu na jego wygląd, oryginalną nawigację i jeszcze parę innych rzeczy. Jedynie brak cd doskwiera czasami.
Kolejna zaleta discmana jest jego cena...69 zl. Do tego mam zasilacz samochodowy 4,5v, kabelek miniJack i problem rozwiązany 😜. Jeszcze tylko pomyśleć nad miejscem, w którym najmniej bedzie przeszkadzało. Grunt, że żona będzie zadowolona puszczając swoje (s)hity ;-) .
A to zamiast babrać się z discmanem, kablami i płytami nie lepiej zgrać je sobie do MP3 i wrzucić na pendrajwa?
Pominąłeś część z żoną 😜
jazda rura i do jula
Podałem rozwiązanie problemu technicznego. Z żoną musisz sobie sam poradzić :mrgreen:
Jeżeli użyjesz dobrego narzędzia do zgrywania (np. linuksowy Sound Juicer), które automatycznie zapisuje w plikach dane o utworach, to potem te informacje pokazują się na wyświetlaczu. Możesz też później w fabrycznym radiu wyszukiwać utwory po albumach, wykonawcach itp. Zgranie płyt wymaga trochę wysiłku, ale potem jest znacznie wygodniej i bezpieczniej niż żonglując dyskami w czasie jazdy. CD to już muzealna technologia i moim zdaniem dobrze że z tego zrezygnowali.
Niestety w moim laptopie nie posiadam napedu, także nie mam jak zgrać, a używanie wejścia liniowego jakoś do mnie nie przemawia...za dużo z tym roboty i mam wątpliwości co do jakości.
Owszem...można kupić za niewielkie pieniądze napęd zewnętrzny do komputera. Jako że tipo posiada parę old-school'owych rozwiązań, to discman tymczasowo nie będzie mu bardzo przeszkadzał 😉
Na oryginalnym (tym podstawowym) napisane made in czech republic ale dziwnym trafem jest naklejka z typowo chińskimi znaczkami :).
Stety/niestety dedykowana dokładka ma większe możliwości niż ori i wiele rzeczy mozna miec bez łachy producenta auta. Aż się dziwie że nie wpadli na to by to blokować. Choć w zasadzie wpadli (nie tylko fiat) umieszczając tam część ustawień systemów auta.
A mój dziś pojechał na myjnie i został pięknie umyty za niewielka kwotę
Załącznik 31754Załącznik 31750Załącznik 31751Załącznik 31752
Pytanie do ludków z chromami:
Czy zauważyliście na swoich chromach to co przedstawiam poniżej? Fakt jeździłem całą zimę i pewnie chemia wdała się we znaki ale żeby aż tak???? Na szczęście kolesie na myjni mieli pastę K2 ALUCHROM i jakoś udało się to wypolerować że śladu nie ma, ale cały napis TIPO i chromowana listwa na klapie bagażnika ze znaczkiem FIAT wyglądała podobnie. Przód mniej ale też polerowaliśmy. Taki badziew ten chrom czy takie cudeńka dzieją się z chromowanymi rzeczami?
Załącznik 31755Załącznik 31756
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Dodam ze dziś TIPEK prócz mycia i polerowania dostał też uszczelki dolne do przednich drzwi. Osłony/naklejki otworów najlepiej usuwa się paznokciami :)
Bo zimą auto też sie myje :P u mnie chromy jak nowe.