Znajdz kogoś w okolicy z fantami i poproś o wyłączenie, zostawisz czteropak i bedziesz zadowolony i kasy nie wydasz za dużo...
To jest widok strony w wersji do druku
Na Androida polecam kabelek viaken stn1170 na USB dokupujesz przejściówkę na microusb. Działa mi na tablecie i telefonie,
Robiłem Brzęczek od pasów, menu świateł dziennych, system S&S i dodatkowa Droop DRL. Odczyty parametrów itp.
Miałem dwa razy coś takiego że podczas osiowania wywalało jakiś błąd na desce od Can ale po zakończonej proceduże go kasowałem i git. W opcjach ustawiasz usb i kabelek wybieramy dopiero po kliknięciu połączenia z danym modułem. W ustawieniach mam wybrane ELM327/OBDPROTECT/USB i prędkość Interface Baudrate 38400, można sprawdzić na której się łączy u kogo.
Dodam, że program to AlfaObd koszt coś koło 170 zeta w sklepie Play Androida
kurde, a mnie wlasnie powiedzieli w dawnym serwisie fiata ze tego brzęczyka pasów nei da się juz wyłączyć po 2017 roku
jak widać, pieprzą głupoty,
to pokaż mi proszę tego ELM za 10 zl bo na alledrogo widzę same od 25zł wzwyż i z opisu wnioskuję ze za ich pomocą mogę sobie najwyzej serwis olejowy skasowac
Czyli jeszcze jakis soft do tego trzeba, jak sądzę
Jeżeli da się skasować serwis to i piszczka też wyłączysz. Ostatnio nie śledziłem ofert, więc nie pokażę. Poza tym to, czy to będzie 10zł czy 30zł to żadna różnica w sytuacji gdy, jak sam zauważyłeś, trzeba kupić soft (AlfaOBD lub MES, kradzionych nie polecam) za wielokrotność tej sumy :)
A jak już kupować, to lepiej sugerowanego powyżej Viakena albo nie kupować nic, tylko dać komuś 4-pak za usługę.
Mam to samo i tak samo robiłem😂👍
Zmienię trochę temat. Wiem że temat był ruszamy w innych wątkach ale bez konkretnego rozwiązania, od paru tygodni mam podczas odpalania na zimnym silniku - charakterystyczny dźwięk "jakby do gara coś wpadło i zadudniło" Miał ktoś coś podobnego? Niektórzy pisali o odpalaniu na "klika" tylko że u mnie to nie działa, muszę trzymać kluczyk aż odpali... Jest jakaś opcja w programie żeby to aktywować?
W nowych tipo chyba pozbyli się tej funkcji "na klika". Testowałem model lounge z 2017 i nie było tego, a w moim bieda tipo tipo z 2016 była taka funkcja.
Co do charakterystycznego dźwięku przy odpalaniu jakby coś do gara wpadło to znajomemu ASO w takim przypadku powiedziało że sprzęgło z dwumasą do wymiany.
No ale Ty masz chyba wersję silnika 95km, więc bez dwumasy.
No właśnie. Jaka dwu masa w 1.4 95 km?