Dno po pierwszych kilku postach i tu w 100% racja. Mimo wszystko cieszę się, że większą atencję zyskała "spiskowa teoria dziejów" niż zwykłe chamstwo.😀
Pozdrawiam i definitywnie kończę swoją zbędna aktywność w tym temacie😊
To jest widok strony w wersji do druku
Wystarczy zalać do pełna, wyjeździć jedna kreskę, zalać do pelna zanotować wartość dla 1 kreski, wyjeździć dwie kreski, zalać do pelna, odjąć wartość dla jednej kreski i zanotować i tak dalej dla wszystkich kresek a hardcore może jeszcze wyjeździć do zgaśnięcia z braku paliwa to się dowiemy ile jest w baku jak nie ma kresek...
Żeby nie było tak różowo to pomiary dla sedana i hb/sw będą inne z powodu innych baków...
To kto się podejmie? Wyniki tego eksperymentu powinny zakończyć te dyskusje i wywołać ze 3 kolejne :-)
Prawie ze na temat haha
Załącznik 34883
Tankuje zawsze jak pojawia sie 2 kreski i wchodzi cały czas 34-35 l . Czyli ostatnie 2 kreski ok. 10l. https://www.motostat.pl/member/vehicles/stats/id/88661
Nie. Zatankuj jak znikną wszystkie kreski a zobaczysz ze nie jest jak mówisz...
Ja robię, bo prowadząc działalność, co roku trzeba tworzyć sprawozdanie za korzystanie ze środowiska i trzeba wykazać ile i jakie paliwa się przepaliło.
Dzięki temu, że wprowadzam każde tankowanie w aplikację mam na koniec roku pełny raport i nie muszę się bawić w wertowanie faktur, lub co gorsza podawanie nieprawdy w sprawozdaniach.
A przy okazji widzę jak mało pali mi tidżet gazu [emoji23]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Pytanie czy program wskazuje procent ilości paliwa, czy procent położenia czujnika paliwa w baku, bo wtedy wracamy do punktu wyjścia, czyli zbiornik o nieregularnym kształcie [emoji23]
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
Moj sposób najlepszy, największa jego wada to nakład czasu i pracy do sprawdzenia...
Tylko potrzebny jeszcze jeleń do przetestowania :-)
w sedanie 1 kreska to niecałe 3 litry. Jeśli się jedzie równym tempem to gasną proporcjonalnie do pokonywanego dystansu (poza pierwszą od góry, ta się utrzymuje nieco dłużej) Po zatankowaniu do pełna jak zejdzie wszystkie 12 kresek wchodzi równo 36l
bez szans do obliczenia tym bardziej, że u nas ostatni pustak, jak je cudownie nazwałeś (prawie oplułem telefon jak czytałem), jest oszukany i podczas jego istnienia dodatkowo księgowy się zaświeca i jak zniknie pustak to jest pusto, a nie jeszcze rezerwa rezerw i dupa :( :( :(
Trzeba mieć dwie kamerki. Najpierw ustawiamy w nich ten sam czas. Potem stawiamy zatankowane auto na dokładnej wadze (np. skup złomu), włączamy kamerki. Jedną kierujemy na cegiełki paliwa, drugą na wynik ważenia. Odpalamy samochód na jałowym. Opuszczamy auto.
Po wyczerpaniu paliwa sprawdzamy z nagrań, kiedy znikały cegiełki, korelujemy to z wynikami ważenia.
Dodatkowo sprawdzamy stan paliwa przy zapalaniu lamki rezerwy.
Można to wykonać dla LPG i PB.
Potem wynik można umieścić w tym wątku.