To jest widok strony w wersji do druku
-
A ja się spotkałem. Przy ostatniej wymianie oleju w moim Ceedzie (wymiana oleju po 10kkm na moje życzenie i z moim olejem) ASO posprzątało mi auto (z zewnątrz i w środku), podpięło pod komputer i zrobiło pełną diagnostykę, zrobili też całą ścieżkę diagnostyczną, a wyniki dostałem na pamiątkę.
I wszystko w cenie 130zł netto.
-
Kurcze ,to moje ASO Kia po pomalowaniu progu (fabrycznie zszedł lakier) nie chciało go poprawić ,gdy zszedł tzw klar . Stwierdzili ,że nie umiem myć auta i tyle. Fajnie,że masz bardziej cywilizowane ASO koło siebie .
-
Generalnie każda marka lepsze i gorsze serwisy, chyba bez wyjątków. Ostatnio słyszałem opowieść o zakupie Lexusa za ponad 200k i włos mi się na głowie jeży, że tak można traktować klienta marki premium.
Dlatego czasem warto poszukać innego serwisu, a nie zawsze wybierać ten najbliższy.
-
Jest w tym metoda,lecz często jesteś skazany na ASO najbliższe. Stare powiedzenie jest aktualne. Pierwsze auto sprzedaje salon ,następne jego serwis .
-
Przegląd 30 tyś wykonany .Koszty części MOPAR kupione poprzez forum ,olej Selenia w sklepie Fiata.
Cena za sam przegląd to 320 zł (nie zmieniono płynu hamulcowego ,test wskazał bdb stan aktualnego)
Filtry kabina/olej/silnika/świece/olej =602 zł
Razem 932 zł
Kalkulacja kosztów w ASO gdybym nic swojego nie przywiózł wynosiła ok 1150 zł ,więc różnica na moją korzyść :218 zł
Stosując filtry inne niż MOPAR (ale uznanych marek ),kupując olej SELENIA poza siecią Fiat można zejść z oszczędnością jeszcze bardziej .
-
Czy jest możliwość sprawdzić ,czy zresetowano ustawienia Multiair przy wymianie oleju? W MES 3.6 jest funkcja ,ale nie ma danych czy to zrobiono i kiedy. Zakładam ,że serwis zrobił co do niego należy ,ale ...lubię mieć pewność.
-
Pytanie mam o wymianę filtra MA - kiedy wymieniacie ? Także pytanie drugie-wymiana filtra turbiny . Znacie może nr tego filtra? Nr filtra MA mam ,więc wiem co zamówić jakby coś,ale filtr turbiny mnie ciekawi-czy ktoś wymieniał już ,kiedy,nr ?
-
Filtr Multiair 55238665 Filtr Turbo 71769772 . Cena około 14 zł, to filtry zgrubne, sitko w śrubie.
Przy przeglądzie w serwisie pytałem o zmianę, ale nie mieli pojęcia, ja wymienię przy 60 tys. razem z rozrządem.
-
Cytat:
Napisał
500X
Przy przeglądzie w serwisie pytałem o zmianę, ale nie mieli pojęcia, ja wymienię przy 60 tys. razem z rozrządem.
Dlaczego mnie to nie dziwi niestety... Skoro nawet nie wiedzą o fladze wymiany oleju.
-
Z tą flagą to ciekawa sprawa. Przecież robiliśmy przegląd w tym samym serwisie, praktycznie prawie w tym samym czasie, ba nawet zrobili nam tego samego babola z przeciekiem.
Ale w moim przypadku o fladze oraz nowym sofcie nic nie wiedzieli, a filtry turbo i multiair to już kosmos.
Szkoda, że Fiat tak słabo dobiera partnerów serwisowych. Należy też pamiętać , że ten serwis jest też autoryzowanym serwisem BOSCH (sic).
-
Mi podano cenę za filtr MA około 200 zł ,nr się zgadza-znalazłem karteczkę ,nazwa filtra wg SPC to ....korek :). W Gdańsku pytałem przy 1 przeglądzie o to ,to zero info ,w Wejherowie za pierwszym razem niespecjalnie wiedzieli,ale byłem niedługo później ,to na temat filtra MA podali cenę i kiedy najlepiej wg nich ,choć napisałem do FCA i odp, była inna (nie pamiętam ,czy te 200 zł obejmuje montaż ) . Nt filtra oleju do turbo zero odpowiedzi z ASO . Czy jest dojście do filtra MA gdybym chciał go wymienić wcześniej niż rozrząd i nie ruszając go? Z tego co wiem,to jest gdzieś przy w okolicach koła rozrządu .
Da radę zapodać screeny z MESa jak ustawiać flagę ?
-
1 załącznik(i)
Oto zrzut (moduł ECU):
Załącznik 32626
Jeśli chodzi o filtr MA, to trzeba uważać, żeby paska nie uwalić olejem. Śruba jest obok koła napędu wałka rozrządu.
-
W ganinex katowice preglad 45 tys.km 1350zl Ganienex Pszczyna 620zł( 30 km miedzy serwisiami ), Fiat Partner Katowice 1240zl.Fiat Tychy 710zł i tyle samo Fiat Centrum sprzedazy Bielsko Biała 710zł, Fiat Glwice 1104zł
W cenie przeglad wraz z materialmi i instalacja LPG wraz z filtrami
-
Przegląd po 2 latach, przebieg ~25,5kkm. Fiat Partner Bytom.
- robocizna 259,
- filtr oleju 82,
- wkład filtrujący (chyba kabinowy) 110,
- filtr powietrza 95,
- olej Selenia 218.
Razem 766 brutto. Auto umyte z zewnątrz (niechlujnie) + dywaniki. Dodatkowo wykonana akcja serwisowa 6199.
Nie miałem niestety czasu zaopatrzyć się samemu w materiały i mnie zgolili na cacy. Ceny filtrów masakra.
-
Za 8tyś. km przegląd mojego robię już sam (na 45tyś) :D Wyjdzie dużo taniej, o jakości roboty już nie muszę wspominać, bo to będzie przepaść na moją stronę ;-)
-
Do vonski - Przegląd " 2 letni " bez względu na przebieg powinien obejmować jeszcze świece.
W moim przypadku mimo przebiegu 13 tkm tak właśnie serwis zrobił (przynajmniej mam taką pozycję na FV )
Do krowka1978 - też mam taki zamiar, gwarancja kończy mi się w maju przyszłego roku.
Jest tylko dylemat jeśli później padnie MA lub turbo. Podobno jeśli się serwisuje "we Fiacie" to można liczyć na dofinansowanie.
Dodatkowo w moim przypadku mam problem, bo nie znam dobrego niezależnego serwisu.
-
No ja nie mogę, bo auto w leasingu. Poza tym ciągle zastanawiam się nad dokupieniem przedłużenia gwarancji...
Cytat:
Napisał
500X
Do vonski - Przegląd " 2 letni " bez względu na przebieg powinien obejmować jeszcze świece.
W moim przypadku mimo przebiegu 13 tkm tak właśnie serwis zrobił (przynajmniej mam taką pozycję na FV )
Świece są po 30tys. Umówiłem się z serwisem że podjadę jak stuknie to 30 tys, a przy użytkowaniu auta przez moją żoną minie pewnie do tego jeszcze z pół roku.
-
w Belgii pierwszy przegląd przy 15000 km + auto zastępcze (25 euro) koszt 260 euro, drugi przy 30000 km również z autem zastępczym koszt 510 euro.
-
No to cena tego drugiego wyższa niż w Polsce,ale...zapewne gdy przeliczymy na siłę nabywczą naszej waluty ,to wyjdzie tak samo ,albo i taniej u Ciebie.
-
Serwis po 15 tys km 970 zł - ADF Wrocław