W moich stronach ten olej kosztuje około 135 zł za 4l.
To jest widok strony w wersji do druku
W moich stronach ten olej kosztuje około 135 zł za 4l.
Właśnie przeszukałem internety w celu zakupu 1l na dolewkę i nigdzie nie znalazłem Selenii 5W-40 ACEA C3 API SN :confused: Wszędzie API SM :confused: Specyfikacja niby się zgadza: 9.55535-S2.
I nie kupisz w specyfikacji sn
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Mnie bardziej zastanawiają opisy:
najwyższej klasy olej racjonalizujący o
wielofunkcyjnym zastosowaniu w silnikach
wysokoprężnych i benzynowych różnych
producentów
niskie zużycie oleju dzięki bardzo niskim stratom na
skutek parowania
I na dodatek napiszę że zastanawiam się nad 3 firmami
Motul, valvoline, i ten rowe jest jeszcze liqui moly ale nie spełnia normy 9.55535-S2
Ciekawe, fakt.
Zastanawia mnie co to za norma Fiat 9.55535-T2 że prawie żaden olej jej nie ma
A przepraszam po kiego męczycie się z tą normą 9.55535-T2, jak chcecie mieć wszystko super oryginalne to zapraszam co roku do wspaniałego ASO Fiat , tam będzie wszystko cacy .... Myślicie że jak wlejecie do swoich rakiet 5W40 , C3, SN ale bez wpisanej na opakowaniu tej śmiesznej normy to Wam ślinik eksploduje ....
I na dodatek napiszę że zastanawiam się nad 3 firmami
Motul, valvoline, i ten rowe jest jeszcze liqui moly ale nie spełnia normy 9.55535-S2[/QUOTE]
Liqui Moly TOP TEC 4100 5W40 C3 SN/CF spełnia rekomendację 9.55535-S2
Ale jest juz sporo aut po gwarancji albo w tym roku sie konczy
A tak w ogóle to który wybrać? Wiem że faworytów bedzie tyle ile osób ale papierowo to który spasuje pod lpg.
Motul, valvolnie, liqui moly, castrol, mobil - czym się kierować i co lać pijakowi bo lubi pól litra.
Osobiscie wybrałbym cos z poerwszych trzech, zaleje pewnie LMoly. Castrola odrzuciłbym od razu
A jak kształtuje się cena litra liqui moly? w porównaniu z selenią???
No właśnie,chodzi o to żeby znaleźć taki przy którym spada apetyt na olej.u mnie teraz castrol edge,też bierze jak brał.nastepny będzie motul,a później 5w50
Nie rozumiem,dlaczego?Ja mam gaz,sporo jeżdżę.olej leje co parę dni.to już nie kombinować nic i dolewać?
Spójrz jak wyglądają na zdjęciach wypalone głowice. Ile mają nagaru.
Pierścienie puszczają olej. Jak wlejesz taki którego przestaje brać tzn. że doszczelnił się nagarem powstałym w wyniku spalania tego oleju. Więcej nagaru na zaworach i gniazdach = wyższa temp. = szybsze wypalanie. Oleju wlewasz mniej, głowica dostaje po d..., bo w komorze spalania jest więcej nagaru.
Tak czy owak marny układ.
Jak komuś bierze dużo to zamiast skakać po olejach odżałować kase , pomierzyć cylindry, wrzucić odpowiednio wymiarowe pierścienie i mieć problem z bani.