1,75 zł lecz z winy wiatru miotało mną jak szatan ;)
To jest widok strony w wersji do druku
1,75 zł lecz z winy wiatru miotało mną jak szatan ;)
198 na lpg na niemieckiej autostradzie oczywiscie. tjet 1,4 120km. Poszedlby wiecej, tak do 205 na oko ale miejsce sie skonczylo.
To chyba tylko ja na tym forum taki waryjat i wycisnąłem z tipola 209 km/h na niemieckiej autobanie i to z 4 osobami i calym bagaznikiem :D i przyznam ze do 200 radził sobie nawet dobrze. Passata B6 musialem dluzej bujac :D
Też bym przetestowal ale jakoś trzeba się wpierw dokulać do Görlitz [emoji6]
Wysłane z mojego SGP621 przy użyciu Tapatalka
Panowie jakie macie spalanie przy prędkościach 140 - 190 przy ciągłej jeździe autostradowej? silnik 95 i t-jet
Przed chwilą 231km/h ale niestety nie Tipo ;)
Spalanie przy 140 czy 150 mieści się w granicach rozsądku, dokładnie nie jestem stwierdzić ale np na trasie 1150 km (Polska - Niemcy) średnie spalanie 6,8l ale przy różnych prędkościach 4 osoby w aucie i pełny bagażnik. Na jednym tankowaniu przejadę jakoś 750km może więcej.
190 km/h 5500 km przebiegu, pół zbiornika paliwa, i kierowca :)
1,85pln S3
Odgrzeję kotleta.
Próbowałem raz - wczoraj wracając z DE. 179 na 6 biegu - 1.4 95KM.
Ja mam silnik 1.4 95km z LPG i na autostradzie przy jeździe cały czas noga wyprostowana, pedał w podłodze, o godzinie około 4:00 gdzie ruch był bardzo mały to jak samochód widział górki to zwalniał do około 163km/h i szybciej nie chciał jechać, a z delikatnych górek i chyba z delikatnym wiatrem w plecy to osiągnąłem 196km/h. Przy takiej jeździe około 400km spalił mi 13 litrów gazu na 100km. Uważam to za bardzo dobry wynik. Oczywiście to było w Niemczech :)
Z gazem w podłodze i 13 l lpg? :eek:
203km/h na liczniku na A93 w DE, mam foty, wstawię po powrocie z urlopu. Przy 200km/h na obrotomierzu było 5000. Nie było tego w ogóle czuć.
Postaram się jeszcze poprawić jak nie w maju to w sierpniu :cool:
A na którym biegu tyle pocisnąłeś? Bo jest na youtubie film,gdzie gościu katuje T-jeta do 5600-5700rpm na 5b i licznik dochodzi tylko do 192 km/h.
Ile było max na obrotomierzu? To pomiar z GPS czy licznika samochodu? Bardzo ładny wynik ale jak to Tartarini to pewnie był max dotrysk benzyny, więc nie wiadomo jak by było na samym LPG.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Kolega pewnie jechał z górki i na paliwie rakietowym.
W T-jecie rekordy bije się na szóstym w wolnossaku na piątym. Ja się nie mam czym pochwalić - licznikowo 183 ale nawt tyle nie było w planach. Za duży ruch.
Panowie, a więc tak, było płasko, ruch niewielki, 6 bieg, paliwo Verva. Dziś zalałem niemiecką Super i jutro dalej w drogę. Może uda się poprawić wynik.