Bo całą tę blachę z mechanizmem i głośnikiem żeby zdjąć muszę rozwiercac nity?
Możesz opisać krok po kroku jak się dostać do wewnętrznej blachy? (tej którą masz oklejona mata dekarska.
To jest widok strony w wersji do druku
Bo całą tę blachę z mechanizmem i głośnikiem żeby zdjąć muszę rozwiercac nity?
Możesz opisać krok po kroku jak się dostać do wewnętrznej blachy? (tej którą masz oklejona mata dekarska.
Wyciagasz obudowę tweetera i odpinasz.
Opuszczasz szybę do otworów i ją wypinasz i wyjmujesz górą.
Odpinasz kable z osprzętu i sterowników i linkę klamki.
Odkrecasz zamek.
Odkrecasz blachę 10 x 10ek.
Odpinasz krańcową kostkę wiązki kabli z zamka od środka sięgając ręką.
Wyciągasz kable przez otwory w blasze.
Blacha już uwolniona możesz ją zdjąć. Cały osprzęt jest przymocowany nic nie musisz rozwiercać.
Żeby wymienić głośnik musisz rozwiercić mocowanie dystansu ale to możesz zrobić mając blachę wyjętą.
Wysłane z mojego Lenovo P2a42 przy użyciu Tapatalka
Kupa roboty która nie jest potrzebna... Można to zrobić bez wykręcania blachy przez rozwiercenie 4 nitów którymi są mocowane głośniki do blachy i wstawienie nitonakrętek pod dystanse z MDF-u lub inny sposób przez wycięcie środka - "zniszczenie głośnika" - wtedy nie potrzebujesz dystansu a dystansem będzie plastykowa obudowa głośnika np. oklejona dobrze matą zachowa się tak jak dystans z MDF-u
lisek, pytałem Cię na PW ile chciałbyś za przeprowadzenie usprawnienia w mojej Cromie :)
Daj prosze znać.
Jutro będę walczył, ciekaw jestem bardzo jak to będzie szło. Chociaż wydaje mi się że najwięcej pracy pochłonie zabudowa Tweeterow.
Postaram się zrobić jakiś tutorial.
Pierwsze rozkręcanie potrwa pewnie dłużej, za to kolejne pójdą już szybko.
Tak jak pisze Stoszek: odblokuj i wyciągnij szybę, blacha wyjdzie razem z mechanizmem do podnoszenia szyb.
Jaki jest przybliżony czas wytlumienia pary drzwi? Tak mniej więcej, godzina w tę lub tę różnicy nie robi. Ma wpaść kumpel do pomocy ale musi sobie jakoś zorganizować czas.
3-4 godziny bez większych komplikacji powinno stykać.
Jeśli wymiana głośnika z dedykowanymi dystansami. Nie wiem czemu mówisz że tweetery zajmą czas. To akurat można zrobić bez rozbierania drzwi. Mówimy o przodzie.
Właśnie usprawniłem swoje audio w Cromie poprzez wymianę popierdółki na radio Pionnera
Z oryginalnych głośników można wycisnąć dźwięk na całkiem niezłym poziomie
Jak już moja żona, sama, nieproszona, mówi mi że dźwięk teraz jest naprawdę super...
Mam radio Pioneer z dość wysokiej półki ale dla mnie to ciągle za mało.
Czy ktoś przeciagal kable głośnikowe przez kostkę drzwi? Jest strasznie ciasno i nie mogę sobie z tym poradzić.
W jakim celu chcesz przeciągać przewody ??
Od wzmacniacza chcę pociągnąć oddzielnie kable do wooferow i do Tweeterow (bo te też zmieniam) i chcę to puścić aktywnie korzystając z filtrów radia lub pasywnie w bi-ampingu oryginalnymi pasywnymi zwrotnicami głośników - zależnie od tego które rozwiązanie będzie przyjemniejsze dla mojego ucha.
Ja mam oryginalne Connect Navi + ale to niema znaczenia ... Ten konkretny wzmacniasz możesz podłączyć pod dowolne radio dowolnego producenta a musisz w przypadku Cromy / Fiata tylko dokupić dwa gniazda ISO i dwie wtyczki ISO do radia aby nie ciąć kabli. Oczywiście musisz mieć wtyczkę przy wzmacniaczu oryginalną.... Przynajmniej ja tak mam i gra naprawdę wyśmienicie... No może za głośno :lol: ( nie podłączyłem A-2 )
Zbieram się do zrobienia manuala ale ciągle.... ;-)
Dodałem zmieniarkę cyfrową ... mam również zwykłą na 6 CD ale postanowiłem zmienić ją na cyfrową.... Nowa działa szybko i nie przeskakuje jak jadę po dziurach... cena również atrakcyjna bo 140 zł z przesyłką, jakość dźwięku.... ja nie widzę i nie słyszę różnicy :smile: jedyny minus to oczekiwanie miesiąc na przesyłkę z Chin... widzi niby 10 płyt ale tak naprawdę działa 9 katalogów .... może nowa wersja softu widzi więcej ale ja nie zamierzam zmieniać softu na najnowszy puki co
Załącznik 28340
Załącznik 28341
lisekg napisz w końcu gdzie położyłeś kable i co musiałeś rozkręcić, żeby je tam umieścić. Jest to kluczowa informacja i bez niej ani rusz. Właśnie zakupiłem komplet bose z Lybry tj. wzmacniacz, 4 głośniki i SUB.
O długości przewodów i ich średnicach też daj znać. Moje radio ma mp3 więc olewam takie dodatki jakie Ty dodałeś. Dla mnie mp3 poniżej 320 kb/s jest wyraźnie gorszy od CD AUDIO. Dlatego próbuję Bose, choć nie ma super ocen u znawców. Tylko musimy pamiętać jedno, za 140 zł z dostawą nie zakupię porównywalnego jakościowo sprzętu do Cromy. Panie i Panowie, proponuję konkrety, tzn:
1. Zdjęcie zamontowanego wzmacniacza (chyba jakoś się trzyma pod tym siedzeniem).
2. Przekroje przewodów IN i OUT oraz ich długości.
3. Miejsca przeciągnięcia wiązki oraz informację co trzeba przy tej operacji rozkręcać i w jaki sposób.
4. Zamocowanie SUB'a i jego podłączenie (od wzmacniacza odchodzi w oryginale COAXIAL)
5. Jak ktoś nie wie o co chodzi niech nie zaśmieca tematu.
6. Wymieniałem łożyska w M32 i opisałem to. Liczę na podobny opis dotyczący Bose z Lybry.