Element nr 6 z załączonego rysunku.
Załącznik 31044
To jest widok strony w wersji do druku
Element nr 6 z załączonego rysunku.
Załącznik 31044
No to mamy kolejną ciekawostkę. Na obrazku od gianniniego tylne nadkole jest w jednym kawałku i jest gumka. Ja znalazłem w EPRze takie coś:
Załącznik 31045
Tylne nadkole składa się z 2 połączonych plastików (sprawdzałem - u mnie faktycznie tak jest) i gumki brak.
Sedan z założenia miał być maksymalnie tani , niezależnie od wersji wyposażeniowej. Z czegoś niska cena musi się brać. Jeżeli na etapie produkcji, można zastosować tańsze materiały i pozbawić go elementów z droższych wersji nadwoziowych , to tak się robi.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Przejdź na drugi rysunek
Tak. Jest to mocne i stabilne.
:) wymieniajac dzis kola z zimowych na letnie przy zastosowaniu podnosnika "zaba" uzylem takze klocka drewnianego z europalety o grubosci okolo 10cm. podkladajac go pomiedzy zabe a to miejsce tuz za progiem przod i tyl pojazdu...idealnie wpasowane...widac bylo ze serwis tez tam uzyl swojego podnosnika...operacja b/u :)
:) tak samo używałem klocka drewnianego wielkosci idealnie przysłaniającej te otwory, podnoszenie żabą w tych miejscach szybkie i bezproblemowe ;)
Potwierdzam, też tak robię deskę warto podkładać bo nie każda żaba ma gumę, a przez deskę nie uszkodzimy tej izolacji pod spodem. U wulkanizatora podnieśli mi kiedyś za sam rant progu ten zgrzewany. Uprzedzałem faceta, że mi zniszczy auto, założył sie ze mną że nie. Podnośnik miał wyposażony w miękkie gumy, podłożył je zaraz za kołem tam zaczyna się próg a kończy nadkole nic się nie wygięło.
Szybkie pytanie. Gdzie położyć kobyłkę gdy podnoszę tipo żaba za punkty montażowe?
:) na dniach bede wymienial kola na zimowe i cos mam w planie zrobic jeszcze przy swoim Tipo i potrzeba mi uniesc auto tak aby bylo przechylone na jeden bok wiec musze podeprzec w 2uch bezpiecznych punktach podpartych wlasnie na kobylkach a unszacych dwoma zabami rownoczesnie...coz...warunki garazowe ale jakos trzeba sobie radzic :) dam znac co wymyslilem :)
Ja już wymieniłem koła na zimowe. Pojechałem do mechanika i poprosiłem o wymianę. Podniósł samochód za progi ale nakładki na łapy miał z grubej gumy. Obyło się bez żadnych przygód opisywanych przez kolegow o wgniecionych progach.
Czy taki popularny model żaby 2,5T z maks. wysokością 356 mm nie będzie za niski do TIPO? https://allegro.pl/oferta/podnosnik-...3t-11236056654
Nawet jak będzie za niski to sobie podłożysz kołek drewniany na siłownik podnośnika, kub deski kanałowe pod niego i będzie dobrze...
Mam podobny i idealnie załatwia sprawę. A ta nakładka dodatkowa jest super, bo po jej zdjęciu podnośnik nawet niskie e39 syna podniesie...:wink:
Kocie po co zmieniasz opony na zimowe skoro u Ciebie śniegu nie ma :)
Ja od wielu wielu lat mieszkając w Szczecinie w zimę śniegu nie widziałem i myślę o kupieniu wielosezonowych. U mnie w zimę więcej deszczu niż śniegu i o wiele lepiej sprawują się letnie bo lepiej odprowadzają wodę. A jak będzie lód to i zimowe nie pomogą.
Miałem taki sam, spokojnie daje radę. Zmieniłem na taki tylko dlatego, ze ten drugi ma walizkę do noszenia i przechowywania: Zobacz ofertę: PODNOŚNIK SAMOCHODOWY LEWAREK ŻABA WALIZKA 2.5T https://allegro.pl/oferta/podnosnik-...5t-10240007246
:) tak dla przypomnienia..."zabke" podkladamy za próg(głębiej) w miejsce przeznaczone do unoszenia pojazdu :) i doskonale pasuje tam klocek od palet taki kwadraciak 10x10cm...cos jakos tak :) z wlasnego doswiadczenia :)....coz...moj kroliczek to juz historia ale zlego slowa nie powiem :)...pozdrawiam wszystkich :)