Dziękuję za zdjęcia.
To jest widok strony w wersji do druku
Dziękuję za zdjęcia.
Ja za listwy w ASO zapłaciłem jakieś 167 zł z montażem czy jakoś tak :)
Czyli jak widzę ktoś ma "najszybszy kolor" na forum. Super wygląda w tej wersji :)
nie jestem jedyny. Może reszta się wstydzi czy coś :)
Chlip Chlip
Dziś pożegnałem swojego starego Mondziaka. Pojechał na złom :( zasłużone autko i tyle miłych wspomnień :) aż się łezka kręci.
Plusem jest to, że będzie zwrot OC za pozostały czas ubezpieczenia
Ech - człowiek przywiązuje się do rzeczy :)
A bidulek Mondzio aż tak sfatygowany że na złom ? Jeszcze by kogoś nie powoził ?
z powodu korozji nie miał już progów i z powodu korozji tylni prawy dzwon nie utrzymał amortyzatora i amortyzator wpadł do środka. Z kumplem zrobiliśmy rzeźbę migomatem ale nie sprzedam auta, które nie daje pełnego bezpieczeństwa. Wole nie mieć tysiączka i mieć spokojny sen że nikt się nim nigdzie na drzewie nie zawinie. Ale mechanicznie - ideał - poważnie bo dbałem. Oleju nie brał NIC, ciśnienie w cylindrach jak w nowym, alternator wzorowo ładował, prąd nigdzie nie uciekał, Klima działała idealnie. żadna lampeczka na desce i w całym aucie nie była przepalona -świeciły na zielono :) TYLKO TE BLACHY :)
To coś na tablet jakoś do mnie nie przemawia. Tablet do bajeczek można kupić za 80zł i miałbyś dwa na każdym zagłówku. Wyglądałoby lepiej...
Wiesz jak kto woli. Pracuje w telekomunikacji i widzę różnice między tabletem za 80pln i tym za 500pln. Mam na myśli pamięć ram rom wyświetlacz bateria ect.
Ja jestem zdania że lepiej mieć jedna porządna niż dwie badziewne. A tablet za 80pln to może złotówa używać tylko do jego systemu przywolawczego:)
Widzisz mogę dzieci znajdą świat poznają go z rodzicami i na wakacjach. Chodza z dziadkiem do chlewu dojdą krowy syn gra okiem świni w piłkę z kolegami podczas swiniobicia ect. Więc jedno drugiego nie wyklucza.
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A tak a propos poznawania świata za okna samochodu. Ciekawe spostrzeżenie szczególnie jak lecisz A2 czy S3. Zajebiście wszystko widać. I krowy i świnie i konie. Tylko ciekawe gdzie. Bo jak dla mnie tylko drzewa i siatki i dzwiękochłony. Ale zapewne Ty krówka latasz innymi trasami z widokami itd itp
Dokładnie, daleko szukać nie muszę. Za płotem co rok Bizon Z056, pojawił się też stary Fortschritt, 100m dalej buraki cukrowe wykopuje Ropa Euro Tiger, a potem do naczep ładuje Ropa Euro Mouse, różnego rodzaju traktory i inne sprzęta. Do tego za płotem domu często przebywa 20 sztuk saren, lisy, przepiórki, kuropatwy... 1km dalej konie, krowy... :smile:
fajnie masz i całe szczeście, że nasze dzieciaki wiedzą jak wyglądaja zwierzęta bo obawiam się ze za jakis czas dzieci beda znały kure ale tylko z tacki w tesco
Właśnie miałem wczoraj możliwość sprawdzenia jak rzeczywiście działa pakiet bezpieczeństwa System Brake Control. I powiem szczerze zaskoczył mnie zupełnie i niepotrzebnie. Zrobiłem dwa zdjęcia z kamerki samochodowej. Prędkość 49km/h
Pierwsze zdjęcie obrazuje sytuację kiedy auto przede mną skręca w lewo i znajduje się na pasie do skrętu w lewo. Ja jadę na wprost lekkim prawym łukiem. Na drugim zdjęciu prawie jednocześnie włączył się sygnał dźwiękowy i włączyły się hamulce aż zapiszczały. Lekko spanikowałem bo moim skromnym zdaniem sytuacja nie wymagała interwencji systemu a autem z 5 osobami na pace lekko zarzuciło. I każdy wraz ze mną spanikowany co się dzieje. Chyba wyłączę system. Chociaż jak teraz analizuję to zdjęcie to system zauważył hamowanie auta a ja jeszcze jechałem prosto i auto znajdowało się na wprost mojego. Więc system zareagował prawidłowo. Jednakże to sytuacja wyjątkowa spowodowana ukształtowaniem pasa ruchu.
Załącznik 26962Załącznik 26963
To jest efekt braku sprzęgnięcia radaru i kamery. W mojej Viagrze nie byłoby reakcji systemu - auto "widzi" drogę. Dlatego w instrukcji Tipo jest znacznie więcej obostrzeń.
ale powiem Wam że szok. Już dwa razy włączył mi się sygnał ostrzegawczy ale tylko dźwiękowy ale reakcji auta nie było. Wczoraj sygnał i pół sekundy później reakcja auta. Zdębiałem
Lubię nowości ale jednak ,,robot,, nie będzie mną kierował bo jak ON sie pomyli a JA zawinię to nigdy tego sobie nie wybaczę ;)
Z jednej strony Cię rozumiem Jaxon ale po coś takie gadżety wymyślają. Nie wierzę aby to było dla samego bycia i podniesienia prestiżu auta. W jakiś tam skrajnych okolicznościach może to poniekąd uratować zycie. Z drugiej strony zastanawiam się jak owy system hamuje. Bo jeśli wykryje zagrożenie i zacznie mocno hamować jednostajnie to wiadomo że nic dobrego z tego nie wyjdzie. A może to cudeńko hamuje pulsacyjnie i wtedy jest szansa na uniknięcie dzwona.
Nie wie ten który nie doświadczył...
Hamuje na maksa bardzo gwałtownie - skąd wiem? Testowałem.
Po co ma hamować pulsacyjne? System działa w ostateczności, o ile zadziała... Od hamowania pulsacyjnego jest ABS.
Swoją drogą autem z ABS hamujesz jak maluchem?