Ja się pytam gdzie te miliony przejechanych kilometrów przez inżynierów Fiata w różnych warunkach?
Auto dla mnie rewelacja ale spryskiwacze są beznadziejne.
To jest widok strony w wersji do druku
Ja się pytam gdzie te miliony przejechanych kilometrów przez inżynierów Fiata w różnych warunkach?
Auto dla mnie rewelacja ale spryskiwacze są beznadziejne.
Kupiłem te od alfy z 4 dziurkami. Dzisiaj wymieniłem / przy - 10 C/ . Wg mnie i jak dla mnie rewelacja w stosunku do tego gówna z którym walczyłem od prawie 1,5 roku - nic nie pryska na boki / trzeba tylko dobrze osadzić spryskiwacz/.Przy prędkości ok. 100km/h i temp ok.-8 spryskiwał prawie tak samo jak na postoju. Przy wymianie trzeba zastosować nowe wężyki od zaworu zwrotnego do dysz - 8/4 , co ułatwi dobre spozycjonowanie dysz - ja korzystając z istniejącego luzu /dysze otwór w masce/ ustawiłem je minimalnie w stronę środka pojazdu.
zdjęcia przedstawiają spryskana szybę na postoju - jutro jadę w trasę to przetestuję przy +150Załącznik 31296Załącznik 31297
@pawka
No dobrze to wygląda. Daj znać jak przy większej szybkości.
co do kupna: są tylko w ASO czy na jakimś alle tez się znajdą. Masz jakiś numer komponentu, co by wiedzieć jakie kupić. Dzięki
DYSZE SPRYSKIWACZY KPL ALFA ROMEO 156 NOWE ORYGINA (7164616864) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Ja tutaj kupiłem. Wlecą pewnie w pn-wt i dam znać czy ori i czy działa :P
a te pokrętełka na boku to do regulacji wysokości strumienia?
Ano :P 3 strumieniowe są z Punto 2 przed liftem jeszcze ale nikt nie sprawdzał.
Z alfy 156 tez sa z potrójnym spryskiem (wersja podgrzewana) FastPrime daj znac jak pasuja w odby.. tfuu otwor maski ;)
Kupiłem pierwsze lepsze od alfy na alle za ok 40zł - dzisiaj jechałem na A2 /tem -8C/ - do 120km/h jest w miarę ok - potem /max160/ jest trochę gorzej / pryskają 10- 15 cm od dolnej krawędzi szyby /ale generalnie ponieważ jest 8 strug dają radę a problem miałem tylko z najbardziej zewnetrznym okręgiem wycieraczki pasażera i tylko max po prawej stronie najbliżej słupka- niewycierało powierzchni o wielkości dłoni / wydaję mi się jednak ,że to wina samej wycieraczki /. Pewnie nie jest to mistrzostwo świata w w działaniu spryskiwacza ale generalnie jest o niebo lepiej niż w oryginale i można bez wkurwienia jechać i widzieć cokolwiek
Co do osadzenia i pasowania do oryginalnego otworu to spryskiwacz na szerokosci jest pewnie z 3-4 mm mniejszy w części niewidocznej niż oryginał - powoduje to ,że spryskiwacz można o minimalny kąt przestawiać na masce - łapki spryskiwacza dobrze przylegają i mocno dociskają do do blachy - Zrobiłem dzisiaj 500 km i nic się nie przestawiło - jak zrobi się cieplej niewykluczam ,że użyję dodatkowo kroplę kleju silikonowego
A takie? W mito tak leją.IMHO są ok ale nie mam doktoratu w tej dziedzinie
Pytanie.... ma ktos tez tak, że z jednej strony jest mgiełka a z drugiej.... no leje z d.....(pupy)https://uploads.tapatalk-cdn.com/201...9f744ecb4a.jpg
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Tttm
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
No u mnie takie coś dziś zaobserwowałem z tym "sikaniem" od pasazera niewazne czy jade czy stoje sika tak samo
Wysłane z mojego ALE-L21 przy użyciu Tapatalka
Sprężonym powietrzem do dyszy:P
Wysłane z mojego ONEPLUS A5000 przy użyciu Tapatalka
Dobra. Więc swoje właśnie wymieniłem.
Dysze zakupiłem tutaj: DYSZE SPRYSKIWACZY KPL ALFA ROMEO 156 NOWE ORYGINA (7164616864) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie wiem jak u poprzedników ale z ori wszystko pasuje Plug&Play. Nie trzeba wężyka kupić (stopka do przewodu kręci się 360*). Wypinamy stare, zakładamy te od Alfy. Przy wymianie wpadł mi jakiś syfek do prawego spryskiwacza i jeden z czterech strumyczków nie domaga - załatwię sprężonym. Zakres regulacji bardzo duży - od pryskania na maskę naszej tureckiej taczki do szczytu przedniej szyby jadącego za nami samochodu. Sobie będę ustawiać "idealnie" na bieżąco (nie wiem czemu od kiedy to kupiłem - jeżdżę z narzędziami w aucie). Nie mniej jednak z ustawienia "na szybko pod chmurką na postoju" szyba czysta po jednym psiknięciu płynem zimowym przy 50km/h. Na lato pewnie trzeba będzie też podregulować.
W sumie już drugi gadżet z linii dla Alfy Romeo. Jeszcze zestaw naprawczy fix&go z logiem Alfy w takim ładnym pokrowcu sobie nabyłem :P Ot +5 do lansu przy otwarciu bagażnika :)
W otwory maski pasuja idealnie?