Może ktoś podać dokładne rozmiary felg idealnie pasujących do Tipka (bez dystansów, pierścieni, etc.)?
Średnica wiadomo- 15" - 17"
Szerokość felgi?
ET?
Średnica otworu centrującego?
To jest widok strony w wersji do druku
Może ktoś podać dokładne rozmiary felg idealnie pasujących do Tipka (bez dystansów, pierścieni, etc.)?
Średnica wiadomo- 15" - 17"
Szerokość felgi?
ET?
Średnica otworu centrującego?
Załącznik 27423
Informacje z instrukcji obsługi
To ja jeszcze dodam brakujące informacje, których w instrukcji nie ma :
Otwór centralny: 58,10
Rozstaw śrub: 5x98
Nowy tipo salonowy z alufelgami , ma na zapasie alufelgę ?
Co myślicie o mak torino gun metal dla Tipo Lounge szary colosseo?
A widział może ktoś z szanownych złote felgi 15 do Tipo? Szukam i nie mogę nic trafić. Coś takiego na audi ostatnio widziałem i nawet kolorek by mi pasował do autka.
Załącznik 28330Załącznik 28331
Te felgi co widać na zdjęciu to kiedyś były srebrne a aktualny kolor zawdzięczają właścicielowi,który zwyczajnie o nie nie dba.
Tak myślałem :) Szkoda, ładny kolorek mu wyszedł.
Co byście polecili do sedana, kolor szary. Myślałem nad grafitowymi
15, bo takie mam nówki opony zimowe. Na lato mam 17
Posiada ktoś ciemne felgi alu w szarym tipo?
Np. takie:
Felgi Borbet F 15 5x98 Peugeot Expert Germany (6913449979) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.
Nie wiem jak to siądzie...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Nad którym konkretnie modelem?
Ważył ktoś oryginalne felgi lub całe koła ile ważą?
Podoba mi sie Twoje dedukcja do do wagi koła...
Może tak nie być do końca. Dlatego pytam, jeżeli ktoś ma mozliwośc to fajnie jakby zważył.
Ja ważyłem domową metodą koło 17x7 z oponą letnią 225/45r17 i waga koła wyniosła ok 22kg.
W pewnym teście widziałem, że uzywana przeze mnie opona wazyła 11.74 kg więc waga felgi musiała być ok 10kg
Roznica miedzy oponami w danym rozmiarze może wynosić nawet 2 kg
Felga stalowa 16 cali z oponą - 17,5 kg
stalowe piętnastki okropnie oszpecają ten samochód. szersze felgi 16" z mniejszym profilem opony powodują że Tipo to inny samochód. Małe miejskie hatchbacki jak polo nie mają tego "problemu" ale Tipo jest pięknym autem któremu nie pasują stalowe felgi, mało tego większość alusów typu Dezent TX powoduje że Tipo wygląda jak:
Załącznik 29840
to są felgi do Tipo: https://archiwum.allegro.pl/oferta/4...742883142.html