Tylko że ta Toyota nowa kosztowałaby 2xtyle co Fiat Tipo. Za 43000 za które kupiłem swojego to w Toyocie miałbym Aygo.
To jest widok strony w wersji do druku
No niestety tipo jest produkowane w Turcji a nie w Polsce
Ciekawe jak wyszło by gdyby było to możliwe porównanie tipo składanego w Polsce a tego składanego w Turcji???? Ja wolę to co Polskie
Ile ludzi tyle opinii. Tylko własne doświadczenie pozwoli wyrobić sobie zdanie w tym temacie. Moim zdaniem tipo jest słabo poskładanym samochodem skoro po tak małym przebiegu występuje w nim tyle denerwujących usterek.
Co do Grande Punto to przyznaję,że włoski montaż to masakra.Auta przyjeżdżały z krzywymi maskami,drzwiami i klamkami,które nie chcą się otwierać.O elementach wnętrza nie wspomnę.
Tipo jest zdecydowanie lepiej złożone i spasowane. Mnie tam nic nie stuka i nie puka, z dwójki normalnie jedzie.Jedynie ta podkładka w skrzyni jest w piątek do wymiany.
Tylne klamki w Grande Punto nie są związane z niechlujstwem, a zbyt miękkim plastikiem. Jeśli chodzi o jakość montażu mojego GP, to nie miałem się do czego przyczepić. Co do 500X, to kilka spinek trzeba było wpiąć...
U mnie nic nie stuka , nic nie puka, nic nie trzeszczy , nic nie szarpie , a zawieszenie chodzi cichutko . Na co dzień jeżdżę Kia Rio i jak wsiadam do swojego tipka to czuję się jak w super limuzynie. No i półka z tyłu nie lata... nie miałem jeszcze auta żeby nic nie latało . W focusie c-max II trzeszczały wszystkie twarde skorupy plastików a samochód przy zakupie był dwa razy droższy od tego ...
No to tylko możecie być szczęśliwi że wszystko trzyma się kupy. U mnie też nie ma jakiejś tragedii ale w nowym aucie nic nie powinno skrzypieć. Ja mam przebieg 9tys km na początku też nic nie skrzypiało.
Marnyd4d wiesz co myślę ? Sądząc po Twoim spalaniu , i po "przygodach" usterkowych , to mam nieodparte wrażenie że To chyba czas żebyś troszkę wstawił "w dupę" Twojemu tipusiowi. Może on potrzebuje troszkę dotarcia na wyższych obrotach ? Masz już 9 tyś. km, już czas ... Może zamęczasz go zbyt szybkim wrzucaniem kolejnych biegów ? To podobno jeszcze gorsze niż powkręcanie go na wyższe obroty, te silniki tak lubią. Może wtedy przestanie się trząść ?
To moje spalanie jest wysokie czy niskie????:smile: No prawdą jest że ja nie kręcę tipo do 5tys obr/min raczej delikatnie się z nim obchodzę. Może musi dostać trochę po garach
slawcio74 no to jak jest z tym moim spalaniem????
Nie wiem gdzie byla mowa o opóźnionej reakcji na dwójce ale napiszę tutaj, zauważyłem że jak pociągnę na jedynce tak do 3200 to nie dość że zwawiej rusza to po zmianie na dwójkę nie spada tak z obrotów i dwójka szybciej łapie.
marnyd4d jeździles wcześniej d4d czyli dieslem stąd może twoje przyzwyczajenie do niskich obrotów, ja jezdzilem d4 czyli benzynowa 16v, tu w tipo też jest 16v, a te silniki lubią wyższe obroty, może nie od razu po wyjechaniu z salonu ale generalnie spróbuj marnyd4d potrzymać trochę w okolicach 3 tys obrotów, silnik będzie się mniej męczył to i mniej spali i będzie bardziej żwawy.
Ja właśnie w tym zakresie obrotów poruszam się moim tipo ale spalanie zawsze jest w okolicach 7 litrów. Komputer zaniża spalanie około 0,5 litra
Według mnie to jest w miarę niskie, dlatego wnioskowałem że delikatnie jeździsz.
marnyd4d jak tam sprawa z kołami? Uznali Ci ta reklamacje czy jeszcze czekasz?