Nie tylko, sprawdzają jeszcze dokręcenie śruby rozrusznika od kabla zasilającego, oraz wymieniają rurkę dolotową powietrza - kilka postów wyżej zaznaczyłem ją na zdjęciu.
To jest widok strony w wersji do druku
Ciekawe co z tą rurką jest nie tak że ją też wymieniają??? W liście nic nie piszą o wymianie tej rury
Ale tu piszą, nie o wymianie a o kontroli prawidłowego montażu :
https://s16.postimg.org/m302z76fp/Capture2.jpg
Dzięki za ten link kolego:smile: Szkoda że nie znam języka Włoskiego bo nie wiem co tam piszą
Chrome ma wbudowanego tłumacza, do FF jest wtyczka ;-)
dostałem list z wezwaniem do kampanii 6052- odnosnie przewodów poduszki powietrznej.Zadzwoniłem do serwisu i w piatek mam sie zgłosić (czas reperacji ok 1,5 h)
dzisiaj bylem na kampani 6052, robia zabezpieczenie przewodow air bag przed przetarciem zakladaja ochrone izolacyjna, sprawdzaja montaz kabli przy rozruszniku, i nic pozatym mi nie powidzeli , a zrobili aktualizacje komp, listu na pismie o tej akcji nie dostalem jak do tej pory .
mi też chyba musieli zaktualizować oprogramowanie, bo skasowali Trip B, a chciałem mieć średnie spalanie z całego przebiegu i od początku nie kasowałem
pytałem przy okazji o nawigację, to w głupa lecą, że jeśli się nie da zaktualizować, to na pewno jest najnowsza
Lada dzień mam odebrać auto, byłem oglądałem, stoi już u dealera na placu, spisalem vin i wg tabeli zalicza się na kampanię 6079, zarejestrowałem się na myfiat jednak kampanii brak, możliwe że już go w Tychach zrobili i przez to nie pokazuje wymaganej kampanii? Czy pokaże się dopiero po zerowym przeglądzie?
Mnie się pokazała tak po tygodniu od rejestracji.
A no to pewnie wyjdzie z czasem
U mnie na "my fiat":
"KONTROLA POJAZDU
Prosimy o kontakt z dealerem w celu wykonania bezpłatnej kampanii serwisowej w Twoim samochodzie" .
Jeszcze nie dzwoniłem do dealera , czekam aż się jeszcze nazbiera "dupereli", nie będę jeździł po kilka razy... Po nr vin wydaje mi się że chodzi o tą podkładkę / uszczelkę w skrzyni biegów. Listu żadnego nie dostałem .
Mam auto kilka godzin. Około 19 zarejestrowałem sie na my fiat , wpisałem 80 km ( prawdę ) i tez mam ten dziwny komunikat : Prosimy o kontakt z dealerem w celu wykonania bezpłatnej kampanii serwisowej ....
he he . Tak szybko to NOWE auta się chyba nie psują ;)
6052, termin za tydzień... teraz pytanie, można bezpiecznie jeździć?
Szczerze mówiąc, trochę mnie przerażasz!! Jakich k...a "dupereli"?! W moim obecnym samochodzie (Opel made in Gleiwitz, czyli żaden cud techniki, zwykłe, tanie jeździdło dla biednych landów na wschód od Berlina) na gwarancji zostały wymienione silniczki do regulacji wysokości świateł mijania i... nic więcej. Jeszcze parę takich wiadomości i zrezygnuję z tipka, postanawiając przejeździć kolejne 100kkm wierną astrą....
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
A kogo to obchodzi? Napisz coś konkretnego PO naprawie.
A czego Twoim zdaniem jak nie dupereli? Sprawdzenie śruby przy alternatorze, oklejenie wiązki taśmą, bo styka się się z plastikiem i za 10 lat może się przetrzeć? To są pierdoły, przy każdym samochodzie na początku produkcji takie rzeczy wychodzą. Poważne niedoróbki były bodaj w toyocie, jak wybuchały ludziom w twarz poduchy, czy w hondzie, gdzie blokowały się koła.
Z tego co czytam to co niektórzy forumowicze zrobili już kilka tysięcy km i dopiero teraz pojechali do ASO. To większy problem ASO , lepiej wymienić im teraz jakiś detal niż później całą skrzynię ...
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Dokładnie zgadzam się z Tobą. Kolega przerażony kjk troszkę nie śledzi tematów motoryzacji . Wystarczy pooglądać tvn turbo , np. citroen c-elise nie chce się np. przyznać do wady zacinania gazu, oficjalna wersja to że niby wystarczy wgrać nowy soft ... ale to guzik daje . Pamiętam też palące , zacierające się silniki 1,4 oszukańczej firmy VW ( zapychająca się odma ). A tutaj . o jakich my tematach mówimy ??? Obyśmy mieli tylko takie tematy ;-) . To mój nie pierwszy fiat , i mam już gruba skórę na ... czterech literach.
Kjk jak bedziesz miał już autko to zapewniam Cię że będzie i Ciebie obchodziło pozdrawiam Józef
Koledzy,
dziś dzwoniłem do mojego dilera żeby umówić się na wymianę tego przewodu poduszki kierowcy i usłyszałem, że podobno to pomyłka, wszystkie Tipo puszczone na polski rynek nie są objęte tą akcją nawrotową. Macie jakieś potwierdzenie tego info u swoich dealerów? Czy w Gdańsku jest inaczej niż w innych miastach Polski ;]