Tylko skąd taka kwota skoro oleju nie wymieniają.
To jest widok strony w wersji do druku
Tylko skąd taka kwota skoro oleju nie wymieniają.
Wymieniają olej
A czy ktoś miał/zbliża się do przeglądu po 30 000 km. Ten po 15 000 km dużo mi nie mówi, a chcę skorzystać z opcji przeglądów.
Obawiam się, że jak będzie ta opcja to wymiana elementów na nowe będzie tylko w ostateczności. W przypadku, gdybym ja płacił to wymienią wszystko co się da. Zastanawiam się nad opcją 5 lat lub 75 000 km. Koszt co prawda 3 600 zł, ale spokój zapewniony.
Ja zapłaciłem 460 zł za przegląd po 15kkm + olej z filtrem + filtr kabinowy. Filtra powietrza nie wymieniali, nie jest wg instrukcji zalecane, a gość stwierdził, że nie ma potrzeby (zalecał natomiast olej i kabinówkę). Nie doliczyli mi żadnych dodatkowych nieumówionych czynności np. płynu do spryskiwacza, chociaż brakowało sporo.
550 pln. Olej, filtr oleju, ozonowanie, wymiana filtra kabinowego.
607 pln. Olej, filtr oleju, filtr powietrza, ozonowanie, wymiana filtra kabinowego.
Olej Selenia K 5W-40 Pure Energy - 3L , filtr powietrza , filtr oleju , filtr kabinowy /opakowania FCA Poland/ - kupiłem sam z fakturą w ASO Fiat w innej miejscowości - koszt z przesyłką 215 zł.
Dzisiaj w ASO w Łodzi I przegląd po 15kkm - koszt robocizny z wymianami oleju i filtrów 135 zł -
Razem I przegląd kosztował mnie - 350zł
Widac sporo przyoszczędziłeś ;) w jakim ASO kupowałeś?
Pawka w ktorym aso robiles ?
Robili mi tam w ramach kampanii podkładki mechanizmu różnicowego - szybko sprawnie i bezproblemowo - pozwolili abym osobiście na hali napraw sam skontrolował stan zębatek , byłem tam jeszcze raz w zimę z problemem przy rozruchu / po przekręceniu kluczyka cisza/ - zastosowali ciekawy patent i już wiem gdzie tkwił problem. Montowali mi tam też kilka dni po kupnie Tipo blokadę skrzyni biegów - rozbierali tunel do montażu - po robocie samochód wyglądał jak przed montażem wszystko super spasowane - działa OK ,plastiki nie trzeszczą . Generalnie ludzie z biura i mechanicy super życzliwi i jak mi się wydaję jedni i drudzy kompetentni - miałem parę pytań do mechaników i za każdym razem było OK. Generalnie na podstawie dotychczasowych kontaktów same pozytywne odczucia.