Ładny lakier ma to Twoje autko;-)
To jest widok strony w wersji do druku
Ładny lakier ma to Twoje autko;-)
to pewnie jest ironia. Pełno zadrapań nie wiadomo skąd. Kolor jak najbardziej mi się podoba, ale wymaga wielu poprawek. Będę miał więcej czasu to wypoleruję, co zostanie trzeba wydrapać i polakierować.
Chcę zdrapać winyl ze słupków "B", ale boję się, że lakier w tym miejscu będzie ciemniejszy i polerka nic nie da.
Przed nadwoziem chcę się wziąć za podwozie i podłogę. Powycinać dziury, po wspawać nową blachę, zakonserwować i biorę się za nadwozie.
Już wcześniej o tym myślałem, ale Szuro mnie wyprzedził i skopiuję to co On zrobił na tylnej klapie, czyli zlikwidować zamek i naklejki.
Tapicerka jeszcze nie wyschła, jak będzie sucha zrobię fotkę i pokażę efekty. Choć już teraz widać, że są. Niedokładnie ją wyprałem więc będzie widać różnicę. Jutro z rana będę się znowu z tym bawił, tym razem bardzo dokładnie.
PS: Zrobiłem Wam reklamę forum Fiata na motokillerze :) http://motokiller.pl/73084/No-to-w-k...-Fiat-Siena-14 :)
Żadna ironia, ze zdjęcia widać że ładny;-)
Na zdjęciu lakier wygląda na prawdę dobrze :)
Odpowietrzanie układu hamulcowego na "maszynie" nic nie dało. Jutro muszę rozebrać bębny i rozkręcić autoregulator, który nie robi tego automatycznie ;>
Niestety nie zdążyłem cyknąć zdjęcia tapicerce, bo było już za ciemno...
Ja bym chciał, żeby mój lakier tak wyglądał. Na błotniku to niedługo będę miał dziurę na wylot :P , ale zanim zabiorę się za blacharkę to jeszcze dużo roboty przede mną.
tylko coś mi nie gra z twoją maską i szczeliną miedzy lampami jest za duża.
Maska otwarta raczej nie.
Na to wygląda że lampy opadły i nie są dobrze ustawione. Było coś robione ze zderzakiem przednim?
Może mała stłuczka i ktoś, żle złożył :)
Mała sesyjka w plenerze
Załącznik 9154Załącznik 9155Załącznik 9156Załącznik 9157
A tutaj mój piękny zadrapaniec. Lusterka będę wymieniał, ale te czarne są wyjątkowo zniszczone u mnie.
Załącznik 9161Załącznik 9160Załącznik 9159Załącznik 9158
W piątek bawiłem się jeszcze z hamulcami. autoregulator / serworegulator czy jak się to zwie wyregulowałem bez ściągania szczęk dwoma śrubokrętami. Jednym lekko odgiąłem blaszkę a drugim z nacięciem kręciłem nakrętką.
Załącznik 9163Załącznik 9164
I moja tapicerka po 1 praniu. Nie miałem czasu na kolejne
Załącznik 9162
Maska była domknięta. To pewnie wina stłuczki...
pobaw sie czernidłem na te lusterka albo pomaluj je w kolor nadwozia. Sa lakiery w spreju najpierw dajesz podkład potem malujesz lusterko a przy okazji machniesz sobie listwy i zderzaki:)
Zobacz sobie pierwszą stronę :) Mam lusterka i klamki lakierowane pod kolor nadwozia, ale wymagają poprawek ;) Będę miał nieco kasy kupię sobie od razu listwy jak będą to pod kolor, bo w tych moich z prawej strony z tyłu wyskoczyły z zatrzasków. Ale najpierw rdza ;)
No to już wiem dlaczego Siena jest zadrapana! ]:->
Punciak rodziców. Mają go od Września, był w nienagannym stanie. Teraz drzwi kierowcy obite, a po stronie pasażera paskudne zadrapanie...
Załącznik 9216Załącznik 9217Załącznik 9218
Mają go jakieś 9 miesięcy i takie zadrapania. Dziwne, że przez tyle lat na Sienie jest tylko kilka...
Opowiem Wam jak mnie ojciec "pouczał" gdy zdałem prawko. Jechaliśmy sobie Sieną razem do siostry na urodziny, ja za kierownicą no i jedziemy. Chwila ciszy... Ojciec nie wiedział do czego się przyczepić, więc gadał, że przy zmianie biegów szarpie samochodem (szarpało, ale minimalnie, ledwo było odczuwalne) ja to przemilczałem. Kupili sobie Punciaka no i jechaliśmy gdzieś do centrum, ojciec prowadził, była z nami matka. Gdy dojeżdżał do skrzyżowania samochodem tak szarpało, że żałowałem, że nie wziąłem tego kołnierza, który mają zwykle kierowcy wyścigowi. No i mówię mu nie szarp przy zmianie biegów, a on z pyskiem, że ma większe doświadczenie i coś tam jeszcze, był wkurzony na maksa, a mama ze śmiechu tam nie umiała wytrzymać :D
Przyszło do parkowania (prostopadle), dość ciasno, ojciec twardo "ja tam wjade!" Punciak wjechał, ale gdy się przesiadłem z ojcem...
Inne parkowanie znowu z matką (równoległe). Wjechała przodem pod skosem wyłączyła silnik, już chciała wysiadać, a ja do niej: "jak Ty stoisz?!" -"nie chce mi się z tym bawić..." No i jej tłumaczę jak wjeżdżać tyłem potem podciągasz trochę do przodu, żeby go schować. Ok włącza silnik próbuje: -"pierdzielę! Jak jesteś taki mądry to Ty spróbuj!" No i końca chyba już nie muszę tłumaczyć, a ona się zburaczyła :D
Matka to w ogóle kierowca rajdowy. Zmieni pas i włączy kierunkowskaz :D
Lusterka możesz sobie lekko podgrzać opalarką, oczywiście z głową i będziesz miał czarne jak nówki :) ciekawy efekt praktycznie bez kosztów :)
odnawianie listew opalarką VW GOLF II.mp4 - YouTube
ale jak długo to działa?
na tyle czasu będą czarne co wcześniej. Po prostu to lekko nadtapia plastik na powierzchni przez co wraca kolor. Po prostu ten biały zmatowiły i zniszczony plastik zostaje przygrzany do temp topnienia przez co następuje odbarwienie na oryginalny czarny kolor.
To muszę tak potraktować moje lusterka :)