Czemu nie abarth? Kwestia luzu i poczucia humoru.
Mówisz o braku kasy na nowe auto. To może kompromis: wkładasz do auta większy silnik i robisz z auta rakietę. Wtedy abarth byłby jak najbardziej na miejscu.
To jest widok strony w wersji do druku
Czemu nie abarth? Kwestia luzu i poczucia humoru.
Mówisz o braku kasy na nowe auto. To może kompromis: wkładasz do auta większy silnik i robisz z auta rakietę. Wtedy abarth byłby jak najbardziej na miejscu.
@ciril: Abarth mi tu jakoś nie pasuje. Co do luzu i poczucia humoru, to już miałem nieco inne zamysły jakiś czas temu na sposób, jak okazać 'jakie mam poczucie humoru' :D. Ale jakoś nie wyszły. :D
Hmm miałem też takie plany, ale stwierdziłem, że do tej budy nie ma co pakować większego silnika. Wolałbym znaleźć jakiś zdrowszy egzemplarz i na nim robić takie coś :). Ewentualnie bardziej pasowało mi do tej wizji Seicento. Ale druga sprawa też, że nie bardzo mam gdzie robić swap :/. Na osiedlu pod blokiem odpada, a garaż jakim aktualnie dysponuje nie zostawia zbyt wiele wyobraźni. :D
No więc co tam dalej.. Wymieniona linka ręcznego, ale to i tak nie koniec walki z ręcznym. Następnie auto przeszło przegląd.
Umyłem dziada i machnąłem fotki na szybko zanim się pobrudzi :D:
Załącznik 10279
Załącznik 10280
Załącznik 10281
Załącznik 10282
Nabłyszczone felgi, nabłyszczone opony i zderzaki potraktowane ponownie plakiem. Do tego umyłem wszystkie szyby i reflektory. W planie miałem polerkę ale poległem.. :D
Tymczasem wczoraj zaczęła się mała walka z rdzą. Doły drzwi wyczyszczone i potraktowane Cortaninem czy czymś tam w tym stylu:
Załącznik 10283
Załącznik 10284
Jutro malowanie i do tego trochę szpachlowania. No cóż. :P
Hmm.. No to po ponad miesięcznej przerwie.. Udało mi się w końcu! Powiedzmy.
W sumie pomalowane były już jakiś czas temu, ale nigdy nie mogłem znaleźć czasu żeby o tym tu napisać. Wyglądało to tak:
Załącznik 10962
Załącznik 10963
Lewa strona szpachla wykończeniowa, a prawa strona szpachla z włóknem + szpachla wykończeniowa. Efekt jakiś super wypas nie jest, ale bez większego wpatrywania się w to jest niewidoczny.
Aktualnie jest tak:
Załącznik 10964
Załącznik 10965
Malowane szprejem, więc nie wyszło tak super. Na lewej stronie jest trochę matowo, ale w sumie tego nie widać. Na prawej stronie wyszło trochę ładniej, ale to też nie to. Kolor jest ten sam i nie widać różnicy. Więc w sumie póki co zostaje tak :). Od wewnętrznej strony drzwi podmalowane Hammereitem i zabezpieczone Bitexem. I tak zostawiam. :)
Wyszło nawet ok a co z progami ???
Jak widać na 3 zdjęciu jest już trochę podrdzewiały
@dudu$: Prawy próg robiony rok temu, lewy na wykończeniu :). Wersja light, z dziurami w komplecie :D. Nie wiem czy opłaci mi się to robić, tymbardziej, że planuję pozbyć się białasa. :)
Piękna pogoda, słonko świeci, cieplutko, jesień w pełni, liście mienią się pięknymi kolorami i ja.. Uwaliłem się brudnym autem w trawie i zrobiłem kilka zdjęć. :mrgreen:
Nie mogłem się powstrzymać. :D
Załącznik 11403
Załącznik 11404
Załącznik 11406
Załącznik 11405
świetny ten centol :)
Idzie zima, będą druty...
Więc ostatnio zauważyłem, że wydech dziwnie wisi.. Okazało się, że rura na łączeniu z puchą tłumika końcowego zgniła i się po prostu oderwała. W całości się trzyma jakoś, bo rurka jest dłuższa i wchodzi głęboko do puchy, ale i tak rozwiązanie jest chwilowe. Chyba będe musiał poszukać na zimę nowego tłumika.. :D
No i póki co trzyma się to tak..:
Załącznik 11728
Poza tym wrzuciłem oponki zimowe na przód, tak więc jest winter edyszyn w 50%. :mrgreen:
Załącznik 11727
Załącznik 11726
Kolejny wydatek to spalona żarówka prawego przedniego światła mijania, no ale to pryszcz.
Dzisiaj rano natomiast zastałem niespodziankę. Wygląda na to, że ktoś w przypływie świętowania moich imienin wczorajszych, postanowił jako prezent zaebać mi auto. Zapewne gość naczytał się historii o Cinquecentach, które można otworzyć śrubokrętem i postanowił spróbować swoich sił w ślusarce. Wpie*dolił śrubokręt do zamka i mocował się :D. Niestety, zniechęcony niepowodzeniem, zapewne zrezygnował i poszedł dalej.. A ja mam wkładkę w zamku drzwi kierowcy do wymiany. :/
Co za ludzie ku*wa.
k*wa jego mać. :D
Załącznik 11758
Lalalalalala, lubie sarny. <3
Jak poszła ino lampa to bardzo lajtowo potraktowała cię sarenka. Teraz allegro i za względnie niewielką kasę autko będzie jak nowe.
Maska jest wgnieciona i zderzak obwisnął.
@ciril, @grzes26: Zderzak nie jest obwiśnięty. Znaczy jest, ale już taki był :mrgreen:.. Lampa poszła, maska zagięta nad lampą, zderzak pęknięty w poprzek i ramka rejestracji też w dwóch częściach praktycznie. W sumie niewiele, ale jak dla kogoś kto chce się auta pozbyć to i tak duży wydatek.. :D
A sarna była mała. Fakt, zrobiła niewiele szkód. Pomijając fakt, że wyleciały 3 sztuki i 2 akurat mnie ominęły, a 3 wyskoczyła z krzoków i poszła trochę na czołówke.. :D
Toś ładnie zapierdzielał:lol:
Calutkie 40 km/h (albo mniej) pod górkę, po ciasnej jednokierunkowej drodze, między domami, po mokrym asfalcie, o godzinie 6 rano, zaspany, po nocnej zmianie. Normalnie, hiperprędkośc.. :mrgreen:
Dobra, no to podłapałem na szrocie lampeczke razem z kierunkowskazem, który akurat mi się nie przyda :mrgreen:. Oryginał Carello, chyba nawet z hydroregulacją, więc można by rzec, że full opcja za grosze. No ale dopiero w domu się okazało, że odbłyśnik lekko się nie trzyma.. Lamp rozklejać mi się nie chciało, więc skorzystałem z pewnego patentu, który znalazłem na innym forum. Konkretniej to o to chodzi:
http://www.samnaprawiam.com/sites/de...ges/02_0_3.jpg
Z tym, że użyłem tylko jednej i to krótkiej, dość mocnej sprężyny. Chyba będe musiał dołożyć jeszcze jedną taką, bo trochę słabo się trzyma. Ale się trzyma! :mrgreen:
Maska trochę wyprostowana, reflektor poskładany i wymyty dokładnie :D. I wygląda to tak:
Załącznik 11816
Załącznik 11817
Jeszcze tylko rozwiązać problem z obłyśnikiem i będzie lala. :)
Przyszła wczoraj paczuszka:
Załącznik 11966
A w paczuszce..:
Załącznik 11967
A teraz czas na kombinowanie żeby to włożyć tak jak trzeba.. :D
A poza tym założyłem zimóweczki:
Załącznik 11969
Załącznik 11970
Załącznik 11971
Załącznik 11968
Wybaczcie zdj., robione telefonem i wyszły słabo :P. Ale widać, że winter edyszyn w pełni. :D
Elegancko :P
Poza tym to założyłem wydech jakoś przedwczoraj. :D
Załącznik 12050
Dzisiaj się już trochę pobrudził.. :D
Załącznik 12051
Poza tym nagrałem filmik jak to chodzi i wydaje mi się, że nie ma tragedii. :)
https://www.youtube.com/watch?v=gmX4L_QpmzU