To jest widok strony w wersji do druku
-
Opony osobowe, Toyo, letnie, 175/65R14, strona 1 - 24opony.pl
Opony osobowe, Uniroyal, letnie, 175/65R14, strona 1 - 24opony.pl
Kształtuje się to tak, o dziwo uniroyal mają lepsze oceny, ale do Toyo mam jakoś więcej zaufania, wszyscy znajomi co mają mocniejsze auta na nich jeżdżą i mówią że przyczepność to jest bajka na mokrej i suchej.
Znalzłem te toyo 350 w dobrej cenie OPONY LETNIE TOYO 175/65R14 82T 350 MONTAŻ 0ZŁ (2242001677) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
-
cóż jak to się mówi każdy swoją piętkę chwali :tongue (coś pokręciłem. wiecie o co chodzi)
-
To co?
Te Uniroyale to są o wiele gorsze?
W sumie są bardziej nastawione na deszczową pogodę..
Ale skoro są letnie to i w ciepłe dni powinny sobie radzić..
Przecież nie będę zmieniał opon jak zacznie padać deszcz :D
Toyo ok.. Ale przeliczając mój budżet nie będę mógł sobie na nie pozwolić..
Chyba jednak wezmę te Uniroyale..
Skoro większość mi je poleca to może zaryzykuję..
-
Pisałem, że Uniroyale są spoko też, tylko zmyliło mnie to że chciałeś jak napisałeś szaleć ;-) dlatego poleciłem toyo ;-)
-
Ok.
Mam do wyboru u swojego znajomego w atrakcyjnej cenie
Goodyear DURAGRIP
lub
UNIROYAL Rainexpert
Które byście wybrali?
Tylko między tymi dwoma
-
za duzo chcesz. pomyśl co ci się bardziej opłaci i czy twoja jazda będzie na pewno ekstremalna. jak chcesz za 2 lata sprzedać auto to moim zdaniem bezsensowne jest pchanie się w opony które potem oddasz z autem. kupić cos dobrego i niedrogiego i już. toć i bridgestone czy pirelli możesz kupić ale po co i czy jest sens
-
Goodyerara
[COLOR="Silver"]
[SIZE=1]---------- Post dodany o 20:04 ---------- Poprzedni post dodany był o 20:03 ----------[/SIZE]
[/COLOR]
-
Jedne i drugie są zbliżone, więc teraz kwestia ceny.
-
a mi się wydaje że w tym wypadku powinno się patrzeć głownie na cene. jeśli opony byś zostawiał dla siebie to nie ale jak idą z autem za 2 sezony to lepiej na piwo sobie zostawić zaoszczędzoną kase lub na wymianę klocków
-
Co nie kupisz to będzie jeździło :), a zdań na temat opon to tyle samo co i użytkowników, każdy chwali "swoje" :)
Ja w tym roku na lato zakupiłem bieznikowane oponki z 2 letnią gwarancją Bar-Gum kupiłem je z ciekawości, aby zobaczyć ile są warte takie opony i powiem, że puki co nie narzekam dobrze sie trzymają na suchym jak i w deszcz zobaczymy co będzie dalej :) przedtem posiadałem Dębice i taka zła nie jest, Uniroyale też bardzo dobre, co do continentali to mam złe wspomnienia (strzeliła podczas jazdy). Kupując Fiata Uno miał założone kapciuchy całoroczne i powiem że dobrze sie jeździ i lato i zima, ale w lecie głośniejsze są dlatego zakupiłem letnie :)
-
widziałem zimowe opony BAR GUM z początku 2011 roku. i powiem szczerze że albo fatalny wypust albo zimowe im nie wyszły. sa okropnie popękane i to nie tylko bieżnik ale i na profilu. jednym słowem wyglądaj jak 15 letnie sparciałe opony. mam nadzieję ze to tylko taki wypust i letnie sie sprawdzą. co do wyboru opon to trzeba zakup spokojnie przemyśleć i nie dać się ponieść zachwycającym reklamom i zobaczyć co jest optymalnym rozwiązaniem.
Cytat:
Napisał
franek552
kupiłem je z ciekawości, aby zobaczyć ile są warte takie opony
między innymi z tego powodu kupiłem na lato Nexen'y :D na razie moge powiedzieć że na asfalcie posypanym kamyczkami (latanie dziur) trochę szumią. ale to chyba każda tak ma, ta moze trochę bardziej :D
-
Panowie kupiłem Uniroyal RainExpert..
I super trzymają się drogi.
Dziś padało to miałem okazje je sprawdzić.
Dla mnie BOMBA!
Ale.. mam skrzywioną felgę stalową..
I teraz muszę kupić jakąś używaną i prostą..
W sklepie na F gość mi powiedział.. Nowa - 250 zł haha
Szukam i szukam.. atrakcyjnej ceny wyszukać nie potrafię
Znalazłem jedną za 50 zł z wysyłką ale ile to warte to nie wiem
-
Rick R14 felgę potrzebujesz ? mam kilka z tipo lekko przyrdzewiałe ale proste :cool:
Gratulacje zakupu ;)
-
niech ci wulkanizator naprostuje felgę. juz teraz to praktycznie każdy z wulkanizatorów robi.
-
Wulkanizator mi powiedział żebym sobie kupił xD
To nie wiem czy zajmuje się prostowaniem xD
Kajlon ale do Bravy wejdą?
-
Ok.. Znalazłem wulkanizatora który powiedział że jest w stanie mi wyprostować felge wraz z założeniem i wyważeniem koła za 50 zł..
Chyba Cena ok..
Jak uważacie?
-
-
Jak dla mnie to za 50 zł spokojnie masz używaną. Nawet Taniej.
Kajlona będą pasować więc pisz do niego na PW i się na pewno dogadacie.
-
Przełożenie opony to już ok 15zł, przesyłka też troche - nie opłaca sie! Ja bym to zrobił u wulkanizatora..
-
Tylko czy zrobi to tak..
Że będzie równiutka jak walec
Dodam ze zastanawiałem się nad wymianą klocków hamulcowych i...
Nowe Opony uświadomiły mi na jak tragicznej gumie jeździłem..
Teraz zatrzymuje mi samochód prawie w miejscu :D