To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
horigoshi 1. diesel to zloo
No to popłynąłeś ;-) Akurat TD nie robi może wielkiego szału ale i tak pewnie by pogonił te Twoje 1.6 paląc przy tym połowe tego ;)
Cytat:
Napisał
horigoshi 2. za ta cene napewno silnik jest nie dokonca sprawny
Skąd Ty możesz wiedzieć co w tym aucie nadaje się do wymiany. Może akurat silnik to najlepsza rzecz w tym aucie ;)
Nie upieram się że disel - sam śmigam benzyną i też w gazie. Ale jakoś dziwi mnie Twoja postawa ;)
-
ja po prostu nie znoszę diesli nigdy nie chcialem nie chce i nie bd chcial ropniaka , a teraz szukam samej budy w sumie by przełożyć swoje graty z wraku ,
-
To od razu Ci mówię, że przekładka tak różnych silników nie będzie taka banalna bo i wydech trzeba zmieni, bak, przewody wszystkie, całe instalacje itp.. Wcale nie będzie to takie chop..
-
no dokładnie przekładka z diesla na benzyne to nie tylko silnik ;) całe okablowanie ;) i osprzet :)
-
chłopie Turbo Diesel to fajna sprawa małe spalanie przy tym elastyczny, ja bym tam diesla kupił :D
-
To już niestety koniec tej bravy i chyba na chwile obecną koniec przygody z fiatem
-
-
koszt naprawy 3 tysiace wiec mi sie nie oplaca go ratowac, sprzedaje go za 2 tyś i na razie kasa bedzie na koncie az odloze na nowe auto pokroju peugeot 406
-
Ma być ogień na każdym biegu bo inaczej będziesz jeździł dieslem. Diesel to zło. Nawet niedawno o tym pisali ze jest trojacy dla człowieka i rakotwórczy ale akurat to mnie nie przejmuje mnie bardziej boli jego dźwięk i brak wysokich obrotów :) Gdyby diesel bł taki fajny to był by już na stale w rajdach samochodowych. dlaczego?? bo to brak emocji jazda dieslem. nie wiem czemu ale z pod świateł biorę takie diesle ruszając z dwójki benzyniakiem i kiedy ja dostaje max moc on szuka kolejnego biegu :)
-
Cytat:
Napisał
Darksaience Ma być ogień na każdym biegu bo inaczej będziesz jeździł dieslem. Diesel to zło. Nawet niedawno o tym pisali ze jest trojacy dla człowieka i rakotwórczy ale akurat to mnie nie przejmuje mnie bardziej boli jego dźwięk i brak wysokich obrotów :) Gdyby diesel bł taki fajny to był by już na stale w rajdach samochodowych. dlaczego?? bo to brak emocji jazda dieslem. nie wiem czemu ale z pod świateł biorę takie diesle ruszając z dwójki benzyniakiem i kiedy ja dostaje max moc on szuka kolejnego biegu :)
Polać mu!:) jedyna zaleta diesla to latwość podniesienia mocy:P
-
Tak jak piszesz, ale zapomniałeś że przy 1800obr/min zaczyna dmuchać suszarka, także nie przesadzaj ...
nie róbmy OT koledze.
-
Ja się nie zgadzam wcale z tym że diesel nie ma mocy.
Raz się przejechałem Leonem kolegi z roboty 1.9 DTI 195KM, i idzie o niebo lepiej niż jakaś benzyna z tą mocą.
Diesel jest fajny...ale trzeba trafić na dobrego. No ale eksploatacja jego jest niestety droższa niż benzyniaka.
-
kto powiedział że diesel mocy niema... po prostu nie przynosi tyle emocji i adrenaliny. Jedyne diesle jakie szanuje to w ciężarówkach kolejowe i okrętowe.
-
No ale wiesz, każdy ma po prostu swoje zdanie.
Jeden nie trawi ropniaków, a drugi benzyny, albo LPG :D
-
tu predzeje chodzi o porówanie benzyna - diesel :) czyli wolne ssaki :) a porównajcie beznyne turbo i diesel turbo :) jedynie moment obrotowy w dieslu jest fajny :) do lokomotywy w sam raz :P
-
Cytat:
Napisał
Darksaience nie wiem czemu ale z pod świateł biorę takie diesle ruszając z dwójki benzyniakiem i kiedy ja dostaje max moc on szuka kolejnego biegu
Może masz tylko wrażenie że oni się z Tobą ścigają :P Chłopie gdzie Ty być np. takie Bravo 1.9JTD 110 wziął? Po moim trupie hehe.. Ja tam wolę podróżować w ciszy i komforcie a tam gdzie u Ciebie jest już 4,5tyś obrotów i max moc to disel ma 2tyś i też tak samo ciągnie ;) W dodatku w pełnym zakresie obrotów a nie tak jak Twoja benzyna tylko na końcu ;) Owszem w rajdach raczej są benzyniaki (choć nie tylko) ale Ty tu mówisz o jakimś niedoładowanym 1,6 z 2000 roku i twierdzisz, że jest lepsze od turbodoładowanego 1,9 z tego samego okresu ;) Na pewno gorszych osiągów taki disel nie ma.
I jeszcze jeden mały test. Weź 4 osoby na pokład i kolega niech w disel'a weźmie - ciekawe kto będzie przy następnych światłach ;)
Cytat:
Napisał
yacub a porównajcie beznyne turbo i diesel turbo jedynie moment obrotowy w dieslu jest fajny do lokomotywy w sam raz
Właśnie najlepsze to, że tu się porównuje zwykłą benzynę z turbodoładowanym disel'em common rail ;)
-
no dlatego jak sie jedzie z kompletem pasażerów to traktor lepszy :) bo moment wysoki ;) i spalanie minimalnie sie zwiekszy
-
Myślę, że ta rozmowa na tym etapie powinna się zakończyć ;-)
Wysyłane z mojego GT-I9100 za pomocą Tapatalk 2, przy użyciu Swype
-
no to koniec offtopa a wracajac do problemu :) kup punto i tam wsadz ten silnik :) bedzie rakieta