To jest widok strony w wersji do druku
-
-
-
fajnie ze przywrociles ja do zycia :D rozporka to jedno ale dalej uwazam ze siena na seryjnym zawiasie sie po prostu nie prowadzi bo jest za miekka i za wysoka :P:P u ciebie gleba musi byc obowiazkowo :)
-
i oprócz gleby musisz sobie miejsce na wydeszek w zderzaku dopasować :) ale i tak jest malina w porównaniu to tego co było :)
-
Wielkie dzięki za miłe słowa :) Gleba... Hmm trzeba mi sprężyny na przód jakieś :) Ma ktoś do sprzedania? ;D
szuro, powiem ci że po zamontowaniu rozpórki różnica w prowadzeniu jest wielka :) Nawet kumpel co jechał ze mną obok zauważył że Siena lepiej idzie w zakrętach chociaż kierownicy w rękach nie trzymał ;D :D
No z wydeszkiem coś pomodzę bo mruczy naprawdę pięknie :)
Powiedzcie mi jeszcze jedno jak odpowietrzyć ukł. chłodzenia w Sienie? ;D
[size=2][ Dodano: 2011-05-10, 20:47 ][/size]
Co do odpowietrzenia to już wiem :)
Za to mam drugi dość poważny problem :?
Podciągnąłem sobie lekko sprzęgło na lince bo brało zbyt nisko. Od tamtej pory zaczęło ze sprzęgła tak dziwnie śmierdzieć jak by się sprzęgło paliło :roll: Popuściłem z powrotem linkę do takiego położenia jak była wcześniej i nadal to samo :?
Co się z tym dzieję?
-
jak ci sie sprzeglo konczy mam tarcze na sprzedasz uzywana w bdb stanie
-
wierze wierze, ale dopiero jakbys zmienil zawias to tak na prawde bys poczul jak siena moze jezdzic 8)
-
guti1, właśnie się chyba kończy ale raczej kupię kompletne nowe sprzęgło :)
szuro, zawias był by zmieniony ale sam wiesz jak jest ze sprężynami do Sieny :) Jak bym dorwal jakieś używki np od palio to było by całkiem fajnie :) Z tym że tył bym i tak musiał robić na zamówienie :)
-
Cytat:
Napisał DanioxD
raczej kupię kompletne nowe sprzęgło :)
Bardzo dobre podejście ;) sprzęgło zawsze kupuje sie nowe ;)
-
Na dniach muszę kupić nowe kompletne sprzęgło i tu pytanie do was :) Jakiej firmy polecacie?
Mogę mieć za 315zł Veleo :) Czy może coś tańszego? Gość w sklepie mi powiedział za tańsze 250zł :roll:
Warto dołożyć i wziąć to lepsze?
-
Cytat:
Napisał DanioxD
315zł Veleo :)
I przy tym zostań :D
-
niekoniecznie tylko valeo, ja mam luk i jest ok.porównaj ceny, u mnie luk było sporo tańsze
-
No sprzęgło LUK'a jest mniej więcej o 100zł tańsze :) Jakością dużo odbiega od Valeo?
-
było sporo tematów na forum dotyczących zakupu sprzęgła, poszukaj sobie, ale z tego co pamiętam to chyba nikt nie narzekał na LUK'a :D
-
DanioxD, faktycznie zapomniałem o LUKu, fakt, co do jakości obu produktów nie wiem, jak duża jest różnica, ale faktycznie LUK jest tez dobrym sprzęgłem ;)
-
No więc biorę LUK'a :) Teraz jestem na praktykach w Skodzie w Lublinie to może sobie zmienię na podnośniku i chłopaki z serwisu może pomogą :D ;D
Chłopaki pilne :!: W jaki sposób jest uszczelniona skrzynia w miejscu gdzie wychodzi na półoś? Bo mi się leje i muszę to zrobić przy wymianie sprzęgła :) Wiem że jest osłona przegubu wewnętrznego z uszczelniaczem rotacyjnym a coś więcej? :)
[size=2][ Dodano: 2011-05-26, 14:16 ][/size]
O to dzisiejszy zakup :) Mam nadzieję że teraz wszystko będzie już dobrze ;D Jutro zmienię sobie w serwisie Skody i można śmigać dalej ;D :D
http://fiatforum.com.pl/imgshack/_t/t_0001910.jpg
Potrzebuję coś więcej do uszczelnienia półosi od str. skrzyni oprócz osłony z uszczelniaczem rotacyjnym? :)
Pozdro
-
Ładny Fiacik - na ekranie ;)
A nie widzę opaski, tej dużej. Małą widzę masz założoną, a gdzie duża? Dali?
To jedynie tyle. Najlepiej wyjąć to na stół i wbić nową manszetę z łożyskiem. Łożysko jest dosyć delikatne, więc wbijaj za pomocą jakiejś dopasowanej rurki.
-
Opaskę muszę kupić :) Będę jutro zmieniał sprzęgło to i z osłoną się uporam :D Zresztą chłopaki z serwisu pomogą ;D
-
DanioxD, no i dobry zakup, zycze miłej i sprawnej wymiany ;)
No i "maluszek" na pulpicie fajniutki ;)
-
ale znaczki szmelcwagena sa :d