Pamiętajcie o rabatach na grupy zawodowe i działalność bo to te właśnie dochodzą do 15%. Taki rabat jest w większej części udzielany nie przez dilera a samą centrale fiataâŚ
To jest widok strony w wersji do druku
Pamiętajcie o rabatach na grupy zawodowe i działalność bo to te właśnie dochodzą do 15%. Taki rabat jest w większej części udzielany nie przez dilera a samą centrale fiataâŚ
Z tego co się orientuję to rabaty z tytułu grupy zawodowej i na przykład wcześniejszej rejestracji się nie sumują. Nie można wziąć dwóch na raz. Kiedyś pytałem o to w salonach innych marek, więc i we Fiacie powinno być podobnie.
Nie, nie sumują, ale diler jak bierze na siebie to i tak ma wieksze zniżki niż wszystkie inne, wiec może potem zarejestrowane auto opendzlowac z dużym rabatem, większym niż najwyższy na grupy i jeszcze na tym coś przyciąć sobie. Już oni wiedząc jak zarabiać pieniądze i kosić klientów.
Zasada jest jedna, im lepsza wersja i bogatsze wyposażenie, tym rabat większy.
Dla Wersji Bieda rabat jest prawie zerowy albo kilka tys.
Dla POP sięga ok 10k. zł
Dla Lounge jeszcze więcej.
Wszystko zależny jaki w danym momencie jest popyt i target do osiągnięcia przez dilera.
Kupujący w przypadku „demo“ chyba również nie łapie się na preferencyjne finansowanie FCA (o ile jest bo nie jestem aktualnie w temacie) i być może ubezpieczenie.
Przypuszczam, że jak zaczną wyprzedawać, to tych modeli już dawno nie będzie.
Podejrzewam, że początkiem 2022 pozostanie tylko to co cennikowo oscyluje około 65 i więcej, z rabatem ok 10k. lub mało atrakcyjne oferty.
Pewnie będą też oferty najtańsze cennikowo z zerowym rabatem, albo gratis dywaniki.
Wszystko zależy jaki będzie popyt i jak zachowa się rynek np. w przypadku 4 fali psychocovidowej.
Czyli na dwoje babka wróżyła, ale z reguły chodliwe modele już będą miały właścicieli.
W temacie. Tak jak pisze @Killer_King
https://moto.rp.pl/biznes/67986-w-ty...edazy-rocznika
A tu konkretnie.
https://salon.fiat.pl/oferta/155666/...-14-fire-95-km
https://www.otomoto.pl/oferta/fiat-t...-ID6E2sWN.html
W taki model, lakier i wyposażenie dodatkowe celuję i zastanawiam się na ile podane ceny są ostateczne. Niby uwzględniają rabat, ale napisać sobie można wszystko. Ofert jest jeszcze sporo, a zainteresowanie raczej nie wzrośnie, więc trzymanie tych aut przez kolejne miesiące średnio się chyba dealerowi opłaca. Jak uważacie?
Dziś byłem w Aso Fiata i przy okazji obejrzałem nowe Tipo
Cena około 62 tys .
Sprzedawca bardzo zachwalał dynamikę i oszczędny nowy silnik.
Dziś zrobiłem trasę centrum -Katowice-centrum ,trochę A1 czy A2 i reszta korki i zwykle drogi .
Czasem 130 ,czasem 70 .
Ognie średnia wyszła 74 km/h ale spalanie 5,2 ...
No i to cieszy
Przypomnę 95 KM 1,4
Przy inflacji ponad 5 procent, rosnących cenach stali, uprawnień do emisji opłaca się trzymać nawet starego trupa a co dopiero nowe wyprodukowane auto ;-). Rynek był na dnie i nie było drastycznych przecen mimo że to było prawie pewne. Nie spuszczali za bardzo cen jak wchodzily nowe normy emisji a teraz nic ich nie goni przynajmniej do 2024.