To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
steyr
To że korekta LTFT jest 0% to nie znaczy że regulacja instalacji lpg jest ok. Trzeba wyregulować instalację lpg pod prawidłowe korekty uzyskane na PB.
Jak możliwe że korektę ma na 0
-
No 0% czyli idealnie, nie moze tak byc? Nie upieram sie że przeż cały odcinek tak było. Pojezdze jeszcze z właczonym nagrywaniem tych parametrow to zobacze jak jest potem na wykresie
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Zresztą nie zamierzam sobie psuć nerwów tą instalacją gazową a ewentualne sprawy strojenia itp zostawiam mechanikom bo sie na tym najzwyczajniej nie znam ;)
-
Cytat:
Napisał
brylancik13
No 0% czyli idealnie, nie moze tak byc? Nie upieram sie że przeż cały odcinek tak było. Pojezdze jeszcze z właczonym nagrywaniem tych parametrow to zobacze jak jest potem na wykresie
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Zresztą nie zamierzam sobie psuć nerwów tą instalacją gazową a ewentualne sprawy strojenia itp zostawiam mechanikom bo sie na tym najzwyczajniej nie znam ;)
Też się nie znam ale auto było w serwisach a problem pozostał. Mam teorię jak się sprawdzi to napiszę
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Jak możliwe że korektę ma na 0
Że jedzie w open loop ;-). Nie ma co korygować bo nie ma pętli zwrotnej z sondy.
-
Cytat:
Napisał
marx30
Że jedzie w open loop ;-). Nie ma co korygować bo nie ma pętli zwrotnej z sondy.
Ja dzisiaj testowałem i nie miałem 0 w ogóle nawet przy ostrym bucie. Po resecie map pb korekty mam na minus -3 około.
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Ja dzisiaj testowałem i nie miałem 0 w ogóle nawet przy ostrym bucie. Po resecie map pb korekty mam na minus -3 około.
Korekta LTFT w OL się nie zeruje, tylko korekta STFT.
-
A jak te korekty nazywają się w alfa OBD? Trzeba ich szukać tam gdzie wykresy, żeby podejrzeć?