To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
guzior
Włączone ryglowanie drzwi po minucie od otwarcia z pilota jeśli nie były przez ten czas otwarte używając klamki żadne drzwi
Jak aktywować tą funkcje?
Edit:
"Relock strategy"
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
Wyłączenie Start & Stop:
AlfaObd > body computer > Diagnostyka aktywna > zmiana konfiguracji pojazdu > start and stop na Disabled.
Osiowanie proxi.
Hum, zrobiłem wg instrukcji, osiowanie proxi przeszło, pomimo, że pokazuje mi po zmianie parametru dla Start and stop, że jest on spoza zakresu (ustawiłem na absent), start stop po osiowaniu wygląda na wyłączony ale licznik miga :| po cofnięciu ustawienia do Present problem znika, ale start stop ciągle aktywny :(
Można prosić o jakąś pomoc?
-
Cytat:
Napisał
CIERP
Przez BT, wyłączam radio i dmuchawę, dziennych nie mam chyba możliwości wyłączyć w moim tipo tipo
Ładowanie akumulatora nic nie zmieniło chociaż 2 godziny zajęło naładowanie do pełna.
U mnie to samo było powrócenie do innej konfiguracji wraca kierunki tylko trzeba odczekać tak jak w instrukcji alfy
-
Hey.
Czy ktos w okolicach Poznan, Lodz lub Katowice chcialby mi zrobic osiowanie ? Mruga przebieg. Tipo z kierownica po prawej stronie z Wielkiej Brytanii. Moge podjechac.
Pzdr
-
Cytat:
Napisał
Adiuk
Czy ktos w okolicach Poznan, Lodz lub Katowice chcialby mi zrobic osiowanie ?
W Łodzi mogę ci zrobić osiowanie, napisz do mnie na priv.
-
A tak wgl jaki adapter jest potrzebny do tipka? Bo do któregoś modułu chyba trzeba. Pytam bo chcę kupić do 500-tki to i do tipo wezmę jak jest potrzebny.
-
Cytat:
Napisał
marx30
A tak wgl jaki adapter jest potrzebny do tipka? Bo do któregoś modułu chyba trzeba. Pytam bo chcę kupić do 500-tki to i do tipo wezmę jak jest potrzebny.
Do alfy obd żaden do mesa chyba niebieski.
-
-
Cytat:
Napisał
rdeswaq
Hum, zrobiłem wg instrukcji, osiowanie proxi przeszło, pomimo, że pokazuje mi po zmianie parametru dla Start and stop, że jest on spoza zakresu (ustawiłem na absent), start stop po osiowaniu wygląda na wyłączony ale licznik miga :| po cofnięciu ustawienia do Present problem znika, ale start stop ciągle aktywny :(
Można prosić o jakąś pomoc?
Dla potomnych - udało mi się to ogarnąć - nie trzeba robić osiowania proxy po wyłączeniu Start Stop.
/edit - Czy ktoś może próbował wyłączyć kontrolkę CITY? Chciałbym żeby tryb ten był ciągle włączony ale kontrolka mogłaby się nie świecić :)
-
Cytat:
Napisał
Gomez405
Do alfy obd żaden do mesa chyba niebieski.
Jakiś potrzeba bo Alfaobd chce interfejs ale nie pamiętam jaki. W zasadzie mam przełącznik dorobiony jeszcze za czasów mito ale sam nie wiem jak działa. W każdym razie ostatnio program strzelił focha przy osiowaniu o moduł orc (to chyba airbagi?). Wszystko działa ale miga licznik.
Też uważam że lampka city jest tam potrzebne jak dziura w moście. Mogli to dać np. w podświetleniu guzika który to uruchamia.
-
Niebieski adapter jest potrzebny również do alfy obd (na telefonie/na pc zapewne też) Przy osiowaniu musi być podłączony inaczej osiowanie zakończy się miganiem licznika.
-
Cytat:
Napisał
harry.wesoly
Niebieski adapter jest potrzebny również do alfy obd (na telefonie/na pc zapewne też) Przy osiowaniu musi być podłączony inaczej osiowanie zakończy się miganiem licznika.
Osiuje alfa obd na androidzie przez bluetooth viakenem i nigdy nie podłączyłem niebieskiego adaptera
-
Może to zależy od tego w jakim bloku zrobiono zmianę? Mi ostatnie osiowanie zrobiło poprawnie jedynie z adapterem. Nawet komunikat o konieczności jego podłączenia wywala w trakcie. Nie wiem, piszę z doświadczenia. Bez adaptera nie szło skończyć poprawnie. Ps działam na legalnej alfie ze sklepu play w wersji 2.2.1.0. Ty na tej samej czy jakaś stara scrackowana? Kiedyś z 2 aktualizacje wstecz coś pozmieniali z koniecznością adaptera.
-
Mi na kompie alfa tez osiuje bez adaptera i tak z 5x szybciej niż mesâŚ
-
Cytat:
Napisał
marx30
mam na zbyciu taki adapter, wysłałem Ci info na priv ale nie przeszła, twoja skrzynka jest przepełniona