To jest widok strony w wersji do druku
-
Cytat:
Napisał
tenor
W cenniku Tipo Lounge jest pozycja gniazdko 12V w bagażniku za 0 zł. O co z tym chodzi? Czemu nie jest oznaczone w takim razie jako standard?
Chyba od 2018 roku w ramach oszczędności już nie montują gniazdka 12V w bagażniku, możesz prawdopodobnie zamówić jako dodatek, cena podobno ok.100 zł. Dodatkowo w ramach "pseudo-oszczedności" na pewno nie montują podłokietnika na tylnej kanapie oraz w wersji SW brak możliwości złożenia siedziska kanapy tak aby podłoga była równa na całej jej długości.
-
Mój SW maj 2018 jeszcze ma i gniazdko i kanapę flip&fold, oprócz podłokietnika z tyłu, ale można było zamówić.
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Po prostu fiat ma, miał dziwny konfigurator. Trzeba uważnie dodawać pakiety. Te elementy co są za 0zl to też należy je dodać bo inaczej sami nie dadzą. W końcu możesz sobie nie życzyć gniazdka w bagażniku 😉. Mój listopad 2018 i ma, był ze stocku.
-
Ja, mój kupiłem w listopadzie 2019 roku też ze stoku i tych udogodnień niestety już nie ma, a wielka szkoda. Sprawdzałem co prawda dość pobieżnie czy jest chociaż doprowadzona wiązka elektr. do bagażnika aby założyć gniazdko (przydałoby się aby podłączyć lodówkę, bo brak możliwości schłodzenia napojów jak mam w bravo, w schowku podłokietnika kierowcy), niestety brak (chyba że gdzieś jest ukryty za tapicerką), tapicerki nie ruszałem. Będę w ASO to spróbuję dopytać.
Mam jeszcze inny problem nie związany z tematem, nie mogę odchylić wycieraczki na tylnej szybie, może jakieś rady.
-
jej się nie odchyla TTTM w Tipo
-
Nie da się jej odchylić, idzie tylko tyle by ściągnąć, ale bez rewelacji
Wysłane z mojego ANE-LX1 przy użyciu Tapatalka
-
Podłokietnik na tylnej kanapie to był chyba za dopłatą extra a nie w standardzie w początku produkcji. U mnie nie ma SW Lounge z lutego 2017r.
-
@nightingale79
@Szary83
@steyr
Dzięki wszystkim za odpowiedź. TTTM rozumię jako oszczędności budżetowe. Jeśli się mylę proszę nightingale79 rozszyfruj ten skrót.
Dzisiaj przy okazji wstąpiłem do ASO i pytałem mechaników, potwierdzili że Fiat teraz zakłada takie wycieraczki na tylną szybę ale nie potrafili mi wytłumaczyć jaki to ma cel. Przy okazji sprawdziłem na Alfach Stevilo i Gulliecie i też tak jest.
-
TTTM- skrót -ten typ tak ma...... slogan forum;-)
osobiście mam lounga z 2017.03 i posiada schowek na tylnej kanapie, rozkładaną ową kanapę, i gniazdo z prądem w bagażniku....
-
Mam sedana luonge z września 2017, silnik 1,6 automat ,mam kamerę,radar ,schowek tylnej kanapy i tam inne bajery a zapalniczki za 100zł nie zamontowali w bagażniku ,samochód podoba mnie się wszystko działa nic nie skrzypi ,(po 20 tyś te nieszczęsne łaczniki stabilizatora wymienili) ,teraz to kupiłbym większy SW ,mój poszedł by w rodzinę i chciałem kupić SW , jednak niestety w automacie można dzisiaj kupić tylko z dislem a to mnie nie interesuje
-
Dzięki @jacek2 za rozszyfrowanie skrótu.
Jestem, jak widzicie, nowy na tym forum i nie znam jeszcze wszystkich używanych tu akronimów.
Fiatami praktycznie jeżdżę prawie od samego początku kiedy uzyskałem do tego prawo. Oczywiście na początku była niezapomniana "Syrenka" i pomiędzy F126p a Bravo 1.4 12v epizod ze Skodą Favorit i już znowu włoskie auta.
Pozdrawiam wszystkich miłośników włoskiej motoryzacji.
-
Fiat ma dużo takich specyficznych rozwiązań jak te wycieraczki. Wypada albo się przyzwyczaić i nie zwracać uwagi albo celować w inne marki.
-
Cytat:
Napisał
dzidek105
Mam jeszcze inny problem nie związany z tematem, nie mogę odchylić wycieraczki na tylnej szybie, może jakieś rady.
Sprawdziłem dziś w firmowym opel astra kombi i Hyundai i30 kombi, oba 2019 i w obu tylna wycieraczka jedynie odchylana i to w takim samym zakresie jak w moim tipo sw. To nie patent jedynie fiata.
-
Witam,
Zarejestrowałem się na forum, aby zadać pytanie. Noszę się z zamiarem zakupu Tipo SW 1.4 Tjet z budżetem do 50 tyś.
Obecnie jeżdżę Mazdą 3 HB 1.6 z 2007, auto już się zużyło. W między czasie kupiliśmy też działkę ok 50km od miasta i praktycznie za każdym razem mamy pełny bagażnik.
Widziałem na portalach, że można znaleźć te modele Tipo zarówno poniżej, jak i powyżej tej ceny 50 tyś.
Z wyposażenia zależy mi na tempomacie, klimatyzacji, elektryczych szybach i przynajmniej czujniku cofania. Na co powinienem zwrócić uwagę przy wyborze używanego modelu?
-
Z opini uzytkownikow silnika t jet trefnym tematem moze być dwumasa