To jest widok strony w wersji do druku
-
Jak już ustaliliśmy kiedyś tutaj istnieje jedna sytuacja gdy jest sens stosowania pozycyjnych przy włączonym zapłonie (bo jak wiemy na pozycyjnych jeździć nie wolno bo to nie afryka). To wtedy gdy w nocy potrzebujeny dopompować koło elektryczną pompką. W tipo mamy dramat bo w tym czasie świecimy DRL albo mijania co ogólnie jest skandalem ;-). W pozostałych przypadkach mamy plus w postaci cały czas widocznej dupy nieważne jaka jest aura i jak kumaty kierownik. A że z tym ostatnim bywa różnie to wolę mieć w deszczowy dzień w lesie przed sobą przysłowiową blondynkę w tipo którą zawsze będę widział z daleka niż taką dla której trzy położenia na przełączniku są jak przeterminowany jogurt albo 14-latka tzn "lepiej tego nie ruszać" albo której ktoś powiedział że ma automat i o światłach myśleć nie musi. A takich są tysiące z mundurowymi włącznie.
-
Podzielam zdanie marxa 30. W czym to przeszkadza to nie wiem. Komuś szkoda żarówek, paliwa, czy prądu? Każdy widział co kupuje. Mnie to akurat jest na rękę i nie robię z tego problemu.
-
Też podzielam to zdanie ... dla mnie to plus że ten tył się świeci ... jestem bardziej widoczny a i nadgorliwy policjant nie ma się do czego przyczepić.
-
Day Running light (DRL) dropout nie działa w samochodach z fabrycznymi światłami dziennymi LED. Właśnie sprawdziłem. To tak jakby się ktoś zastanawiał tak jak ja.
-
Tak, nie może. Prawe światło DRL jest sterowane przez lewe światło.
-
Pisałem o tym. Są dwie przetwornice ale w jednej obudowie i sterowane razem z tego samego pinu
-
Pamiętam że pisałeś o przetwornicach ale ciekawość wzięła górę :roll:
-
Cytat:
Napisał
JackTheNight
MES-em można też to aktywować, trzeba zmienić w proxi bajt 60 z 05 na wartość 0D - i to już elm327 można zrobić wybierając go jako High Speed.
Gdzie to znaleźć w MES i jak zmienić te bajty- pokierujcie mnie (kabel VIAKEN ELM327 STN2120 v4) jutro z rana pójdę bawić się.
Jeśli pojawiałyby się jakieś błędy, można wrócić do działania sprzed moda?
-
Hej Marx30. Szukam pomocy a widze że masz duża wiedzę między innymi na temat świateł dziennych DLR . Mam Fiata Tipo 2017 że światami LED. Swiatla dzienne jak i pozycjone sie nie załączają . Wszytkie innne dzialaja ok. Diagnostyka pokazala błąd 903A14H/9452 052. Doszukano sie braku podawania pradu do prawej Lampy ale nie wiadomo jakie lekarstwo jest potrzebne.? Prosze o jakies sugestie. Dzięki
-
Witam. Dopiero wkraczam w temat ale chciałem zapytać jak wyłączyć kontrolę spalonej żarówki w Tipo? Posiadam 1.4 16V. Czy w tym modelu da coś się zmienić? Chciałem jeszcze włączyć awaryjne podczas gwałtownego hamowania.
-
Ad1. Nie da się tzn nic mi o tym nie wiadomo.
Ad 2 da się np. Alfaobd alenz tego co zaobserowałem jest włączaone domyślnie
-
Dzięki za odpowiedź. Mimo wszystko będę się bawił. Jeśli coś się uda będę pisał chociaż myślę, że dla grona osób które znają się na rzeczy to żadna ciekawostka.