To jest widok strony w wersji do druku
-
Dzień dobry! Witam wszystkich klubowiczów.
Chciałbym zmienić oświetlenie wnętrza na ledy. Niestety te linki do aukcji z ledami na allegro nie działają. Prosiłbym o podanie jakie mają być ledy do przedniej i tylnej lampki oświetlenia wnętrza.
Prosiłbym także o podpowiedź co powoduje zaświecenie się lampek po otwarciu drzwi, bo nie znajduję żadnego włącznika.
Pozdrawiam serdecznie!
Jacek
-
Cytat:
Napisał
Jacek Zet
Dzień dobry! Witam wszystkich klubowiczów.
Chciałbym zmienić oświetlenie wnętrza na ledy. Niestety te linki do aukcji z ledami na allegro nie działają. Prosiłbym o podanie jakie mają być ledy do przedniej i tylnej lampki oświetlenia wnętrza.
Prosiłbym także o podpowiedź co powoduje zaświecenie się lampek po otwarciu drzwi, bo nie znajduję żadnego włącznika.
Pozdrawiam serdecznie!
Jacek
niedaleko domu mam sklep z ledami
mają tam gotowe zestawy - np taki:
https://www.sklepledowy.pl/pl/p/Fiat...4-zarowki/3993
-
przednia w5w tylna chyba c5w. Za załączanie odpowiada body comp sterowany krańcówką w zamku
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Cytat:
Napisał
jacekviola
Jak ktoś musi miec dobrane przez "fachowca" to OK. Ale to kosztuje ;-). Nie odkryję nic nowego jak napiszę że na aliexpres to wszystko jest za 20% ceny.
Szczególnie dwie żarówki led PY21W za 2 stówy robią wrażenie -mają rozmach sk..syny ;-). Akurat jestem na swieżow temacie bo kupowałem do 500 tki za 23 zł.
-
Cytat:
Napisał
marx30
przednia w5w tylna chyba c5w. Za załączanie odpowiada body comp sterowany krańcówką w zamku
(Automat) Autor dopisał treść. Post został scalony.
Jak ktoś musi miec dobrane przez "fachowca" to OK. Ale to kosztuje ;-). Nie odkryję nic nowego jak napiszę że na aliexpres to wszystko jest za 20% ceny.
Szczególnie dwie żarówki led PY21W za 2 stówy robią wrażenie -mają rozmach sk..syny ;-). Akurat jestem na swieżow temacie bo kupowałem do 500 tki za 23 zł.
ale on pytal o zarowki kabinowe a nie o PY21W
poza tym nei kazdy ma ochotę kupowac na ali i czekać parę tygodni
z poza tym - to tylko przykład z wykazem typów żarówek - o to pytał. Niech se kupuje gdzie chce.
-
Cytat:
Napisał
marx30
przednia w5w tylna chyba c5w.
Wszystkie są w5w.
-
W tipo nie ma c5w :) są tylko w5w :)
-
To instrukcja (przynajmniej moja) kłamie ;-)
-
Cytat:
Napisał
marx30
To instrukcja (przynajmniej moja) kłamie ;-)
Zgadza się. Instrukcja w co najmniej kilku miejscach kłamie.
-
Dziękuję za podpowiedź, ale cena rzeczywiście kosmos. Bardzo proszę o jakby ktoś podesłał działający link do tych ledów vertex, które są opisane na początku wątku.
Dziękuję i pozdrawiam!
Jacek
-
1 załącznik(i)
Osobiście z przodu wsadziłem takie jak na załączonym obrazku - moim zdaniem świecą rewelacyjnie, kosztują stosunkowo mało, nie ma błędów w body i ściemnianie działa jak na normalnych żarówkach, a światła jest tyle, że można czytać książki w środku (chińczyków zupełnie nie ma co porównywać).
Załącznik 41246
-
Cytat:
Napisał
Jacek Zet
Dziękuję za podpowiedź, ale cena rzeczywiście kosmos.
50zł za kpl ledów do kabiny to cena kosmos?
Eeeee... ok.
Nie było tematu :)
-
-
Polecam, idealnie rozjaśniają i w bagażniki zdecydowanie jaśniej, 4szt. w sam raz do środka i bagażnika
-
No nie wiem czy to tanio, ja chińczyki w5w w detalu kupowałem po 50 groszy, świecą 5 lat. Teraz podrożało i 10 sztuk które idą z chin wyszło prawie 11 pln. Jak ktoś to kupuje na kilogramy i na miejscu konfekcjonuje po 2 szt i pakuje w ekologiczne blisterki z kolorową kartką, to ma parę tysięcy procent marży. Dużo, nie dużo, jak ktoś się spieszy to ma od ręki, dla każdego coś innego.
-
Marx zapodaj link do tych chińczyków jak sprawdzone